Arama

Bosch buzdolabı sorunları ve çözüm önerileri nelerdir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Aralık 2019 Gösterim: 238.766 Cevap: 117
bora kh. - avatarı
bora kh.
Ziyaretçi
26 Kasım 2013       Mesaj #31
bora kh. - avatarı
Ziyaretçi
slm benim sorunum BOSCH 40600 buz dolabım var dolap içinden su akıtıyor tam olarak orta kısımda ışıklarının olduğu panelin altından geliyor su sebzelik bölümünden aşağıya akıyor birde kapağını kapattığımda dolap çalış dur arada kalıyor sanki kapağın üst tarafında kapandığında değen tırnakların olduğu bir yer car oarayla oynayınca normale dönüyor ama su akıtmaya devam ediyor sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2013       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaslar benim sorunum bosch cooler no frost ksu3920ne/01 model buzdolabım orta sevyeyi geçik gürültülü calısıyor ve 10dk calısıp 15dk dinlenmeye geciıyor bazende dinlemeye gectiği zamanda otomatik olarak calısmıyor ben kapatıp acmam gerekiyor öyle yapıncada -10 sesli hata sinyali vererek calışmaya baslıyor bana bu konu hakkında acil yardımcı olursanız cok sevnırım saygılar.....
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2013       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Az önce bahsedilen elektronik paneli söktüm ve basit bir elektrikçiye götürdüm. Anakarta ulaşması biraz zor olsa da kondansatörlere ulaştı ve temiz göründüğünü, değişmenin gerekli olmadığını söylese de değiştirmesi için ısrar ettim. 10 dk önce de eve gelip soketleri yerine taktım kırmızı uyarı ışığı sönmese de dolap çalışıyor yani yanıp sönüp durmuyor, garip sesler çıkarmıyor.Şimdi baktım soğutmaya başlamış.Elektrikçi 10 TL istedi canıma minnet ... Bunu bulan ve paylaşan arkadaştan Allah razı olsun (: Çok klişe ama internetin faydalı yanları da var. Teşekkürler.
bülent - avatarı
bülent
Ziyaretçi
14 Aralık 2013       Mesaj #34
bülent - avatarı
Ziyaretçi
herkeze merhaba benim buzdolabımdada aynı ışıklar yanıp sönüyo ve soğutmamaya başlamıştı ve bende buradan okuduklarımı uygulayıp kondansetörleri değiştirdim ışıkların yanıp sönmesi ve motor iç pervanesi ve arkadaki pervane gayet düzgün çalışıyor ancak sadece çalışıyor soğutma yapmıyo bana yardımcı olacak arkadaş varsa lütfen yazsın yoksa bu dolabı balkondan atıcam az kaldı yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim ankaradan bülent
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2014       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim de buzdolabımda kontrol bölümünde ışıklar yanıp sönüyordu.Kartın besleme girişindeki kondansatörleri degiştirdim şu an da buzdolabı saat gibi çalışıyor model (bosh ksu 40600 ne ) kondansatörler= 25 Volt 220 mf /16 Volt 470mf ikisini degiştirin yeterli maliyeti 40 kuruş.Bu paylaşımı yapan herkese. ALLAH razı olsun 190 liralık kart masrafından kurtulduk
Bosch 40622 - avatarı
Bosch 40622
Ziyaretçi
17 Ocak 2014       Mesaj #36
Bosch 40622 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,
bugün sayenizde tamirci çağırmadan buzdolabımı tamir ettim,
hem de eski ekektronik bir devre üzerinden söktüğü kondansatör ile...
Bosch 40622 cihazımın tüm ışıkları yanıp sönüyordu, fanları çalışıyor ve soğutmuyordu.
Anakartı söküp kondansatörü değiştirince sorun kalmadı...
TeşekkürlerMsn Happy)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ocak 2014       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Siemens KSU49U620NE MODEL (dolabın içinde etikette yazıyor) buzdolabı.
Herhangi bir soğutma problemi yoktu ancak belli aralıklarla üstelik ışıklar yanığı sönüyor flaş yapıyordu. Dolap devreye girmeye çalışıyor fakat devreye girmiyordu. Kapağı açınca normale dönüyor kapatınca arıza devam ediyordu. 20-25 dk sonra düzeliyor, bi zaman sonra tekrar ediyordu.
Yetkili servis çağırdım. Dolabın bütün parçalarının normal çalıştığını fakat beynin (bi tane kart) değişmesi gerektiğini söyleyip 215 TL istediler. Bende internette araştırıp bu siteyi buldum. Kartı kendim söküp bi arkadaşımla Adana'da Cemal Gürsel Cd üzerindeki elektronikçilerden 2 tane kondansatör aldım toplam 50 kuruşa. Daha sonra aynı cadde üzerindeki Ceylan pasajında bulunan kart tamircisi Selim ustaya kondansatörleri değiştirttim 2 TLye.
215 TL hesap çıkarılan arızayı 2.50 TLye tamir ettirdim.
Kolay gelsin
Misafir01 - avatarı
Misafir01
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #38
Misafir01 - avatarı
Ziyaretçi
Bosch KSU49620 Ana Kapak değişmesi gerekiyor, Kolu dahil 293. tl. fiyat verdiler. Kapıyı nereden bulabilirim ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2014       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı

Bosch nofrost soğutmuyor ışıkları yanıp sönüyor , bosch çalışırken gürültü çıkartıyor.


Bosch marka no frost ksu 40622 model cihaz her ne hikmetse soğutmamaya başladı ve ışıkları yanıp sönüyor. Dolap "Vınnnnnn" sesin yapıp motorun termiğini attırıyordu. Öncelikle kullanma klavuzunda söylenen dolabın tamamen elektriğini kesip derin dondurucudaki donmus malzemelerin gazete kağıdına sarılıp serin bir yerde muhafaza ettirilmesi ve dolabın 12 saat o sekilde bekletilmesi istenmiş uyguladım ancak nafile. Çünki bu işlem dolabın no frostun bolumundeki fanın buzlanması yüzünden pervanenenin dönmemesi ve buzunda 12 saatte çözüleceği var sayılarak önerilmiş.

Sorun bu fan değil tamamen elektronik kartta olduğunu tespit ettik. Tabi bu tespiti servis haricindeki bir arkadaşım yapmıştı. Kartın değişimi gerekiyor. Kartta elektronik ilgi alanıma girmesi karta yüz küsür para vermeden önce araştırmam gerektiğini düşündüm ve arıza verebilecek karttaki elektronik parçaların yenilerini tedarik ettim. Öncelikle aleminyum soğutucuya bağlı soğutucuya bağlı 2 transtör ve bu transtörlerin ayaklarına baglı 2 kondansatörü sırasıyla değiştim transtorler sorunu çözmedi tam umudu kesmiştim ki kondansatorleride değiştirip denemeye karar verdim. Meğer tüm sorun bu basit kondansatörlerde olmalıki artık dolap eskisi gibi soğutmaya kararsız davranışlar sergilememeye ve ışıklarının (derece) yanıp sönmesine engel oldu.

Toplam masraf 4 tl ye 20 Servis parası+ parça parasından kurtulmuş oldum.

Benzer sorun yaşıyanlara ön bilgi olması ve bosch profilo benzer yapıya sahiptir . Bu modelde dereceler yani malum kartta digital gösterge değil sadece led ışıklı göstergedir.

Benim cihazın diğer biri sorun gibi gözüken olayıda buzlanmayı çözmesi. Buzlanmayı çözen sistemde "Çat Pat" sinir bozucu ses çıkartması buzu çözen sistemin devrede olmasından kaynaklandığı ve sorun değil olağan bir durum olduğudur. Bazen fan pervaneside "Tırrrrr" benzer ses cıkarmasıdaoluşan buza pervanenin çarpmasından öte bişi değildir. Olağan durum olsada gecenin bir saatinde sessiz ortamda gerçekten sinir bozucu olduğunu itiraf etmeliyim.

Saygılarımla.

kardeşim öncelikle seni ve yaptığın bu işten dolayı tebrik ediyorum.gerçekten birçok kişiyi servis derdinden kurtarmış ve parasının cebinde kalmasını sağladığına inanıyorum.bu problem demek ki bu modellerin kronik sorunu olmuş veyahut bence bosch firmasın bunu bilerek yaptığını zannediyorum.tamamen insanları söğüşleme yöntemi. aynı problemi bende yaşadım.ama tek tesellim evde bulunmam ve forumdan bakarak sizin yazınızı gördükten sonra kondansatörleri değiştirerek arızayı çözmem oldu.gerçekten çok başarılı bir paylaşım olmuş.emeğinize sağlık.fakat son olarak ta bahsetmiş olduğunuz fan sesi buza çarpma olayı bu gerçekten sinir bozucu bir olay.elektronik control ünitesinin basit ve kullanılan elektronik malzemelerin kalitesi olarak kötü fakat kasa olarak fena değil.8 yıldır kullanıyorum ve sadece bu problemin haricinde bir problem yaşamadım.inşallah başka arkadaşlara da yardımcı olur bu konu ve hiçbir kişi zarar görmeden atlatır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2014       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Saygideger vatandas Ben Fransadan yaziyorum ayni model BOSCH bende de var. 180€ tamir parasi istediler , sanstan sizin yazilara rasladim ve ben de gidip o 2 kondansaterleri aldim 0.75€ ve su anda buzdolabi iyi çalisiyor. Tesekkurler Allah nasibini versin.

Benzer Konular

5 Ocak 2017 / bilinmiyor Soru-Cevap
9 Eylül 2015 / kompetankedi Soru-Cevap
7 Ekim 2010 / Misafir Soru-Cevap
13 Temmuz 2015 / uffuuk Cevaplanmış