Arama

Çocuk oyunları nelerdir?

Güncelleme: 2 Mayıs 2012 Gösterim: 3.692 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çocuk oyunları nelerdir?
Sponsorlu Bağlantılar
byz_qny - avatarı
byz_qny
Ziyaretçi
2 Mayıs 2012       Mesaj #2
byz_qny - avatarı
Ziyaretçi
Kuyu kazmanı:
En az 5 kişi ile oynanan oyunda her çocuk ellerindeki sopa ile daireler çizer. 1 sopa fazla vardır ve o sopayla ebeyi seçmek için her çocuk sopayı sektirir. En az sektiren ebe olur. Oyuncular kendileirne ait dairelerden taşmadan aralarında sopayı sektirmeye çalışır, sopa kendi çemberinden taşdığında ebe sopayı uzaklaştırmaya çalışır oyuncu da onu yakalamayı hedefler; diğer çocuklar hemen dairesine yönelip sopalarıyla sopayı oyun alanına getirene kadar dairesini kazarlar. Oyun bu şekilde devam eder. Sonunda en çok kazılmış daire sahibi oyuncu oraya gömülür.
Sponsorlu Bağlantılar


Köylü-Şehirli:
3 Kişi ile oynanan oyun bir röportaj oyunudur. Bir Sunucu şehirli ve köylü kadına yaşamları hakkında sorular sorar, köylü ve şehirli kadınların taklidi yapan çocuklar abartılı cevaplar verir.


Yattı Kalktı:
En az 6 kişi ile oynanan bu oyunda 1 cezacı vardır. Çocukların hepsi birer birer bir meyva ismi alırlar ve bunu birbirlerine söylerler. Dairede bağdaş kuran çocuklar diğer meyva isimli arkadaşının ismini söylerken yatıp kalkarlar bu şekilde hızlı olarak gelişen oyun ismi şaşıranın yanağının cezacı tarafından boyayla boyanması duraklar, sonunda en az boyanmış oyunu kazanır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.

Benzer Konular

16 Ekim 2009 / HayLaZ61 Sağlıklı Yaşam
2 Nisan 2011 / mamiman Soru-Cevap
12 Ekim 2009 / Misafir Cevaplanmış