Arama

Vücudumuz fazla besinleri neden yağ olarak depo eder?

Güncelleme: 3 Temmuz 2011 Gösterim: 5.344 Cevap: 1
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #1
misafir - avatarı
Ziyaretçi
vücüdümüz neden fazla besinleri yağ ile depo edeR
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
misafir adlı kullanıcıdan alıntı

vücüdümüz neden fazla besinleri yağ ile depo edeR

Yağ depolamak vücudun bir korunma yöntemidir.

Sponsorlu Bağlantılar
Obezitenin, uzun süre yemek bulamadıkları için vücutlarındaki yağı depolamaya kodlanan mağara adamlarından geldiği ve genetik olduğu iddia edildi. Malawi Üniversitesi nin araştırmasında, evrimsel nedenlerle yağlı yiyeceklere karşı insanlarda doğal bir eğilim olduğu bulundu. Uzmanlar, yiyecek sıkıntısı yaşanan eski dönemlerde, insan vücudunun yağ depolamak üzere evrimleştiğini, bugün de genlerimizde kalan bu özellik yüzünden obezitenin ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, açken özellikle şekerli, tuzlu ve yağ yapıcı yiyeceklerin cezbedici olduğunu, bunun nedeninin de yiyecek bulmanın zor olduğu eski zamanlarda, insan vücudunun yağları depolamak üzere adapte olması olduğunu söyledi. Araştırmayı yorumlayan İngiliz Diyetetik Derneği sözcüsü Amanda Wynne, günümüzde kıtlık gibi bir sorun olmamasına rağmen, genlerimizin yeni koşullara uymakta geciktiğini söyleyerek, Bugünlerde yağ depolamaya ihtiyacımız yok, ancak genlerimizden gelen bu özellik yüzünden toplumumuzda obezite oranı bu kadar yüksek dedi.

Malawi Üniversitesi nden Yp Zverev in 16 kişi üzerinde yaptığı araştırmada, açken tat alma duyusunun daha hassas olduğu, özellikle şekerli ve tuzlu yiyeceklere duyarlılığın arttığı bulundu. Acı yiyecekler için böyle bir duyarlılığın söz konusu olmadığını bulan araştırmacılar, bunun nedeninin vücudun zehirli maddelere karşı kendini koruma özelliği olduğunu söyledi.

Yüksek kolesterole sebze iyi gelir Toronto Üniversitesi nden Cyrill Kendall, Miami deki Amerikan Kalp Birliği Kongresi nde yaptığı açıklamada, özellikle bamya, fasulye, patlıcan ve soyanın başlı başına kolesterole karşı etkili olduğunu ifade etti. Kendall bunlara ek olarak listede domates, bezelye, kırmızı biber, soğan, kabak gibi sebzelere de yer vermek gerektiğini belirtti. Uzman, Proteinin, hayvansal yağlar yerine tahıllardan alınmasını içeren bir beslenme sistemi kolesterolü kontrol eder. Sebzenin yanı sıra antioksidan içerdiği için meyveler de aynı işlevi görür. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenme kolesterolle birlikte tansiyon ve şekeri de kontrol altına alır dedi.

Kaynak
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

3 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
2 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış
20 Ekim 2011 / Misafir Arşive Kaldırılan Konular