Arama

Türkiye'de yemekleriyle meşhur olan illerimiz hangileridir?

Güncelleme: 7 Aralık 2010 Gösterim: 5.181 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
illerimizin hangi yemekle meşhur olduğunu yazar mısınız
Sponsorlu Bağlantılar
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
9 Kasım 2010       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

illerimizin hangi yemekle meşhur olduğunu yazar mısınız

EN ZENGİN MUTFAK GAZİANTEP
Çeşit açısından Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep olarak belirlendi. Gaziantep mutfağı tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. Malhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu ufak köfte, yağlı köfte, iç katması (kısır), tene katması, haveydi köftesi, omaç, sini köftesi, süzek yapması, cağırtlak kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, lebeniye, öz çorbası, maş çorbası, şirinli çorba, beyran, topaç, Köse Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, çiğdem aşı, ekşili daraklık tavası, beyran, şiveydiz, acur oturtması, kakırdak böreği, loğlaz piyazı, yarpuz piyazı, at elması turşusu, çelem turşusu Gaziantep’in ünlü yemeklerinden bazıları olarak sıralanıyor.
Sponsorlu Bağlantılar


yeme00134 İkinci sırada Elazığ geliyor. Elazığ mutfağı tam 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. Fasulye çorbası, lobik çorbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık köfte, küncülü köfte, muhaşerli köfte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, çaypalası, pirpirim boranı, tavşan üfelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hürriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah, Elazığ’ın ünlü yemekleri arasında yer alıyor.


yeme00135 93 çeşit yiyecekle Ankara da zengin bir mutfağa sahip iller arasında. Başkent’in ünü il sınırları dışına taşan Ankara Tavası’nın dışında alabörtme, calla, bici, ilişkik, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği, entekke böreği, hamman, papaç, yalkı, carcıran, köremez, tamtak tiridi, öllüğün körü, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalaç ve saçkıran gibi ilginç yöresel yemekleri de bulunuyor.


yeme00136 Bölgeler arasında İç Anadolu, 455 çeşit yiyecek ve içecek çeşidiyle ilk sırada yer alıyor. Bu bölgeyi 425 çeşit ile Doğu Anadolu, 398 çeşit ile Güneydoğu Anadolu ve 397 çeşit ile Karadeniz Bölgesi izliyor. Akdeniz ve Marmara Bölgesi 184 çeşit, Ege Bölgesi 162 çeşit yiyecek ve içeceğe sahip.

kaynak
bilimci - avatarı
bilimci
Ziyaretçi
7 Aralık 2010       Mesaj #3
bilimci - avatarı
Ziyaretçi
Msn Sad arkadaşlar pardon acilde bana 5 şehrin en meşhur tatlısı yemeği neyi varsa söylermisiniz?Msn Sad

Benzer Konular

17 Mart 2011 / Misafir Cevaplanmış
5 Ocak 2010 / Misafir Cevaplanmış
11 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap