Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

Gösterim: 26283 | Cevap: 16
  • a b c d e k vitaminleri nelerdir
  • abcdek vitaminleri
  • vitaminler ve yararlari
Misafir
Cevaplanmamış   |    15 Aralık 2010 07:03   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

lütfen
15 Aralık 2010 08:17   |   Mesaj #2   |   
kompetankedi - avatarı
VIP
Bir Dünyalı
İstanbul

66799
2.755 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 16-09-2005
Konuyu inceleyiniz:

http://www.msxlabs.org/forum/soru-ce...e-bulunur.html
asi_prenses
15 Aralık 2010 09:18   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

A VİTAMİNİ
Bulgu ve endişeler: Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır. Ancak fazlası kemiklere zarar verebilir. Kaynaklar: Havuç, tatlı patates ve mango.
B6 VİTAMİNİ
Damarlara zarar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür.Kaynaklar: Baklagiller, et, balık, turunçgiller, muz, karpuz.
B12 VİTAMİNİ
Sinir hücrelerini korur. Hafızayı güçlendirir.Kaynak besinler: Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllar.
C VİTAMİNİ
Katarakt ile meme ve mide gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.Kaynak besinler: Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek.
D VİTAMİNİ
Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına karşı korur. Yüksek dozda alındığında kolon, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur.Kaynak besinler: Süt ve tahıl, balık ve margarin.
E VİTAMİNİ
Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz hale getirir. Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, bitkisel yağlar ile tahıllar.
K VİTAMİNİ
Kan pıhtılaşması için gereklidir, kemikleri korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, tahıllar ve karaciğer.
kayafurkan bu mesajı beğendi.
Misafir
30 Eylül 2011 16:13   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
zararları nedir
Misafir
3 Ekim 2011 16:47   |   Mesaj #5   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?
A VİTAMİNİ
Bulgu ve endişeler: Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır. Ancak fazlası kemiklere zarar verebilir. Kaynaklar: Havuç, tatlı patates ve mango.
B6 VİTAMİNİ
Damarlara zarar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür.Kaynaklar: Baklagiller, et, balık, turunçgiller, muz, karpuz.
B12 VİTAMİNİ
Sinir hücrelerini korur. Hafızayı güçlendirir.Kaynak besinler: Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllar.
C VİTAMİNİ
Katarakt ile meme ve mide gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.Kaynak besinler: Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek.
D VİTAMİNİ
Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına karşı korur. Yüksek dozda alındığında kolon, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur.Kaynak besinler: Süt ve tahıl, balık ve margarin.
E VİTAMİNİ
Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz hale getirir. Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, bitkisel yağlar ile tahıllar.
K VİTAMİNİ
Kan pıhtılaşması için gereklidir, kemikleri korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, tahıllar ve karaciğer.


Kaynak: A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?
Misafir
20 Eylül 2012 19:13   |   Mesaj #6   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Cvp: A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

Sigaranın İnsan Sağlığına Zararları Nelerdir?

Sigara bağımlılık yapan maddeler içinde en fazla ölüme neden olanıdır. Sigaranın dumanında çoğu zararlı 5.000'e yakın zehirli madde vardır ki bunların bir kısmı kanser yapıcı özellik taşımaktadır.

Sigara vücudumuzdaki bütün organları olumsuz olarak etkiler. Bronşit astım mide ülseri kalp damar hastalıkları dudak testis gırtlak kanserlerine neden olur. Sigara içenlerdeiçmeyenlere göre 104 kat daha fazla akciğer kanseri görülür.
Eşleri sigara içen kadınlarda eşleri sigara içmeyen kadınlara göre akciğer kanseri olma anne ve baba sigara içiyor ise çocukların solunum yolu hastalıklarına yakalanma riski artmıştır. Bu durum sigaranın sadece içen kişiye değil aynı ortamı paylaşan kişiye de zarar verdiğini göstermektedir.
Misafir
20 Eylül 2012 19:41   |   Mesaj #7   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Cvp: A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

A vitamini Enfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önem taşır .Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates




D vitamini İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine yardımcı olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş





E vitamini Antioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta





B1 vitamini Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması görülür.Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt





B2 vitamini Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur . Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek





B3 vitamini Yetersiz beslenme sonucu deriyi sinir sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar. Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir. Midede sindirimin temel taşları olan asitlerin üretimini sağlar. Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma





C vitamini Vücudumuz C vitaminini üretemez bitkiler ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir. Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olamalarını sağlar.Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür. Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur. Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye
Misafir
5 Aralık 2012 19:30   |   Mesaj #8   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

b vitamini

herşeyi anladımda bunun b vitamininin eksiksizliğini arıyorum
Misafir
26 Aralık 2012 15:32   |   Mesaj #9   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
A vitamini Enfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önem taşır .

Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates

D vitamini İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine yardımcı olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .

Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş

E vitamini Antioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .

Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta

K vitamini Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir.

Ispanak,kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, mısır, muz, şeftali, çilek

B1 vitamini Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması görülür.

Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt


B2 vitamini Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur .

Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek

B3 vitamini Yetersiz beslenme sonucu deriyi sinir sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar. Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir. Midede sindirimin temel taşları olan asitlerin üretimini sağlar.

Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma

B5 vitamini Doğada bol olduğu için eksikliğine rastlanmaz. Ayrıca bir miktar bağırsaklarda da yapılmaktadır. Eksikliği kan şekerinde düşme, ellerde titreme, kalp çarpıntıya neden olur .

Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, ekmek, sebzeler

B6 vitamini Sinir sistemi ve hormonların çalışmasını düzenler.Vücudun savunmasında antikor ve akyuvar oluşumunda rol oynar. Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, kansızlık, ciltte kuruluk, görme problemleri, uyuşukluk, adele zayıflığı ve krampları oluşur .

Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler

B11 vitamini Kırmızı kan hücreleri ve sinir dokularının oluşumunda aktif rol oynar. Hücre bölünmesi için gereklidir. Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar. Anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de gereklidir. Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı gibi bazı kalp sorunları oluşabilir .

Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz

B12 vitamini Besinlerle veya sigara gibi alışkanlıklarla vücuda giren siyanürü etkisiz hale getirir. Eksikliğinde dilde hassasiyet, şişme, kızarma, hayal görme, depresyon, adalelerde kasılmalar, sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yanma şikayetleri oluşur .

Karaciğer, yürek, böbrek, kırmızı et, tavuk, balık, süt, peynir, yumurta

C vitamini Vücudumuz C vitaminini üretemez bitkiler ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir. Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olamalarını sağlar.Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür. Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur.

Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye
26 Aralık 2012 15:37   |   Mesaj #10   |   
_EKSELANS_ - avatarı
VIP Özel Üye-VIP
[......]
3029
14.711 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 01-08-2012
A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir?

A VİTAMİNİ
Bulgu ve endişeler: Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır. Ancak fazlası kemiklere zarar verebilir. Kaynaklar: Havuç, tatlı patates ve mango.
B6 VİTAMİNİ
Damarlara zarar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür.Kaynaklar: Baklagiller, et, balık, turunçgiller, muz, karpuz.
B12 VİTAMİNİ
Sinir hücrelerini korur. Hafızayı güçlendirir.Kaynak besinler: Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllar.
C VİTAMİNİ
Katarakt ile meme ve mide gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.Kaynak besinler: Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek.
D VİTAMİNİ
Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına karşı korur. Yüksek dozda alındığında kolon, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur.Kaynak besinler: Süt ve tahıl, balık ve margarin.
E VİTAMİNİ
Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz hale getirir. Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, bitkisel yağlar ile tahıllar.
K VİTAMİNİ
Kan pıhtılaşması için gereklidir, kemikleri korur.Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, tahıllar ve karaciğer.
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

A, B, C, D, E, K vitaminlerinin yararları nelerdir? Konusuna Benzer Konular

Etiketler:
  • a b c d e k vitaminleri nelerdir
  • abcdek vitaminleri
  • vitaminler ve yararlari
Teknolojinin yararları nelerdir?
Gönderen: Ziyaretçi Forum: Soru-Cevap
Cevap: 72
Son Mesaj: 16 Mayıs 2015 19:24
Suyun yararları nelerdir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 11
Son Mesaj: 24 Ocak 2015 18:19
Kitabın yararları nelerdir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 0
Son Mesaj: 14 Aralık 2013 14:04
Cevap: 8
Son Mesaj: 11 Nisan 2013 20:36
Radyonun yararları nelerdir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 1
Son Mesaj: 10 Mayıs 2012 17:44
Sayfa 0.410 saniyede 9 sorgu ile oluşturuldu