Arama

Göz kapağı düşüklüğü nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 16 Temmuz 2016 Gösterim: 6.676 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Göz kapağı düşüklüğü nasıl tedavi edilir?
Son düzenleyen Safi; 16 Temmuz 2016 17:08
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Temmuz 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
52947d1468678027 goz kapagi hastaliklari ptozis

Göz Kapağı Düşüklüğü
Sponsorlu Bağlantılar
Ön göz kapaklarından birinin veya her ikisinin düşüklüğü, göz kapağını kaldırma görevini yapan kasların zayıflığı nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Bazı çocuklarda bu durum doğuştan görülür ve bu vakalarda, ambliyopiyi önlemek için cerrahi müdahale gerekebilir.
Doguştan oldugu zaman bu genelikle tek gözü etkiler. Kalltımsal oldugu sanılmaktadır. Yetişkinlerde durum genellikle göz kapagı adalelerinin gerginligini kaybetmesi şeklinde, yaşlanma etkisiyle olur; daha az sıklıkla, bir yaralanma veya şeker hastaııgı gibi, myasthenia gravis, felç, beyin tümörü, veya boynun alt kısmındaki veya akcigerin en üst kısmındaki kanser gibi hastalıkların sonucudur ki, bunların hepsi de sinir ve kas çalışmasını etkileyebilir.

Tedavi:
Eğer göz kapağınızın durumu görüşünüzü etkiliyorsa doktorunuza gidin. Eğer düşkünlük doğuştan gelen bir anormallikse veya yaşlanma veya yaralanma nedeniyle olmuşsa, adaleyi güçlendirmek için bir ameliyat yapılabilir. Eğer neden myasthenia gravis, felç veya şeker hastalığı gibi daha genel bir sağlık sorunuysa, asıl sebebin tedavisi göz kapağının durumunu düzeltebilir.

Doğuştan olmayan göz kapağı düşüklüğünü yapan birçok hastalık olduğu için tedaviden önce sebebin araştırılması gerekir. Bunun için hastanın öyküsü, göz muayenesi, göz kapağı ölçümleri, gerekirse orbita ve beyin manyetik rezonans görüntüleme ile değerlendirme ve nöroloji konsültasyonu istenir. Eski resimleri sebebin tespit edilmesine yardımcı olabilir. Kapağın düşmesine neden olan etken ortadan kaldırıldığında kapak da düzelmektedir. Travma söz konusu ise en az 6 ay beklenmeden cerrahi olarak kapak kaldırılmamalıdır. Aponevrotik ptoziste tedavi cerrahidir.

Cerrahi Yöntem:
Lokal anestezi altında yapılır. Genel anesteziye gerek yoktur. İki taraflı düşüklük varsa iki kapağın ameliyatı eşzamanlı olarak yapılır. Kapağın yüksekliği ameliyat sırasında ayarlanır. Hastalar aynı gün evlerine dönerler. Arzu edilen kapak yüksekliği elde edilmemiş ise birkaç gün içerisinde revizyon ile simetrik görünüm elde edilir.

DEVAMI Göz Kapağı Hastalıkları
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

16 Temmuz 2016 / ysmn Cevaplanmış
7 Aralık 2011 / Misafir Cevaplanmış
16 Temmuz 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
17 Temmuz 2016 / gökova Cevaplanmış
16 Temmuz 2016 / Misafir Cevaplanmış