Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Dil ve anlatım bilgisinde gönderi, iletici alıcı, dönüt, bağlam ne demektir?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
Dil ve Anlatım Dersinde Gönderi İletici Alıcı Dönüt Bağlam Gibi Terimleri Anlatırmısın Ayrıntılı Ezberlemem lazım
|
En İyi Cevap kyle tarafından gönderildi
| Alıntı:
Alıcı, iletilen sözü alan kişiye veya topluluğa denir. İleti, gönderici ile alıcı arasında aktarılmakta olan duygu, düşünce ya da isteğe denmektedir. Temel iletişimin gerçekleştiği ortama bağlam denir. Gönderici ile alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekline kanal denmektedir. İletiye verilen her türlü yanıt da dönüt olarak adlandırılmaktadır. Sistemde bir tür şifreleme söz konusuysa ve konuşan iki kişinin birbirini anladığı seslerden oluşan ve belli kuralları olan her doğal dile de kod denir. |
| | Dil ve anlatım bilgisinde gönderi, iletici alıcı, dönüt, bağlam ne demektir?#2 (link) | |
| MsXLabs Üyesi | Alıntı:
Alıcı, iletilen sözü alan kişiye veya topluluğa denir. İleti, gönderici ile alıcı arasında aktarılmakta olan duygu, düşünce ya da isteğe denmektedir. Temel iletişimin gerçekleştiği ortama bağlam denir. Gönderici ile alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekline kanal denmektedir. İletiye verilen her türlü yanıt da dönüt olarak adlandırılmaktadır. Sistemde bir tür şifreleme söz konusuysa ve konuşan iki kişinin birbirini anladığı seslerden oluşan ve belli kuralları olan her doğal dile de kod denir. | |
| | Dil ve anlatım bilgisinde gönderi, iletici alıcı, dönüt, bağlam ne demektir?#3 (link) |
| Ziyaretçi |
iletişim:insanlar arasındaki ortak semboler sisteminde gerçekleşen bilgi vermek amacına denir . :gönderici: bu iletimde mesajı gönderen kişidir alıcı:göndericinin mesajını gönderdiği kişi ileti:göndericinin alıcıya aktarmak istediği mesaj :kanal: göndericinin iletiyi göndermek amacıyla (sözlü yazılı ) bir nesnel arac denir |
| | cevap#8 (link) |
| Ziyaretçi |
Gönderici, duygu düşünce ve isteğin aktarılmasında sözü söyleyen kişi veya topluluklara denir. Alıcı, iletilen sözü alan kişiye veya topluluğa denir. İleti, gönderici ile alıcı arasında aktarılmakta olan duygu, düşünce ya da isteğe denmektedir. Temel iletişimin gerçekleştiği ortama bağlam denir. Gönderici ile alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekline kanal denmektedir. İletiye verilen her türlü yanıt da dönüt olarak adlandırılmaktadır. Sistemde bir tür şifreleme söz konusuysa ve konuşan iki kişinin birbirini anladığı seslerden oluşan ve belli kuralları olan her doğal dile de kod denir. Kaynak: Dil ve anlatım bilgisinde gönderi, iletici alıcı, dönüt, bağlam ne demektir? |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Dil ve anlatım bilgisinde gönderi, iletici alıcı, dönüt, bağlam ne demektir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Destansı anlatım ne demektir? | Misafir | Soru-Cevap | 6 | 7 Mart 2011 20:53 |
| Gönderi Nedir? | Blue Blood | X-Sözlük | 0 | 25 Mart 2010 00:51 |
| Az Alıcı Nedir? | _KleopatrA_ | X-Sözlük | 0 | 9 Mart 2010 19:52 |
| Can Alıcı Nedir? | _KleopatrA_ | X-Sözlük | 0 | 27 Kasım 2009 22:46 |
| Alıcı Nedir? | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 0 | 26 Şubat 2009 12:40 |