PC Görünümü Üye Ol
Forum Ana Sayfa
Soru-Cevap > İtalya'nın yeme-içme kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
«Önceki KonuSonraki Konu»
Misafir14:17, 28 Kasım 2010 
arkadaşlar italyanın çok acil
Benzer Konular:
Etiketler:
  • italya kulturu
  • italya kulturu hakkinda bilgi
  • italyan kulturu hakkinda bilgi
Cevap
Misafir23:25, 13 Aralık 2010 
İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü

“Hamur işi yiyecekler” ülkesi diyebiliriz İtalya'ya.Spagetti, pizza, lazanya, ravioli gibi yiyecekler hamur ve et karışımından oluşur ve tüm dünyada tanınır.Genelde pasta adıyla tanımlanan hamur işlerini tüketen bir ülkedir.İtalyanların sofralarından salata da eksik olmazSalataları çok zengin olup içine salam, sosis, yumurta, peynir, zeytin, balık gibi yiyecekler konur.Bu tür salata bütün Batı ülkelerinde “İtalyan Salatası” olarak bilinir.Yemeklerde çoğunlukla şarap tüketirler.Yiyecekler arasında pastalardan sonra ikinci ana grubu balık ve diğer deniz ürünleri oluşturur.Sabah kahvaltısında acı bir kahve ile çörek yerler. Hamur işi yiyecekleri bizim gibi çok yedikleri için şişmanlık sorunu orada da yaygındır.
Cevap
Misafir23:26, 13 Aralık 2010 
“Hamur işi yiyecekler” ülkesi diyebiliriz İtalya'ya.Spagetti, pizza, lazanya, ravioli gibi yiyecekler hamur ve et karışımından oluşur ve tüm dünyada tanınır.Genelde pasta adıyla tanımlanan hamur işlerini tüketen bir ülkedir.İtalyanların sofralarından salata da eksik olmazSalataları çok zengin olup içine salam, sosis, yumurta, peynir, zeytin, balık gibi yiyecekler konur.Bu tür salata bütün Batı ülkelerinde “İtalyan Salatası” olarak bilinir.Yemeklerde çoğunlukla şarap tüketirler.Yiyecekler arasında pastalardan sonra ikinci ana grubu balık ve diğer deniz ürünleri oluşturur.Sabah kahvaltısında acı bir kahve ile çörek yerler. Hamur işi yiyecekleri bizim gibi çok yedikleri için şişmanlık sorunu orada da yaygındır.
Cevap
Misafir19:55, 12 Kasım 2013 
bana hemen italyanın yemekleri ile ilgili bilgi veriniz
Cevap
yağız1220:11, 12 Kasım 2013 
Coğrafi konumu ve iklimi nedeniyle, İtalya, Avrupa'nın belki de en lezzetli mutfaklarından birine sahiptir. Zeytinin, dolayısıyla da zeytinyağının bolca bulunduğu bu ülkede, ağzınıza attığınız her lokmada, bu leziz tatla buluşursunuz. Neredeyse ülkenin her yerinde yetişen buğday da, bir başka nimettir İtalyanlar için. Belki de bu sayede, makarna ya da pizza dendiğinde, akla ilk bu ülke gelir. Üstelik; penne, maccheroni, spaghetti, fettucine, linguine, fusilli, ravioli ve tortellini gibi farklı boyut ve şekillerdeki çeşit çeşit makarnalarına ek olarak, bu makarnalara âdeta can veren nefis sosları da oldukça meşhurdur. Bolonez, pesto, arrabiata ve napoliten gibi soslar, yıllardır, tüm dünya restoranlarının menülerinde yer alır. Durum böyle olunca, aklınıza şöyle bir soru gelebilir: "İtalyan mutfağı, yalnızca makarnalardan ya da pizzalardan mı ibarettir? Elbette ki hayır! Suyun azar azar ve yavaşça eklenmesiyle pişirilen, İtalyan usulü bir tür pilav olan risotto ve kıymalı, sebzeli ya da mantarlı olarak tercih edebileceğiniz lazanya da bu mutfağın farklı lezzetlerindendir. Tıpkı, çorbalar gibi… İtalyan mutfağında, çorbalar da önemli bir yere sahiptir. En önemli özellikleri ise, kızarmış ekmek parçalarıyla servis edilmeleridir. Ayrıca, İtalyanların sarımsaklı ekmeği olarak bilinen "Bruschetta" da illaki, çorbaların yanında servis edilir. Bir tür sebze çorbası olan "Minestrone", bu anlamda en çok bilinen ve tercih edilen çorbalardandır. Tüm bunlara ek olarak, yemeklerin hemen hemen hepsinde kullanılan; domates, biber, sarımsak, enginar, patlıcan, ançüez, sardalye, ton balığı ve kapari de bu mutfağının temelini oluşturan lezzetler olarak bilinir. Sizin anlayacağınız, bu ülke insanı, ağzının tadını çok ama çok iyi bilir.
İtalyanların, bu anlamda, iyi bildikleri bir şey daha var: Yemeyi ve içmeyi keyfe dönüştürmek… En az bizim kadar, akşam yemeklerine önem veriyorlar. Bu nedendendir ki, uzun akşam yemeklerinde aile bireyleri bir araya geliyor; lezzetli yemekler hazırlanıyor. Sofra kültürleri bizlerle aynı paralelde olsa da, yemeklerin yenme sırası, farklılıklar gösteriyor. Örneğin; İtalyanlar, pek çok ülkede ana yemek olarak kabul edilen makarna ya da risotto'yu, başlangıç olarak tüketiyor. Türk mutfağı ve birçok farklı ülkenin mutfaklarında da başlangıç olarak kabul gören soğuk tabaklar ise, İtalyan mutfağında ilk ve ikinci tabakların arasında yer alıyor. Bunda amaç, iki ağır yemeği üst üste yemeden mideyi dinlendirmek ve ana yemeğe eşlik edecek olan şaraba geçiş sağlamak… Sıra ana yemeğe geldiğinde ise, İtalyanların sebze yemeklerini pek tercih etmediklerini görüyoruz. Bunun yerine; et, tavuk veya balık tercih ederek, sebzeleri ana yemeklerin yanında garnitür olarak tüketiyorlar. Devamında ise, sofraya; meyve, peynir ve elbette ki tatlı tabağı geliyor. Tatlı olarak, daha çok; kahve likörü, kedidili bisküvi ve maskarpone peyniri bileşiminden oluşan "Tiramisu" ile kuru üzüm, portakal kabuğu ve konyak içeren kuru pasta "Panetone"yi tercih eden İtalyanlar; tüm bu keyifli yemeklerin üstüne de, hazmı kolaylaştıracak sert bir espresso içiyor.
Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini sergileyen bu ülkeyi, lezzet düşkünü her erkeğin bir an önce ziyaret etmesini öneriyoruz. Şahsen biz, en kısa zamanda, yeniden yollara düşeceğiz...
Cevap
tetris 7819:36, 18 Aralık 2013 
“Hamur işi yiyecekler” ülkesi diyebiliriz İtalya'ya.Spagetti, pizza, lazanya, ravioli gibi yiyecekler hamur ve et karışımından oluşur ve tüm dünyada tanınır.Genelde pasta adıyla tanımlanan hamur işlerini tüketen bir ülkedir.İtalyanların sofralarından salata da eksik olmazSalataları çok zengin olup içine salam, sosis, yumurta, peynir, zeytin, balık gibi yiyecekler konur.Bu tür salata bütün Batı ülkelerinde “İtalyan Salatası” olarak bilinir.Yemeklerde çoğunlukla şarap tüketirler.Yiyecekler arasında pastalardan sonra ikinci ana grubu balık ve diğer deniz ürünleri oluşturur.Sabah kahvaltısında acı bir kahve ile çörek yerler. Hamur işi yiyecekleri bizim gibi çok yedikleri için şişmanlık sorunu orada da yaygındır.

Kaynak: İtalya'nın yeme-içme kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap
Misafir18:04, 19 Aralık 2013 
italya da balıklar çiğ mi yoksa pişirilip mi yeniyor :p
Cevap
«Önceki KonuSonraki Konu»
Hızlı Cevap
İsim:
Doğrulama
Mesaj:
Tüm Soru-Cevap Konuları
Benzer Konular
İç Anadolu Bölgesi'nin yeme-içme kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
Kanada'nın yeme, içme ve giyinme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
Fransa'nın yeme-içme kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
İngiltere'deki yeme-içme kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
Avusturya'nın yeme-içme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?