Arama

3D resimler nasıl bulabilirim?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Şubat 2016 Gösterim: 1.540 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
3d resim lazım
EN İYİ CEVABI Mira verdi
3D / üç boyutlu resimler için konunun tüm sayfalarını gözden geçirebilirsiniz: 3D Resimler
Sponsorlu Bağlantılar
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
7 Mart 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
3D / üç boyutlu resimler için konunun tüm sayfalarını gözden geçirebilirsiniz: 3D Resimler
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira
Teknikyaz - avatarı
Teknikyaz
Ziyaretçi
11 Şubat 2016       Mesaj #3
Teknikyaz - avatarı
Ziyaretçi
Makine yapım ve otomasyon bölümü olarak biz üretimin ihtiyacı olan, talep doğrultusunda makine ve veya aparatlar yaparız. Bu istenilen makinayı kapasitesi ve özellikleri ne olacak gibi ön çalışma yaptıktan sonra düşüncelerimizi ve fikirlerimizi ortaya koyarak kaba taslak kağıt üzerinde kaba taslak karalamada diyebiliriz tasarımını başlıyoruz. Gerçek ölçülerle dizaynına geçmemiz için 2D yazılımla tasarlamaya başlıyoruz. 2D çizimler makine parçaları ortaya çıktıkça onlarca hatta yüzlerce makine parçası resimleri oluşmaya başlıyor. En küçük parçasına kadar resimlendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki resimsiz hiçbir parça imal edilemez. Parçaların çizimlerini 2D olarak montajını yapıyoruz inanıyorum ki bu montaj resmini ilk gören kişi çizgi karmaşasından başka bir şey görmeyecektir. Bu görselliği kolaylaştırmak için 3D çizim mutlaka yaparız.

3D Modelleme yazılımları her şeyden önce, 2D programlarına karşı gösterdiği üstün görsellik ile, ürün tasarımınıza 100% hakim olmanızı sağlar. 2D ile yaptığınız çizimlerin, kafanızda 3 boyutlu olarak canlanması zordur. Hatta bunun için ürünün tam olarak üretilmesi bile gerekebilir. Bu
portatiflerin üretilmesini hiçbir iş veren istemeyecektir. Üretilse de pek çok zaman dezavantajlar getirir. 3D modelleme içerisinde, daha bilgisayar ortamından çıkmamış ürünün katı model halini görebilir, 2D ile kolaylıkla gözden kaçacak hataları anında tespit edebilirsiniz. Böylelikle, üretim aşamasında karşılaşılabilecek pek çok sorunu anında önlersiniz.2D Modelleme ile, üretime göndereceğiniz ürünün tüm bakış açılarını ayrı ayrı çizmek zorunda kalırsınız. Ayrıca, bir yerde yapacağınız ufak bir değişiklik, tüm bu çizimlerin de değişmesine ve dolayısıyla büyük zaman kaybına yol açar. 3D ile bu tarz şeylere hiç gerek kalmaz. 3D içerisinde ürününüzü , yüksek görsellik ve de doğruluk içerinde modellersiniz. Daha sonrasında gereken bir değişiklikte, tüm ürün üzerinde oynamanız gerekmeden sadece ilgili yerin özelliklerini değiştirirsiniz. 2D Modelleme devamlı sizi dikkatli olmaya zorlar. Kesitler çizerken veya bu çizimlere ölçüler atarken devamlı konsantre olmak durumdasınızdır. Üretim aşamasında herhangi bir hata olmaması için 2D çizim aşamasında yüksek bir efor harcarsınız. 3D Modelleme ile her şeyi düşünmenize gerek yoktur. Mükemmele yakın bir uyum içerisinde oluşturduğunuz üretim modelinizin, sadece bir iki tuşla istediğiniz yerden 2D teknik çizimlerini alabilirsiniz. Bu teknik çizimleri alırken hiçbir detayı kaçırmazsınız. Çünkü program sizin yerinize tüm detayları zaten düşünür.
katı modelleme - pres


3D Modelleme, ileri montaj özelliği sağlamasının yanı sıra, montajda kullanılacak yüzlerce parçayı ayrı ayrı sınıflayarak, yapılacak üretime tüm detaylarıyla hakim olmanızı kolaylaştırır. Böylelikle hem kullanılacak tüm materyaller hakkında kesin bilgiye sahip olur, hem de montajda birbirine uyumlu olmayan parçaları anında tespit edersiniz. Aynı zamanda, 2D ile yapılamayacak ama 3D içerinde kolaylıkla gerçekleştirilecek bir diğer özellik ise render ile gerçeğe yakın görüntüler almadır. 3 Boyutlu modellediğiniz bir ürüne üzerinde istediğiniz gibi renk gölge ışık ve materyal atamaları yapabilir, arka plana yerleştireceğiniz gerçekçi görüntüler ile daha üretime bile geçmemiş ürününüzü istediğiniz ortam ve şekle rahatlıkla sokabilirsiniz. En önemlisi de makinenin çalışma prensibine göre sınırlamalar getirerek çalıştırarak animasyon hazırlaya biliyoruz. Ayrıca 3D Modelleme 2D modellemenin aksine size, rahatlıkla kütlesel ve hacimsel hesaplamalar yapmanıza da imkan verir. Aynı zamanda gerçeğe en yakın prototiplemeyi 3D yardımı ile yapabilirsiniz. Böylelikle, üretimde herhangi bir sürprizle karşılaşmaz, tahmin ettiğiniz ebatlarda ve maliyette bir ürüne sahip olursunuz.

Benzer Konular

16 Haziran 2015 / musab Soru-Cevap
1 Aralık 2014 / sbag Cevaplanmış
26 Haziran 2010 / kedemi Soru-Cevap
24 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
14 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap