Arama

Balın faydaları nelerdir?

Güncelleme: 7 Temmuz 2011 Gösterim: 2.615 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim mat. ödevim balın faydaları bu ödev hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen cevap vazsınlar ve mümkünse kısa ve net bir şekilde olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Temmuz 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saca faydasi var mi
Sponsorlu Bağlantılar
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
7 Temmuz 2011       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Aşağıdaki konuyu inceleyin:

Bal
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bal peteği
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.
Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusu, çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin ½ kg ham nektarı toplamak için 900 arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın miktarı tamamen getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır.

Kaynak: Bal ve Sağlık için Faydaları

Benzer Konular

4 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
21 Nisan 2015 / Misafir Cevaplanmış
18 Aralık 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
13 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
30 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap