Sevgili Kardeslerim
Maalesef biz daha Türkiyede ne Film nede dizi cekmesini bilmiyoruz.Bir Adanali Komserin dizisini cekiyorsunuz,rejisör veya senaryo yazari olarak Adanayi görmeden, oranin Örf ve adetlerini arastirmadan, Yemek kültürünü bilmeden o filmi cekiyorsaniz, maalesef iyi bir dizi cekemezsiniz. Ben adanaliyim. Adanada kebab yemek belli bir yemek kültürü gerektirir. Bir Adanali kebabi Kayseripidesi denilen pidenin icerisine parcalayarak bölüp dagitir, bunun üzerine meshur sogan, maydonoz ve sumaktan yapilmis salatayi koyar ( bu salata olmadan Adana kebeb yenmez) onun üzerinede közde pismis domates ve biberleri düzerek dürüm halinde sararak afiyetle yer. Simdi gelelim Adanali filmine , Komser adanakebabini salatasiz Tursu biberle yerse ben bir adanali olarak o diziye bir daha bakmam.
Ikincisi Maraz Alinin bir yakalanma sahnesi var, Polis ,,Silahini birak yere yat " diyerek 1-2 metre ilerisinde duruyor.Rejisör bey -her kimse Aliyi belki on defa hic bir hareketini degistirmeden cekmis ha cekmis, bir tepeden cekmedigi kalmis.
Insaf be bilader yarim saatlik bir filmi birbucuk saate uzatirsaniz iste böyle seyirciyi biktirirsiniz