Arama

Kur'an-ı Kerim'de Alevilik hakkında bilgi var mıdır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Ocak 2017 Gösterim: 35.549 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2014       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
alevi olarak bizlerde namaz kılıyoruz, kimseler kafasında saçma şeyler uydurmasın ,allah inancımız sonsuz ibadet ederiz allah rızası için,sizlere göre ibadetimiz daha fazladır. sünliler için hiç bir zaman yezit demeyiz, çünkü hepimiz rabbimin kularıyız ve ona inanıyoruz, oruçlarımızı tutuyoruz hiç açıpta izlemiyorsunuz her cuma gecesi cem tv de ibadetimiz oluyor,sizin gibi kendini geliştirmeyen kişiler konuşur ancak.
Sponsorlu Bağlantılar
onur mertoglu - avatarı
onur mertoglu
Ziyaretçi
4 Ocak 2015       Mesaj #12
onur mertoglu - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya ben anlamıyorum aleviler allaha peygambere kurana küfür ediyor hz.ali şahımızdır diyor sunnni ler yezittir diyor.. bu saçma sapan bir mezheptir diyorum bende hz. ali allahın kılıcı peygamber efendimizin yareni ilk iman edenlerden bizim asla inkar etmediğimiz etmiyceğimiz bir zaattır..onlar peygamber efendimizi inkara kadar cüret ediyorlar İLK İMAN EDENLERDEN dir hz. ali bunu bilin bunla yaşayın alevilik yoktur olmadı olmayakta yazıktır onlara..Allah yardımcıları olsun

la ben aleviyim ama ALLAH a inanıyorum kur-an ı da seviyorum HZ.MUHAMMED (SAV) a da inanıyorum kim küfrediyor birkaç ******** yapıyor diye diger alevilerin suçu ne bizim sünni arkadaşlarımızda var...LÜTFEN TÜM ALEVİLER İN ADINA KONUŞMAYIN...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2015       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bi kere arkadaşim hz. Ali namaz kilarken öldürülmedu evinin önünde zehirli kiliçla oldürulduve sır oldu . alevilerde dedeler vardir bilirsiniz.onlar peygamberimiz (s.a.v) soyundan gelmedir kurandada cem evi ile alakali ayette vardir. Dedeler ibadetlerini cem evinde yaptiklari için . onlarda cem evinde ibadet ederler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2015       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alevilik Hz. Muhammet öldükten sonra yerine halife olarak hz . Aliyi bırakmıstır ama bunu istemeyen emeviler yanı hz. osman önce hz.aliyi öldürmüş daha sonra yezit dedikleri emevilerin basının oldugu kişinin oğlu Hz.Muhammettin soyunu kurutmak için Hz. hüseyini ve yanında 72 kişiyi öldürmüştür alevilik burdan ortaya cıkar arastırabilirsinz... 1 de AlLAH o kadar yücedir ve o heryerdedir , bu yüzden ibadetimizi gizli yapmak en iyi yoldur aleviler cem evlerinde ibadetlerini huzurlu bir sekilde yaptukları için cem evlerine giderler ... yani öenmli olan ibadet etmek kime ve ne için ibadet etttiğini unutmamak ... Mum söndü olayına gelincce bilmeyenler 12 imamlardda8 4- Çeragcık (Delilci)
Görev itibariyle Cabir El Ensari’yitemsil eder.Cem evinde bulunan aydinlatma araclarini yakar.Buhardanliklari ve Mumlari (Ceraglari) hazirlar. ) mum söndü olayıda budur bence konusmadan abuk sunuk yorumlar yazmadan önce araştırın ... Ve sakın unutmayın tüm insanlığı yaratan sadece Rabbimizdir yaptıgımız tüm ibadetlerdi ona yaparız önemli olan her koşulda rabbibimizin varlığına yüceliğine inanmak ve ibadet etmek .....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2015       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ALLAH (C.C) a' karşı sevginizi gösterin ki Merhamet göresiniz.NAMAZ kılmak CENNET'in anahtarıdır.NAMAZ 'a dil uzatma ve şunu unutma yapılan hiç bir kötülük ALLAH (C.C) katında cezasız kalmaz.Yer yüzüne inen en yüce Peygamber H.Z MUHAMMED (S.A.V) 'dir.Yeryüzüne inen en mukaddes en kutsal olan kitap KUR'AN-İ-KERİM 'dir.Onun içinde yazılı olan hersey bizim inancımızdır.Onun dışında herşey safsatadan başka birşey değildir.
Gökhan Keskin - avatarı
Gökhan Keskin
Ziyaretçi
10 Şubat 2015       Mesaj #16
Gökhan Keskin - avatarı
Ziyaretçi
Müslüman Müslüman'ın kardeşidir.Kimse ayrımcılık yapmasın bu ayrımcılıklar yüzünden Müslüman kardeslerimiz cok eziyet cekiyor bi dönüp bakıp Dünya'da en cok eziyet çeken insanlara kargaşalara neden bir hristiyan musevi veya yahudi ülkesi bu halde değil Filistindeki Suriyedeki ve diger bir cok kardesimizin cektigi acılar için onlara Allah rızası için dua edelim.Unutmayınki Biz birleşmedikçe Allah yolunda Resulallah yolunda Müslüman kardeslerimiz eziyet çekmeye sömürülmeye devam edicektir.Hepimiz kardeşiz ayrimcilik yapmak aksidir bu konuyu tartışmanız bile suçtur.
mert 58 - avatarı
mert 58
Ziyaretçi
15 Ocak 2016       Mesaj #17
mert 58 - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alevilik nasıl ki Alisiz olmazsa, Muhammedsiz de olmaz. Zira Hz. Muhammed hem en büyük Alevi hem de Aleviliğin kaynağıdır. Zira Hz. Muhammed olmasaydı Hz. Ali’nin kim olduğunu bilemezdik. Lakin cahil halk arasında “Aleviler Hz. Ali’den yana, Sünnilerse Hz. Muhammed yana olanlardır” şeklinde son derece yanlış ve hatta uç noktada gülünç bir yargı mevcuttur. Bu öyle bir yargı ki en az “ Mum Söndü “ iftirası ve safsatası kadar yaygın bir cehalet abidesi olarak bellekler yer bulabiliyor. Açıkçası bir toplumda doğru ile yanlışın bu kadar çok birbirine karışmış olması gerçekten feci bir durum.

Herkes bilmeli ve kabul etmeli ki Aleviliğin başlatıcısı ve mimarı doğrudan doğruya Hz. Muhammed’dir. Hz. Muhammed insanlığa Ali adlı bir gerçeği duyurmuş, vicdanlara ve idraklere Ali’nin velayet ve imametini nakşetmiş büyük, emsalsiz ve benzersiz bir tebliğcidir. Hz. Muhammed’in tebliğci olarak insanlara ulaştırmakla mükellef olduğu iki büyük hakikat vardır. Birincisi Allah’tan başkasına tapmamanın gerekliliği yani Lailahe illallah ilkesi, ikincisi de Hz. Ali’nin velayeti gerçeğidir.

Hz. Muhammed bu iki büyük görevini de layıkıyla yerine getirmiş bir Hak elçisi olarak kirlenen vicdanları iman suyuyla yıkamış, şirk bataklığını da tevhid ateşiyle kurutmuştur. Onun tutuşturduğu meşalenin ışığıyla aydınlanıp yollarını iman, ahlak ve ihlas üzerine kuranlar Ali sırrına ve Alevilik gerçeğine vasıl olabilme saadetine varırlar. Kuşku yok ki,bu saadet peygamberin söz, fiil ve işaretlerine tabi olmadadır.

Evet, büyük tebliğci Hz. Muhammed gidilen bir yol ise Hz. Şah – ı Merdan o yolun varacağı mukaddes ve ilahi menzildir. Daha yalın bir anlatımla anlatırsak Muhammed anlatıcı, Ali anlatılandır. O halde anlatıcıdan daha çok onun anlattığı gerçeği kim idrak edebilir? Kim söylenen bir sözü, söyleyenden daha iyi anlayabilir? Yani kim Muhammed’den daha çok Alici olabilir? Hiç kimse!

Hz. Muhammed ya da Alevilerin ifadesiyle Ahmed – i Muhtar bizi Ali’ye ve dolayısıyla Aleviliğe götüren tek yoldur. Odur bize onun hikmetini, sırrını, gerçeğini ve uluhiyetle ihata edilmiş velayetini nakleden…

“Ali, bütün peygamberlerle sır olarak gelmiştir, benimle ise aşikâr olarak geldi.” diyen Hz. Peygamberden daha iyi ve daha net hiç kimse idrak edemez Ali gerçeğini… Bundandır ki hiç kimse onun kadar Alevi olamaz.

O, bir başka sözünde; “ Ali’nin adını anmak, yüzüne bakmak ibadettir.” diyerek hem ibadet etmiş hem de bize en mükemmel ibadeti öğretmiştir. Bu söz aynı zamanda Ali’nin uluhiyetini de tüm çıplaklığıyla ilan etmekte değil midir?

“Ali’yi seven beni sever, beni seven Allah’ı sever” diyen, “ Ben ilmin şehriyim, Ali o şehrin kapısıdır” buyuran, “ Benimle Ali’nin durumu Musa ile Harun’un durumu gibidir. Ne var ki ben son peygamberim” şeklinde tekellüm eden o şanlı nebiden daha büyük Alevi olabilir mi?

Elbette ki olamaz.

Hakk’a yürüyüşünden kısa bir süre önce Gadir Hum’da Hz. Ali’yi veli ve vasi tayin edip bütün müminleri de onu Emir’ül – Mü’miniyn vasfıyla tebrik etmeye davet eden yüce peygamberin sünnetine uyarak aslında Allah’ın emrine uymuş olmayı idrak edebilmek ne büyük devlettir. Ve ne büyük devlettir; peygamberin kendi nefsinden değil vahiyle konuştuğunu anlayabilmek…

Evet, Hz. Muhammed en büyük Alevi’dir. Zira o aynı zamanda dedeler dedesidir. Alevi inanç önderi olan dedelerimizin kaynağı Hz. Muhammed’dir. Nesep olarak Hz. Ali ve Hz. Fâtıma yoluyla peygambere dayanan dedelik / seyyitlik müessesesi Aleviliğin omurgasıdır. Bu omurgayı oluşturan ve hayat veren bizzat Hz. Peygamberin kendisidir. O halde Muhammedsiz Alevilik tıpkı Alisiz Alevilik gibi imkân dâhilinde olmayan köksüzlük çalışmasından başka bir şey değildir.

Bilelim ki, Muhammed’dir Ali’yi aslan donunda temaşa eden…
Muhammed’dir Allah’ın sesini Ali’nin sesi şeklinde duyan…
Muhammed’dir Hakk’ı Ali suretinde seyreyleyen…
Muhammed’dir Kırkların Ceminde kendisine dem sunulan ve etrafında semah dönülüp tavaf edilen…
Muhammed’dir Kırklarla ve Ali ile semaha kalkan…
Muhammed’dir nübüvvet yüzüğünü Ali’de gören…
Muhammed’dir Kırkların ceminde mürşit postuna oturan…
Muhammed’dir Uhud’da Hak katından gönderilen Zülfikar’ı Ali’ye tevdi eden…
Muhammed’dir “La feta illa Ali, la Seyfe illa Zülfikar” sırrını nida eyleyen…
Hâsılı Muhammed’dir insanlığa Haydar – ı Kerrar’ın, Levh – i Mahfuz Kaleminin ve Şir –i Yezdan’ın sırr – ı Ali olduğunu beyan eden…
Öyleyse kasem olsun ki yere ve göğe, Hz. Muhammed’dir en büyük Alevi olan!
Salat ve selam o şanlı elçinin üzerine olsun!
Salat ve selam pençe –i âl – i aba’nın üzerine olsun!
Salat ve selam Ali el – Mürteza’nın üzerine olsun!
Allah Allah
Son düzenleyen Safi; 15 Mayıs 2018 00:21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2016       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım ben sana hakikati anlatayım her aleviyim diyen alevi değildir öncelikle ,ikincisi biz aleviler namaz kılıyoruz ve İSLAMİYETİ ilk kabul eden KURANI KERİMİ ilk okuyan namazı ilk kılan İMAM HZ ALİdir çünkü HZ.MUHAMMEDİN okuma yazması yoktu inen bütün ayetleri HZ ALİ okuyup yazmıştır , üçüncüsü aleviler hakkında halen çok yanlış şeyler biliyorsunuz . aleviler ehlilbeytin kendisidir ehlilbeyh ise HZ.MUHAMMED in amcasının oğlu ve damadı HZ.ALİ eşi HZ.FATIMA ve oğulları cennet gençleri HZ.HASAN ve HZ.HÜSEYİNDİR ve diğer 9 İMAMdır son olarakta şunu söleyim ALEVİ demek HZ.ALİnin evinde bulunan ve onun çocukları ve torunları demek ALEVİ olabilmen için HZ ALİNİN soyundan gelmen gerekiyor diğer aleviler hepsi HZ. ALİyi kabul edip ona taraftar olandır hepsinin kendine ait ibadet şekli yaşayış biçimi vardır .umarım sorununuzun cevabını vermişimdir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ağustos 2016       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben bir aleviyim.ama namazımı da kılıyorum.orucumu da tutuyorum. Belki müslüman geçinenlerden daha çok müslümanım.allah korkusunu içimde barındırıyorum.sen bence sorgulama. Genellemede yapma.içini temiz tut.hayinlik düşünme.bırak ne kadar oruç tutup namaz kaldığımızın hesabını allaha verelim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2017       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alakasi yok hemserim namaz kilmak isteyen kiliyo zaten kimse kimseye demiyoki sen niye namz kiliyorsun diye sünülerin hepsi namaz kilinca ne oluyo cennetemi gidicek namaz kilan insanlar namaz kilmayla cennetemi gidiliyor.
Son düzenleyen perlina; 3 Ocak 2017 11:14

Benzer Konular

21 Nisan 2011 / cadikiz13 Soru-Cevap
6 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap
24 Kasım 2008 / üüüü Cevaplanmış
21 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış