Arama

Çalışmak milletimize ve kendimize neler kazandırır?

Güncelleme: 22 Mart 2015 Gösterim: 11.360 Cevap: 22
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ödevim yarına bu konuyla ilgili hiç bir yerde bilgi bulamadım yardım edin ltfn
Sponsorlu Bağlantılar
Tehlikex3 - avatarı
Tehlikex3
Ziyaretçi
13 Ekim 2010       Mesaj #2
Tehlikex3 - avatarı
Ziyaretçi
Çalışmak Millete ve Çalışan Kişiye Neler Kazandırır ? Biraz Acele Olurmusunuz Lütfen Çok Az Vaktim VarMsn DunnoMsn ThinkingMsn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ekim 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BENİMDE ZAMANIM KISITLI AMA SİZLERE YARDIM EDECEĞİM EĞER BİR MİLLET ÇALIŞIYORSA O MİLLET HEM KENDİNE HEM DEVLETE HEM PİYASAYA HEM EKONOMİYE HEM HAYATTAKİ OKUMUŞLUK ŞEYLERİNE KATKI SAĞLAR.....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya çok lazım ödev acil
Tehlikex3 - avatarı
Tehlikex3
Ziyaretçi
14 Ekim 2010       Mesaj #5
Tehlikex3 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Tehlikex3 adlı kullanıcıdan alıntı

Çalışmak Millete ve Çalışan Kişiye Neler Kazandırır ? Biraz Acele Olurmusunuz Lütfen Çok Az Vaktim VarMsn DunnoMsn ThinkingMsn Sad

Ya Neden Kimse Cevap Vermiyo Msn Confused
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ya lütfen acill!!!!!!!!!!!! Msn Sad(
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen sorumun cevabı nedir lütfen söyleyinn..Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇALIŞAN MİLLRTİN KAZANCI

Çalışan kişi hem kendini hem de milletine karşı piyasaya,ekonomiye,çalışan oranına,okumuşluk oranına katkı sağlar böylece kendisi için ayrıca toplum da yeri olur,saygı gören bir kişi olur ve hatta başarılı insanlar içindeyüksek rütbelere çıkabilir.
arılı insanlar içindeyüksek rütbelere çıkabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atasözleri ve Açıklamaları


Aba vakti aba, yaba vakti yaba : Her şey zamanında yapılırsa kişi kazançlı olur.

Abanın kadri yağmurda bilinir : Daha önce kıymetsiz gibi görünen bir çok şeyin, kullanım zamanı geldiğinde değeri artar.

Abdal abdalın ne umduğunu, ne bulduğunu ister : Sosyal seviyesi eşit insanlar birbirlerini çekemezler.

Acemi katır kapı önünde yük indirir : Elinden yeterince iş gelmeyen kimseler, kendilerine verilen görevi istenildiği biçimde yapamazlar veya yarım bırakıp kaçarlar.

Acemi nalbant gibi kah nalına vurur, kah mıhına : Söylediği sözlerle yaptığı işler arasında tutarlılık yoktur. Bunu da genellikle bilmeyerek yapar.

Acı patlıcanı kırağı çalmaz : Hayatta birçok problemlerle karşılaşıp bunlardan başarı ile çıkmış olanlar, bundan sonra karşılaşacakları zorlukları da atlatıp başarı ile çıkarlar.

Akıl kişiye sermayedir : Kişinin yaptığı işte başarı sağlaması, aklını kullanması ile orantılıdır.

At yedi günde, it yediği günde : Toplumlar arası ilişkilerde olgun ve asil kişiler, kişiliklerini hemen ortaya koymazlar.

Ayranım ekşidir diyen olmaz : Her kişi neyi ele almışsa onun iyi olduğunu savunur.

Baba ekmeği zindan ekmeği, koca ekmeği meydan ekmeği : Kadınlar için baba evinde kalmak, belli bir zamana kadar normaldir. Evlendiği zaman ise kendi kurallarına göre yaşayacağından dolayı daha rahat olacaktır.

Baba koruk yer, oğlunun dişi kamaşır : Aile reisi olan babanın önceleri yaptığı kötü bir işin sıkıntısını çocuğu çeker.

Babadan mal kalır, kemal kalmaz : Babası ölen kişiye maddi varlıklar kalabilir ama olgunluk ve fazileti miras olarak kalmaz.

Babaya dayanma, karıya güvenme : Kişi, maddi konularda babasına değil kendine güvenmelidir. Kadın ise kolay etkilenen bir varlık olduğu için verilen sırları bir başkasına aktarabilir.

Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar : Yaradılışı itibariyle iyi olan kişi en kötü durumda bile olsa bu niteliğini kaybetmez.

Bal demekle ağız tatlanmaz : Güzel sözler söylemekle güzel şeyler her zaman gerçekleşmez.

Besle kargayı oysun gözünü : Kıymet bilmez kişiler kendilerine yapılan iyiliğe, kötülükle karşılık verebilirler.

Boşboğazı ateşe atmışlar, odun yaş diye bağırmış : Aklına her geleni söyleyen kişiler,toplum içinde sevilmezler.

Büyük lokma ye büyük söz söyleme : Hayatta hiçbir zaman başkalarının durumu küçümsenmemelidir.

Cahil adam meyve vermeyen ağaca benzer : Bilgisiz kişiler etraflarına faydalı olamadıklarından ve davranışlarında olumlu sonuçlar beklenmediğinden dolayı faydalı kişiler değildirler.

Cahilin dostluğundan alimin düşmanlığı yeğdir : Alim her şeyi bilen kimsedir. Yaptığının sonuçlarını bilir ve katlanır. Kendisi ile dost olmak mümkün olduğu gibi düşman olunduğu zaman da bir noktada anlaşmak mümkündür. Cahil kişiler iyi niyetli görünseler de onlarla anlaşmak güçtür, hatta mümkün değildir.

Cami ne kadar büyük olsa imam bildiğini okur : Bir toplulukta çok kişi ve fikir olsa da karar verme yetkisine sahip kimseler, kendi bildiklerini uygularlar.

Can boğazdan gelir : İnsanın hareketli ve üretken bir yaşam sürdürebilmesi için beslenme biçimine dikkat etmesi gerekir.

Can cümleden azizdir : İnsanlar kendi çıkarlarını her zaman başkalarının çıkarlarından üstün görürler. Aksi şekilde davrandıklarında bile kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman fedakarlık yapmaktan vazgeçerler.

Can çıkmayınca huy çıkmaz : Hayat boyu kazanılan alışkanlıklar da gelişir. Ama değiştirmek çok zordur. Kişi ölünceye kadar devam eder.

Canı acıyan eşek, atı geçer : Karşılaştığı bir konuda ziyan gören, canı yanan kimse aynı zarara uğramamak için var gücüyle çalışır.

Canı kaymak isteyen, mandayı yanında taşır : Güzel ve varlıklı bir yaşam sürmek isteyen kişi kendisine bu yaşamı sağlayacak olan varlıkları çok yakınında bulundurmalıdır.

Cefayı çekmeyen sefanın kadrini bilemez : Hayatında dert ve sıkıntı çekmemiş olan kişiler, mutluluğun kıymetini anlayamazlar.

Cins kedi ölüsünü göstermez : Soylu kimseler çok zor durumda da olsalar, durumlarını belli etmezler.

Cömert ile nekesin harcı birdir : Parayı kullanma biçimi, onun niteliğini değiştirmez.

Çabuk parlayan çabuk söner : Layık olmadıkları makamlara getirilen kişilerin, bir süre sonra yetersizlikleri ortaya çıkar.

Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme : İnsanlar davet edildikleri yerlere mutlaka gitmelidirler. Çünkü davet eden kişi tarafından istenmektedirler. Çağrılmayan yere gitmek ise yüzsüzlük ve arsızlık olur.

Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez : Güzelliklerin simgesi olan gülün çalıda yaşaması düşünülemez. Aynı şekilde, cahil kişiye de sözün doğrusunu anlatmak mümkün değildir. Cahil olduğu için kendi bildiklerinin dışında da doğruların bulunduğunu kabul etmesi mümkün değildir.

Çalışmak ibadetin yarısıdır : İbadet kişiyi kötülüklerden sıyırır, iyilik yolunda ilerletir. Allah yolunda çalışmak ta kişiyi kötü duygulardan arındırır. Bunun içindir ki çalışmak, ibadet kadar büyük değer taşır.

Çalma elin kapısını, çalarlar kapını : Kişi hayatında bilerek ve isteyerek kimseye kötülük yapmamalıdır. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde, günün birinde benzer olumsuzlukları yaşaması muhtemeldir.

Çirkefe taş atma, üzerine sıçrar : Çevrelerinde kötü, edepsiz tanınan kişilerle ilişkiye girmek doğru değildir.

Çocuktan al haberi : Art niyet taşımayan çocuklar, başkalarının yanında her şeyi çekinmeden konuşurlar.

Çürük tahta çivi tutmaz : Esas niteliği bozulmuş bir şeyi eski haline getirmek mümkün değildir.

Dağ başından duman eksik olmaz : Toplumda yüksek ekonomik ve sosyal seviyeye sahip insanların, bu konumlarından kaynaklanan bir takım üzüntü ve sıkıntıları vardır. Bu durum, zenginlik ve yüksek makam devam ettiği sürece hiç eksilmez.

Dağ dağ üstünde olur, ev ev üstünde olmaz : En olmayacak şeyler bile bir gün gerçekleşebilir. Ama iki ailenin aynı ev ortamında yaşaması düşünülemez.

Damlaya damlaya göl olur : Küçük çabalar, büyük problemlerin çözümüne yardımcı olabilirler.
Danışan dağı aşmış, danışmayan yolu şaşmış : Bilmediğini başkalarına soran kimse, işi iyi ve çabuk bitirir. Fikir alışverişinde bulunmayanlar ise başarı elde edemezler.

Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz : Kötü malzeme ile güzel bir iş meydana getirilemez. Yeteneksiz kişiler, büyük sorumlulukların gerektirdiği çabayı gösteremezler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Konuşma Hakkında Yazı Lutfen

Benzer Konular

4 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
1 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
10 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap
25 Aralık 2011 / İnternational Soru-Cevap
25 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap