Arama

Web sitesi nasıl açılır?

Güncelleme: 6 Ekim 2013 Gösterim: 6.126 Cevap: 6
hazi - avatarı
hazi
Ziyaretçi
11 Mart 2011       Mesaj #1
hazi - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar yardım lütfen Msn Cry
Sponsorlu Bağlantılar
Misafirama - avatarı
Misafirama
Ziyaretçi
30 Ocak 2012       Mesaj #2
Misafirama - avatarı
Ziyaretçi
İnternet sitesi nasıl açılıyor acaba ben hiç bilmiyorum htllm mi her neyse işte o ne demek bilmiyorum bana anlatır mısınız acaba teşekkürler Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
woltka1001 - avatarı
woltka1001
Ziyaretçi
30 Ocak 2012       Mesaj #3
woltka1001 - avatarı
Ziyaretçi
Evet arkadaşlar bende kendi sitemi acmak istiyorum nasıl yapacağız ?
Enchunte - avatarı
Enchunte
Ziyaretçi
30 Ocak 2012       Mesaj #4
Enchunte - avatarı
Ziyaretçi
Web sayfaları, HTML olarak adlandırılan bir programlama dili ile oluşturulur. Browserların (tarayıcı) işi, bir HTML sayfasını yorumlamaktan ibarettir.
Web sayfalarınızı düzyazı programları ile manual olarak programlayabileceğiniz gibi, FRONTPAGE ve benzeri programları kulanarak da oluşturabilirsiniz.
Web sayfalarında kullanacağınız resimleri birçok resim editörü kullanarak oluşturabileceğiniz gibi, bu alanda en yaygın kullanılan program olan PHOTOSHOP'u kullanarak da oluşturabilirsiniz. Ayrıca animasyon ve farklı bir tür olan Flash sayfaları için de FLASH programını kullanabilirsiniz.
Bir web sayfasında değişik etkiler yaratmak için, örneğin; sayfanızda bir saat veya takvim kullanmak istiyorsanız, JAVASCRIPT ve DHTML kullanabilirsiniz.
Sadece HTML'den oluşan bir web sitesi ile ziratçileriniz ile etkileşim sağlayamazsınız. Ziyaretçileriniz ile etkileşim sağlamak için, örneğin bir ziyaretçi defteri oluşturup ziyaretçilerinizin sayfanız hakkında görüşlerini alabilmek için, web tabanlı programlama dilleri bilmeniz gerekir. Bu konuda en sık kullanılan teknikler; ASP, CGI ve PHP' dir

Web sitesinin çalışma mantığı nedir?

Bir web sayfası, HTML kodlarıyla oluşturulmuş bir dökümandır. Bu dökümanı şekil olarak, içine resimler eklenmiş bir WORD dökümanına da benzetebilirsiniz. HTML sayfaları birbirlerine bağlanarak web sitesi oluşturulur. Bu sayfalar ve içerdikleri tüm nesneler bir FTP (File Transfer Protocol- Dosya Aktarım Protokolü) programı aracılığı ile web siteninizin barındığı bilgisayara yüklenirler. Web sitelerini barındıran bu bilgisayarlara SERVER-SUNUCU adı verilir. Bu bilgisayarlar yapı itibari ile kişisel bilgisayarlardan farklı değildirler, ancak web sunuculuğu için özel olarak yapılandırılmışlardır. Web sitenize bağlanıldığında ana sayfanız ekrana gelecektir. Ana sayfanızın, ismi standart bazı isimlerden oluşur. Bunlar; index.html, index.htm, Default.html, Default.htm, index.asp ve türevleri şeklinde olabilir. Ancak içlerinden bazıları tüm sunucular için ana sayfa ismi olarak belirlenebilirler, diğerleri için web sunucusunun bu isimleri desteklemesi gerekir. Tüm sunucular için kullanabileceğiniz isimler; index.html, index.htm, default.html, default.htm olarak sıralayabiliriz. (Server yöneticileri istedikleri ismi, ana sayfa ismi belirlemek için kullanabilirler.)
Şimdi profosyonel bir web sitesi açmaya karar verdiğinizi ve web sitenizin hazır olduğunu farzedelim, izleyeceğiniz adımlar şöyle olacaktır;

Bir Ev Sahibi (Hosting) firmadan sunucu hizmeti satın almak
Bir Alan Adı (Domain Name) satın almak.
Sunucu adreslerini Alan Adı servisine bildirmek.
Alan Adı (Domain Name) nasıl ve nerden satın alınır?

Alan Adlarını belirleyen kurumlar her ülke için farklıdır. Ancak, en çok kullanılan alan adları olan .com, .net, .org gibi sonunda herhangibir ülke tanımı olmayanlar, Network Solutions, Register ve benzeri firmalardan satın alınabilir. Bu isimler önce gelen alır prensibi ile satılırlar. Alan adınız .com.tr, gen.tr, org.tr gibi .tr uzantılı olacaksa, Türkiye için Alan Adı tahsis işlemlerini yürüten OTDÜ'den satın alabilirsiniz. Bu isimleri alabilmek için bazı sınırlar mevcuttur; com.tr için şirket olmanız, net.tr için ISS olmanız gerekmektedir. Uzantısı, nom.tr olan Alan Adları isim sahiplerine ve gen.tr olan Alan Adları da yine ilk müracat edene satılırlar.



Bedava web sitesi açabilir miyim?

Internet üzerinde bedava web sitesi bunundurma hizmeti veren bir çok web sitesi mevcut. Bunlardan başlıcaları;
http://www.xoom.com
• Yahoo! GeoCities: Get a free web site with easy-to-use site building tools
• Tripod
• Free Web Space and Site Hosting -- Freeservers.com
• Free Web Space and Site Hosting -- Freeservers.com
• HyperMart
http://www.portland.co.uk

şeklinde sıralanabilir. Bedava web alanı veren sitelerin çoğu bu hizmet karşılığında sayfanıza kendi reklamlarını eklerler. Sitenizin adresi de muhtemelen, bedavaservis.com şeklinde olur. Bu isimleri akılda kalıcı isimler ile değiştirebilirsiniz. Bedava Subdomain Name (Alt Alan Adı) hizmeti veren sitelerden en ünlüsü; CJB.NET - Blogs - Domains - Forums - Image Hosting - Web Hosting tir.

Kendi Alan Adınız varsa!
Eğer kendinize ait bir alan adınız varsa ve ev sahibi firmalara ayıracak paranız yoksa, yine bedava alan adı barındırma hizmeti veren servislerden faydalanabilirsiniz. Örneğin; http://www.portland.co.uk bu konuda gayet başarılı...


Web sitesi nasıl yayımlanır? Dosyalar sunucuya nasıl gönderilir?

Web sitenizi oluşturan dosyaları bir FTP programını kullanarak yükleyebileceğiniz gibi, Sunucunuzun tarayıcı ile yükleme seçeneği varsa, tarayıcınızla da yükleme yapabilirsiniz. Bazı bedava web alanı veren siteler sadece tarayıcı ile yükleme kabul ederler. Ancak bu işin aslı FTP'dir ve bir FTP programı edinmenizi tavsiye ederim. Program Rehberi bölümünü kullanarak bir FTP programı edinebilirsiniz. FTP programları içinde en ünlü olan program hiç şüphesiz ki Cute Ftp' dir. Bu programı kullanması hem kolaydır hem de üstün bir FTP programıdır. FTP programına sunucunuzun adresini, kullanıcı adınızı, şifrenizi girdikten sonra, sunucunuz tarafından size ayrılmış dizine bağlanırsınız. Bu aşamadan sonra yerel dosyalarınızı bu klasöre, tıpkı Windows Gezgini'ni (Explorer) kullandığınız gibi, aktarabilirsiniz.
canerguler31 - avatarı
canerguler31
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #5
canerguler31 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben arkadaşla web sitesi açmak istiyorum fakat öğrenciyiz para yok .tk tr.gg gibilerinden alıcaz mecbur bu sitelerden alırsak sitenin hiti arttığında reklamdan para kazanabilirmiyiz ya da başka bi siteden ??:smiley25::smiley25::smiley25:
Badoef - avatarı
Badoef
Ziyaretçi
16 Ekim 2012       Mesaj #6
Badoef - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
canerguler31 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben arkadaşla web sitesi açmak istiyorum fakat öğrenciyiz para yok .tk tr.gg gibilerinden alıcaz mecbur bu sitelerden alırsak sitenin hiti arttığında reklamdan para kazanabilirmiyiz ya da başka bi siteden ??:smiley25::smiley25::smiley25:

Para kazanmak için paypal hesabı aç siteye bağla linklerine her tıklandığında 10kr geliyor ama kredi kartın yoksa parayı çekemezsin ama internet üzerinden satın alma vb işlemleri yapabilirsin.
sitekurmak - avatarı
sitekurmak
Ziyaretçi
6 Ekim 2013       Mesaj #7
sitekurmak - avatarı
Ziyaretçi

Web Sitesi Kurma Ücretsiz Eğitim Kılavuzu
Buinternet sitesi yapma ücretsiz eğitim kılavuzu ile hiçbir tasarım kodlama veteknik bilgiye sahip olmanız gerekmez. İstediğiniz her kategoride site açmak çok basite indirgendi. Bu site açma eğitim rehberi,sıradan bilgisayar kullanıcılarına tasarlandığı için artık herkes başarılı veprofesyonel site kurabilecek. Başarılı ve profesyonel bir internet sitesikurmanız için 300 dakikalık uygulamalı video eğitimleri ile hazırlanmış ücretsiz bir eğitim ile hayal edebileceğiniz web sitesi kurabilecek ve yayınlayabileceksiniz. KAYNAK: www.sitenasilkurulur.netweb sitesinin "Ücretsiz SiteYapma Rehberi" başlıklısayfası.

Dünyanın En İyi İlk 5. Web Hosting Şirketleri Listesi
KAYNAK: www.sitenasilkurulur.netweb sitesinin "En İyiHosting Firmaları" başlıklısayfası.

Web hosting Nedir?
Hosting konusunda hiçbir bilgi sahibi olmayanlar için, hosting sunucu hizmetleri konusunda harika bir makale. Web hosting nedir,web hosting ne demek? Web hosting barındırma hizmeti olmadan internet sitesikurulur ve yayınlanabilir mi? KAYNAK: www.sitenasilkurulur.netweb sitesinin "Web Hosting Nedir"başlıklı sayfasında.

Benzer Konular

11 Şubat 2018 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Aralık 2015 / virtuecat Bilgisayar
14 Ocak 2016 / gizli kahraman Soru-Cevap
10 Mart 2009 / SEDA ÇINARKUYU Soru-Cevap
11 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap