Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Kuvvet ve hareket ile ilgili bilmece ve bulmaca örnekleri verir misiniz?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
lütfen kuvvet ve hareket ile ilgili bilmeceler bildiğiniz varsa söleyin
|
En İyi Cevap selly tarafından gönderildi
|
Dünya nın Merkezi 2073 yılında zaman tünelinde yolculuğa çıkan Kuzey, Nasrettin Hoca ile karşılaşınca hemen durmuş.Fıkralarından hazır cevaplılığını bildiği Hoca'ya ,Dünyanın merkezi neresindedir diye sorar.Nasrettin Hoca kendinden emin bir şekilde ayağını yere vurmuş: -İşte tam burasıdır,demiş. Şaşıran Kuzey, -Olur mu hocam,diye itiraz etmiş.kuzey'i susturabileceğini düşünen Hoca -İnanmazsan ölç, bak demiş.Fen ve Teknoloji derslerini dikkatle takip etmişl olan Kuzey, -Eğer söylediğiniz doğruysa düşen her nesnenin o tarafa yönelmesi gerekir.Şimdi elimdeki kalemibırakıyorum.Gördüğünüz gibidik doğrultuda yere düşüyor.Ayağınıza doğru yönelmiyor. Öyleyse Dünya nın merkezine doğru hareket eder, diye yanıtlamış. o güne kadar verdiği yanıtlarla herkesi şaşırtan hoca bu defa kendisi şaşırmış. KAYNAK:fen ve teknoloji kitabi 6.sınıf KONU:Ağırlık bir kuvvetdir. yazım yanlışları olabilir çünkü ben kendim yazdım. |
| | Kuvvet ve hareket ile ilgili bilmece ve bulmaca örnekleri verir misiniz?#5 (link) |
| Ziyaretçi |
arkadaşlar lütfen bugüne lazım rica ediyorum öğretmen yazılıda soracak kenarları 10 cm olan bir küp biçiminde bir kap öz kütlesi 2 g 1cm üstte 3 üslü sayılar gibi sıvı ile tamamen doldurduğunda sıvının kabın tabanına yaptığı basınç kaç poscaldır?
|
| | Kuvvet ve hareket ile ilgili bilmece ve bulmaca örnekleri verir misiniz?#7 (link) |
| Ziyaretçi | KUVVET VE HAREKET BULMACA 1.Birim zamanda alınan yola ne denir? 2.Saatin 60/1’ine ne ad verilir? 3.Dünya’nın varlıklara uyguladığı çekim kuvvetine ne denir? 4.Cisimlere uyguladığımız kuvvetlerin yönleri ve ……………… vardır.Boşluktaki sözcük ne olmalıdır? 5.Çantamızı taşırken, otomobil kullanırken, meyveleri soyarken, saçımızı tararken cisimlere ne uygularız? 6.Bir kuvvetin sonucunda cismin yer değiştirmesine ne denir? |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Kuvvet ve hareket ile ilgili bilmece ve bulmaca örnekleri verir misiniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Atatürk ile ilgili bulmaca örnekleri verir misiniz? | 4LastBreath | Soru-Cevap | 113 | 22 Mayıs 2013 20:30 |
| Cebirsel ifadelerle ilgili bilmece, bulmaca örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 9 | 8 Nisan 2013 14:14 |
| Kuvvet ile ilgili çözümlü soru örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 11 | 3 Ocak 2013 19:21 |
| Kuvvet ve hareketteki yaylarla ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 5 | 19 Kasım 2012 14:46 |
| Atatürkçülük ile ilgili bulmaca örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 1 | 3 Nisan 2011 17:11 |