Arama

Marsın kılıcı adlı bir kılıç var mıdır, bu kılıç hakkındaki efsaneler nelerdir?

Güncelleme: 17 Aralık 2013 Gösterim: 6.861 Cevap: 2
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2011       Mesaj #1
misafir - avatarı
Ziyaretçi
Marsın kılıcı adlı bir kılıç varmı?
kılıç varsa kılıç hakkındaki efsaneler neler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Efsaneye göre;Savaş tanrısı olimpos tanrılarının en başarısız düşen tanrısı Ares kılıcını Asya kıtasına düşürür. Kılıç Hun türklerinden bir çoban tarafından bulunur,kılıcın ışın kılıcı olduğu iddasında iddalar çoktur ve kılıç taa avrupa hükümdarlığına kadar dayanır cahil çoban ise kılıcı Avrupa devletlerinden gelen bir gezgin rahibe satar.Rahip bu kılıcın değerini bildiğinden bunu kahinlerin doğrultusunda ki kişinin gelip alması için bekler ve onu tüm hayatını riske atarak korur efsane budur ve kılıcın aslında Hun devleti tarafından alınmak üzere yola çıkıldığı anda gece bir gökyüzünden ışıntı doğrultusunda alındığı söylenir.Işıltıdan alan kişinin Savaş tanrısı Ares (Roman mitolojisinde ki adı ile Mars) tarafından bulunarak geri alındığı söylenir.Gerçek Türk mitolojisi doğrultusunda Ares değilde Elbis han (Savaş tanrısı iblis) tarafından düşürülüp bulunduğu yada türk mitolojisi tanrılarından biri ki benim tahminimce Ülgen tengri tarafından Türk ulusunun dünyayı fetih etmesi amacı ile tanrıların armağanı olarak Hun devletinin sınırlarında bir yere gökten düşürülür ve sonradan çoban bularak bunu pazarlar ve en sonunda Atilla tarafınca kullanıma geçer ki sonrasında olan olaylar hakkında kesin bir tarihçe yoktur...
Not:Bu yazdıklarım efsaneler mitolojilerde ki gizli kelime ve hikayelerdir iyi bir mitoloji tarihçisi bu olayı dikkatlice incelerse efsanesi hakkında ki hikayeleride çözümleyebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türk mitolojisinde açıklanan Pusatın hikayesi bu;Kılıç, Türklerde ve Moğollarda kutlu bir nesnedir. Ata kılıcı kuşaktan kuşağa emanet edilip evde saklanır. Yemin edilirken eğilip kılıç öpülür. Savaş Ruhu’nun simgesi sayılır. İskitlerde Kılıç Tanrının bir simgesidir. Gökten gelen kılıçlar en güçlü silahlar olarak kabul edilir. Yıldırım Tanrısı tarafından gönderilen kılıçların özünde yıldırımın özü vardır. Ölümsüzlük suyunu arayan Ural Han’a babası kıvılcımlar saçan elmas bir kılıç verir. Bu kılıcı yer vurunca su çıkar. Bazı kahramanlar taştan doğarken ellerinde kılıçları vardır. Bazen kılıcı suya vurunca suda yol açılır. (Bu motif Musa peygamberin kızıldenizi yarmasını akla getirir.) Bazen kılıç kahramanın canıdır ve yere düşürünce ölür. Aynı mantık Bayrak için de geçerlidir. Bayrak ordunun ruhudur ve yere düşürülmez.[2] Tigin “Şehzade, Prens” sözcüğü de Tig/Tığ kelimesinden gelir ve kılıç demektir. Macarlara göre Attila Han’ın, Hadur adlı savaş tanrısının kendi döverek yaptığı kılıcını bulduğu söylenmektedir. Bazen bu efsane batı anlayışıyla birleşip Mars’ın kılıcı şeklinde anlatılmaktadır.

Benzer Konular

7 Aralık 2009 / UnknowN Tiyatro tr
27 Aralık 2012 / ThinkerBeLL X-Sözlük
7 Mayıs 2011 / fashion_girl Soru-Cevap
14 Temmuz 2013 / Jumong Spor tr