Arama

Kaslar lifli yapıda olmasaydı hareketlerimiz nasıl olurdu?

Güncelleme: 27 Nisan 2016 Gösterim: 13.253 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kaslar lifli yapıda olmasaydı hareketlerimiz nasıl olurdu?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 27 Nisan 2016 03:25
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
5 Ekim 2010       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kasın Lifli Yapısı Peki hiçbir plan ve tasarlama yeteneği olmayan bir hücre nasıl olmuştur da kusursuz bir insanın dünyaya gelmesine vesile olmuştur. Bu hücre kemiğin iç dokusunun kafesli olması gerektiğinde nasıl karar vermiştir. Ayağın kavisi, yağlama sistemi ve şu an bile incelendiğinde bilim adamlarını hayrete düşüren bu yapıların bu şekilde olmasına nasıl karar verebilmiştir. Bunun tabi ki tek cevabı benzersiz ve kusursuz yaratan Allah'ın bu hücreye ilhamından başka bir şey değildir.
Yapısı ne kadar mükemmel olursa olsun taşıyıcı sistemin varlığı yürümek için tek başına yeterli olabilir mi? Tabii ki olamaz. Taşıyıcı sistemi hareket ettirecek bir kas sisteminin varlığı şarttır. Vücudumuzdaki hareketleri sağlayan kaslar bünyelerinde milyarlarca küçük mikroskobik motor barındırır. Söz konusu motorlar "kas liflerimiz"dir. Vücudunuzda 6 milyardan fazla motor var. Bu küçük motorlar bize su içirir, araba kullandırır, yürütür, konuşturur, kalbimizi attırır, gözümüzü kırptırır, nefes aldırır, yemek yedirir, boynunuzu çevirmenizi sağlar… Küçük motorlar yani kas lifleri bir araya gelerek büyük güç tribünlerini yani kasları oluşturur. Örneğin bacağınızı hareket ettiren Quadriseps kası milyonlarca küçük motorun bir araya gelmesiyle oluşmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar
İnsanın yürüyebilmesi dahası hareket edebilmesi için kasların ve kemiklerin birbirine bağlanmasının da ayrı bir önemi vardır. Kaslar kemiklere özel bir yapı ile bağlanırlar. Eğer bu bağ şimdikinden daha gevşek olsaydı kemik kastan ayrılırdı. Daha sıkı olsaydı kaslar hareket edemezdi. Şüphesiz bu bağlayıcı dokunun yapısını belirleyen ne kemikler, ne kaslar, ne de bu dokuyu oluşturan hücreler değildir. Hücrenin de, dokunun da bir bilinci yoktur. Bu bilgilerin herhangi bir şekilde hücreye yerleştirilmesi de mümkün değildir. Dolayısıyla hücrelere bilgileri yerleştiren, nasıl davranmaları gerektiğini öğreten, kısacası onları yöneten bir güç vardır.
Yürürken 100'e yakın kas çalışır. Bu kadar çok kas çalışmasına karşın yürüme sırasında harcanan enerji oldukça düşüktür. Gerçekten de kas lifleri %25 verimle çalışan mekanizmalardır ki, bu modern otomobil motorlarının verimine yaklaşık olarak eşdeğer bir orandır.
Son düzenleyen Safi; 27 Nisan 2016 03:31
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Nisan 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tıpkı çelik halatların lifli yapısına benzetebiliriz liflerden oluşan kasın yapısını. çelik halatlar sarılarak yekpare hale getirilir ve böylece yük dağıtılır. bu da çelik halata ya da kaslara daha yüksek yük altında çalışabilme olanağı verir. taşıma gücüne erişse bile yük taşıma özelliğine sahip olur.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Mart 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kas Sitemi
Toplam vücut ağırlığının yaklaşık yarısını kas dokusu oluşturur.
İskeletin üzerini sararak vücudumuza esas şeklini veren ve eklemlerle birlikte hareketi sağlayan yapılara kas denir. Kaslar, kasılıp gevşeyebilen liflerden oluşan yapılardır.
İnsanlarda yaptıkları işe göre büyüklüğü ve şekli değişen 600’den fazla kas vardır.
Kas dokusu uyaranlara tepki verebilme, uyaranları iletebilme, kasılabilme, uzayabilme ve esneyebilme gibi yeteneklere sahiptirler.

Kasların Fonksiyonları

  • Kaslar, çeşitli organların veya vücudun tamamının hareketini sağlar. Duruş ve hareketten sorumlu olan iskeletin üzerindeki kaslar, kemiklere bağlıdır ve eklemlerin etrafında toplanan kaslar birbirlerine zıt yönlerde hareket ederler.
  • Vücutta madde taşınmasını sağlarlar.
  • Kalp kası, kan basıncını ayarlar ve kanı tüm vücuda pompalar.
  • Düz kaslar, sindirim, boşaltım ve üreme sistemlerinin hareketini sağlar.
  • İskelet kası lenf akımına yardımcı olur.
DEVAMI Kas Sistemi Nedir - Kas Sisteminin Yapısı ve Görevleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 27 Nisan 2016 03:34
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

19 Nisan 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
17 Mart 2016 / acilll Cevaplanmış
17 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
17 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
17 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış