MsXLabs
2005-2016
Soru-Cevap forumunda yer alan Talha34 tarafından açılmış Nişasta ve glikojenin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? konusunu görüntülüyorsunuz.
Özet: Nişasta ve Glikojen Çok Sayıda Glikozdan Oluşmasına Rağmen Nişasta Suda Çözünmüyor , Glikojen İste Çözünüyor. ... Etiketler:
  • nişastanın özellikleri
  • glikojen suda çözünür mü
CEVAP VAR

Nişasta ve glikojenin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Gösterim: 20.760 | Cevap: 7
9 Aralık 2010 13:06   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Nişasta ve Glikojen Çok Sayıda Glikozdan Oluşmasına Rağmen Nişasta Suda Çözünmüyor , Glikojen İste Çözünüyor. Neden ?
Saygılar Talha34.
Sponsorlu Bağlantılar
En iyi cevap Daisy-BT tarafından gönderildi

Alıntı
Talha34 adlı kullanıcıdan alıntı

Nişasta ve Glikojen Çok Sayıda Glikozdan Oluşmasına Rağmen Nişasta Suda Çözünmüyor , Glikojen İste Çözünüyor. Neden ?
Saygılar Talha34.


Nişasta ve glikojenin farklılıkları özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Alttaki yazıyı okuyun.

İnsan ve hayvan vücudunda glikojen, bitkilerin yapısında nişasta ve sellüloz olarak yer alan karbonhidratlar (CHO); karbon, hidrojen ve oksijen atomlarından meydana gelmiş organik bileşiklerdir.

Glikojen: İnsan ve hayvan vücudundaki karbonhidratın depolanmış şeklidir. Gerektiğinde hemen kullanılabilecek yedek enerjidir. İnsan vücudunda 350 g. civarında glikojen vardır. En fazla karaciğer ve kaslarda bulunmaktadır.Kurumaya ve mantarda da bulunduğu bilinmektedir. Çalışma sırasında glikojen ATP (adenozin trifosfat) üretmek için glikoza dönüşür. Karbonhidratların glikojen olarak depolanması sırasında 1 g glikojen 2.8 cc su tutmaktadır.

Nişasta: Bir çok glikoz molekülünün birleşmesinden meydana gelmiştir. Bitkilerin tanelerinde, tohumlarında ve yumrularında depo edilmiş halde bulunan bir karbonhidrattır. Bitkilerin enerji deposudur. Sindirimi ağız ve ince barsaklarda olmak üzere kademeli olduğu için daha uzun sürer. Barsaklarda glikoza çevrilerek kullanılır.


(2012-11-21T21:18:32+02:00)
Daisy-BT
9 Aralık 2010 13:33   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı
Talha34 adlı kullanıcıdan alıntı

Nişasta ve Glikojen Çok Sayıda Glikozdan Oluşmasına Rağmen Nişasta Suda Çözünmüyor , Glikojen İste Çözünüyor. Neden ?
Saygılar Talha34.


Nişasta ve glikojenin farklılıkları özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Alttaki yazıyı okuyun.

İnsan ve hayvan vücudunda glikojen, bitkilerin yapısında nişasta ve sellüloz olarak yer alan karbonhidratlar (CHO); karbon, hidrojen ve oksijen atomlarından meydana gelmiş organik bileşiklerdir.

Glikojen: İnsan ve hayvan vücudundaki karbonhidratın depolanmış şeklidir. Gerektiğinde hemen kullanılabilecek yedek enerjidir. İnsan vücudunda 350 g. civarında glikojen vardır. En fazla karaciğer ve kaslarda bulunmaktadır.Kurumaya ve mantarda da bulunduğu bilinmektedir. Çalışma sırasında glikojen ATP (adenozin trifosfat) üretmek için glikoza dönüşür. Karbonhidratların glikojen olarak depolanması sırasında 1 g glikojen 2.8 cc su tutmaktadır.

Nişasta: Bir çok glikoz molekülünün birleşmesinden meydana gelmiştir. Bitkilerin tanelerinde, tohumlarında ve yumrularında depo edilmiş halde bulunan bir karbonhidrattır. Bitkilerin enerji deposudur. Sindirimi ağız ve ince barsaklarda olmak üzere kademeli olduğu için daha uzun sürer. Barsaklarda glikoza çevrilerek kullanılır.


Misafir
20 Aralık 2010 17:56   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

nişasta ve glikojen

s.a 9/b biladerler,I am Salih Msn Happy
Misafir
19 Ekim 2011 20:39   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Glikojen nedir?

glikojen nedir?
Misafir
21 Kasım 2011 18:00   |   Mesaj #5   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
ya sen glikojen ile nişastanın tanımını vermişsin onu bizde biliyoruz bize iksnnde glikozdan oluşmasına rağmenb nişasta neden suda çözünmez de glikoz çöznür ??
JéLLyßon
21 Kasım 2011 18:12   |   Mesaj #6   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

glikojen nedir?

Glikojen Nedir?

Hayvanların karaciğerinde bulunan bir karbonhidrattır. Karaciğerde, vücudun şeker deposu halindedir. 1856 yılında CLaude Bernard tarafından keşfedilmiştir Vücut fazla karbonhidrat aldığı zaman, derhal glikojene çevirir ve depo eder. Alınan besinlerdeki glikoz eksiği sonucu, karaciğerde depo edilen glikojen de bir mayanın etkisi ile glikoza döner ve vücudun enerjisiz kalmamasını sağlar.
Misafir
12 Ekim 2012 20:11   |   Mesaj #7   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
magnezyum ve su arasındaki ortak özelliklerden 3 tanesini yazarmısınız
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj: