Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 29 Aralık 2010 (16:57) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
8196 kez görüntülenmiş, 11 cevap yazılmış ve son mesaj 7 Mayıs 2014 (23:40) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 5.00  |  Oy Veren: 3      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 29 Aralık 2010, 16:57

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Çalıkuşu ile ilgili soru bulabilirmisiniz?
En iyi cevap broken* tarafından gönderildi

Kitabın içeriği hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Kitaptaki ana karakterin nasıl bir kişiliği olduğunu açıklarmısınız?
Kitapta en çok etkilendiğiniz bölüm hangisidir?
Kitabın anafikri nedir?

Bunlar gibimi istiyorsun?
Rapor Et
Reklam
Eski 29 Aralık 2010, 17:43

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#2 (link)
broken*
Ziyaretçi
broken* - avatarı
Kitabın içeriği hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Kitaptaki ana karakterin nasıl bir kişiliği olduğunu açıklarmısınız?
Kitapta en çok etkilendiğiniz bölüm hangisidir?
Kitabın anafikri nedir?

Bunlar gibimi istiyorsun?
Rapor Et
Eski 2 Haziran 2011, 11:00

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#3 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
kitabın anafikri nedir?
Rapor Et
Eski 14 Şubat 2012, 22:32

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#4 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
calikusu kitap sorulari ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum
test sorusu istiyorum lütfen
Rapor Et
Eski 9 Nisan 2012, 17:12

Cvp: Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#5 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
KİTABIN KONUSU:

Evleneceğinden önceki gün Feride nişanlısı Kâmran’ın daha önceden kendisini aldattığını öğrenir. Bunun üzerine Feride kaldığı teyzesinin evini terk eder ve Fransız Lisesi’nde aldığı eğitime güvenerek Anadolu’da öğretmenlik yapmaya karar verir. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde öğretmenlik yapar. Bu görevi sırasında Feride Anadolu insanının sorunlarıyla karşı karşıya gelir. Genç ve güzel bir kadın olan Feride gittiği yerlerde rahata eremeyecek sürekli yapılan dedikodular nedeniyle günleri üzüntü içinde geçecektir.
Rapor Et
Eski 9 Kasım 2012, 14:59

''Çalıkuşu'' romanı hakkında soru örnekleri verir misiniz?

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
çalı kuşu kitabı ile ilgili sorular
Rapor Et
Eski 10 Şubat 2013, 13:10

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

Çalıkuşu ile ilgili soru bulabilirmisiniz?
Çalıkuşu kitabı soru ve cevapları -Reşat Nuri Güntekin
1- “Çalıkuşu” romanında Feride'nin annesi öldükten sonra, babası onu bakmaları için nereye, kimin yanına göndermiştir?
A) İstanbul'daki Sor mektebine
B) İstanbul’a Gül misal dadının yanma
C) İstanbul'a büyükannesinin yanına
D) Tekirdağ'a Ayşe teyzesinin yanına
E) İstanbul'a Besime teyzesinin yanına
2- Feride'ye "Çalıkuşu" ismini ilk defa kim takmıştır?
A) Babası
B) Sör mektebindeki bir öğretmen
C) Kâmran
D) Müjgan
E) Büyükannesi
3- Feride'ye "Çalıkuşu" ismi niçin takılmıştır?
A) Ağaç diplerinde uyuduğu için
B) Kuş yuvalarını düzeltmeyi sevdiği için
C) Çok haşarı olduğu için
D) Okulun bahçesindeki kuru ağaca çıkarak daldan dala atladığı için
E) Çok konuştuğu için
4- Aşağıdakilerden hangisi Feride'yi Anadolu'da öğretmenlik yapmaya iten sebeplerden biri değildir?
A) Farklı maceralar peşinde koşmak istemesi
B) Kâmran'la evlenmekten vazgeçmesi
C) Tanıdıklarından uzaklaşmak istemesi
D) Kâmran'ın onu Avrupa'da aldattığını öğrenmesi.
E) Kâmran'ın onu Anadolu'da bulamayacağını düşünmesi
5- Feride, Anadolu'ya gittiğinde ilk olarak hangi göreve atanmıştır?
A) Edebiyat öğretmenliğine f
B) Fransızca öğretmenliğine
C) Tarih öğretmeliğine
D) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
E) Müzik öğretmenliğine
6- Zeyniler köyündeki okul kapatılınca Feride, Anadolu'daki bir kız mektebinde hangi göreve başlamıştır?
A) Musikî öğretmenliğine
B) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
C) Fransızca öğretmenliğine
D) Tarih öğretmenliğine
E) Edebiyat öğretmenliğine
7- Feride'nin günlüğü Kâmran'ın eline nasıl geçmiştir?
A) Tesadüfen Kâmran tarafından Feride'nin odasında bulunmuştur.
B) Feride'nin teyzesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
C) Feride'nin kocası Hayrullah Bey tarafından bizzat Kâmran'a verilmiştir.
D) Feride'nin büyükannesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
E) Hayrullah Beyin vasiyeti üzerine Müjgan tarafından Kâmran'a
ulaştırılmıştır.
8- Feride neden Doktor Hayrullah Beyle evlenmeyi kabul etmiştir?
A) Hayrullah Bey varlıklı biri olduğu için
B) Hayrullah Beye vefa borcu olduğu için
C) Kâmran'ı unutmak için
D) Kuşadası'nda çıkan dedikodulara son vermek için
E) Yaşamına Anadolu'da devam etmek istediği için
9- Feride’nin babasının mesleği nedir?
A) Esnaf
B) Çiftçi
C) Öğretmen
D) Subay
E) Doktor
10- Kamran’la ilişkisi olan İsviçre’deki hasta kızın adı nedir?
A) Müzeyyen
B) Makbule
C) Münevver
D) Selma
E) Nagehan
CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-D 4-A 5-D 6-C 7-E 8-D 9-D 10-C
Rapor Et
Eski 8 Aralık 2013, 22:25

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Hüseyin Feride'yi İstanbul'a getirdi
Feride 6 yaşındayken annesi ölmüştür
Feride'nin babasının adı Nizamettin'dir
Besime Kamran'ın annnesidir
Ayşe teyze Tekirdağ'da oturuyor kızı Müjgan'dır
Kamran gemide 4 yıl kalıyor
Feride okuluna güvercinlik adını veriyor
Feride'nin kızının adı Munise'dir
Munise'nin nezle sanılan hastalığı kuşpalazıdır
Kamuran'ın 4 yaşında çocuğu vardır
Feride'nin en yakın arkadaşı Mişel
Rapor Et
Eski 2 Ocak 2014, 19:07

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Feride hem öksüz hem yetim mi
Rapor Et
Eski 12 Ocak 2014, 11:35

çalıkuşu soruları

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
1-ferideye çalıkuşu ismini ilk defa ki takmıştır?
CEVAP-sör mektebinde bir öğretmen

2-ferideye çalıkuşu ismini niçin takmışlardır
CEVAP-okul bahçesinde daldan dala atladığı için

3-feride anadoluya gittiğinde ilk olarak hangi işe atanmıştır
CEVAP-coğrafya ve resim öğretmenliği

4-feridenin babası hangi meslekle uğraşıyor
CEVAP-subay

5-isviçredeki hasta kızın adı nedir?
CEVAP-münevver

6-feridenin annesi öldükten sonra babası ona bakması için nereye yollamıştır
CEVAP-istanbula büyükannesinin yanına

7-feridenin günlüğü kamranın eline nasıl geçmiştir
CEVAP-hayrullah beyin vasiyeti üzerine müjgan tarafından kamrana ulaşmıştır

8-feride neden doktor hayrullah beyle evlenmeyi kabul etmiştir
CEVAP-kuşadasında çıkan dedikodulara son vermek için
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.188 saniyede (77.47% PHP - 22.53% MySQL) 17 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 16:39
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi