Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Forumda Ara

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

Bu konu Soru-Cevap forumunda crazy_kopuq tarafından 29 Mart 2011 (22:49) tarihinde açılmıştır.
25159 kez görüntülenmiş, 20 cevap yazılmış ve son mesaj 15 Mayıs 2014 (15:39) tarihinde gönderilmiştir.
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 29 Mart 2011, 22:49

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#1 (link)
crazy_kopuq
Ziyaretçi
crazy_kopuq - avatarı
Sponsorlu Bağlantılar Sponsorlu Bağlantılar
Arkadaşlar bana 6. sınıf konusu olan kesirlerle ilgili 50 tane problem bulabilir misiniz rica etsem ?? Acil lazım Şimdiden herkese teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Eski 2 Haziran 2011, 15:30

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#2 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
banada lazım 10 tane 6 .sınıf
Rapor Et
Eski 2 Haziran 2011, 22:19

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#3 (link)
pesimist
Ziyaretçi
pesimist - avatarı
SORULAR

1. 3/8 , 5/8 , 3/7 , 5/7 kesirlerini büyükten küçüğe doğru sırala.


2. Yaş incir kuruduğunda ağırlığının 2/5 ini kaybediyor. Buna göre 66 kilogram kuru incir için kaç kilogram yaş incir toplanmalıdır?

3. 7/6 sı 42 olan sayının 4/9 u kaçtır?

4.Ahmet’in yaşı 12 dir. Babasının yaşı Ahmet’in yaşının 11/4 ü kadar fazlasıdır. Buna göre Ahmet’in babası kaç yaşındadır?

5. Bir otomobil gideceği yolun önce 1/5 ini, sonra da kalan yolun 1/4 ünü giderse geriye yolun kaçta kaçı kalır?

6. Günde 5/3 litre su içen Aylin, 15 litre suyu kaç günde içer?

7. 1/2 kesrinden hangi kesir çıkartılırsa 1/4 kesri kalır?

8. Saffet elindeki fındıkların 3/4 ünü yiyor. Geriye kalan fındıkları 3 kardeşine eşit olarak paylaştırıyor. Her bir kardeşine 3 fındık düştüğüne göre Saffet kaç fındık yemiştir?


CEVAPLAR

1. 5/7 > 5/8 > 3/7 > 3/8

2. 110 kilogram yaş incir

3. 16

4. 45

5. 3/5

6. 9 gün

7. 1/4

8. 27

Kaynak
Rapor Et
Eski 3 Ocak 2012, 22:01

:))

#4 (link)
keten_kedi_
Ziyaretçi
keten_kedi_ - avatarı
1. 31 > > 23 ifadesinde ■ yerine hangi tam sayılar gelebilir ?
18 9 18

2. a) 8 , 9 , 10 kesirlerini büyükten küçüğe doğru sıralayın.
7 7 7

b) 3 , 3 , 3 kesirlerini büyükten küçüğe doğru sıralayın.
11 13 14

3. a) 1 + 5 + 7 işleminin sonucu kaçtır ?
3 6 9

b) 1 - 1 - 3 işleminin sonucu kaçtır ?
2 5 10

4. Nurten’in poşetinde 8 kg elma , Efe’nin poşetinde 9 kg elma
3 4
vardır. Buna göre Nurten’in poşetinde kaç kg fazla elma vardır?

5. Bir çiftlikteki ineklerin 3 i satıldıktan sonra geriye 36 inek kalıyor.
5

Buna göre başlangıçta kaç inek vardı ?

6. 2 , 3 , 8 , 9 sayılarını bir kez kullanarak oluşturulacak iki kesrin farkı en fazla kaçtır?

7. Bir dikdörtgenin kısa kenarı 9 cm , uzun kenarı 16 cm dir.
2 3
Buna göre bu dikdörtgenin alanı kaç cm karedir ?

8. 240 fındığın 1 ünü Aleyna , 1 Sümeyye , 1 ini de Nergis yiyor.
3 4 6
Geriye kalan fındıkları ise eşit olarak paylaşıyorlar. Buna göre Sümeyye toplam kaç fındık yemiştir ?
Başarılar

Soruları çözmeye çalışmadan cevaplara bakarsanız, kendinizi geliştirmeyeceğinizi unutmayın!!!




ÇÖZÜMLER
  • ■ yerine gelebilecek tam sayıları bulmak için öncelikle payda kısımlarını eşitlememiz gerekiyor ;
31 > > 23
18 9 18
(2)
31 > 2■ > 23
18 18 18

Sonuç olarak pay kısmına baktığımızda 31 > 2■ > 23 ifadesini görüyoruz.
İki katı (2■) 23 den büyük ve 31 den küçük olan sayıları bulduğumuzda cevabı bulmuş olacağız .
Bu sayılar ; 12 , 13 , 14 ve 15 dir.

( 12x2 = 24 , 13 x 2 = 26 , 14 x 2 = 28 , 15 x 2 = 30 )

  • a) Paydaları eşit olan kesirlerde , kesir pozitif ise payı büyük olan daha büyüktür.

Buna göre 10 > 9 > 8 dür.
7 7 7

b) Payları eşit olan kesirlerde, kesir pozitif ise paydası küçük olan daha büyüktür.

Buna göre 3 > 3 > 3 dür.
11 13 14

  • a) Toplamayı yapabilmek için öncelikle paydaları eşitlememiz gerekir.

1 + 5 + 7
3 6 9
(3) (2)

6 + 15 + 14 = 35
18 18 18 18


b) Çıkartmayı yapabilmek için öncelikle paydaları eşitleriz.

1 - 1 - 3
2 5 10
(5) (2) (1)

5 - 2 - 3 = 0 = 0
10 10 10 10

[ 0 ın herhangi bir sayıya bölümü sıfırdır ]


4. Nurten’in poşetinde kaç kilo fazla elma olduğunu bulabilmek için Nurten’in poşetindeki elmadan , Efe’nin poşetindeki elmayı çıkartmamız gerekir.

8 - 9 = 3227 = 5 kg
3 4 12 12 12
(4) (3)


5. İnek sayısının tamamını ; 5 ile ifade edebiliriz.
5

İnek sayısının tamamından satılan kısmı çıkardığımızda kalan ineklerin kesir olarak ifadesini buluruz.

5 - 3 = 2
5 5 5

Kalan inek sayısının 36 olduğunu biliyoruz.
2 i 36 ise tamamı ;
5

36 ÷ 2 = 18 , 18 x 5 = 90 olur


6. Farkın en fazla olması için seçilebilecek en büyük kesirden seçilebilecek en küçük kesri kullanmamız gerekir. Buna göre ;

9 oluşturulabilecek en büyük kesirdir.
2

Geriye kalan 3 ve 8 den de 3 kesirini oluştururuz.

( küçük olmasını istediğimiz için )

9 - 3 = 36 - 3 = 33
2 8 8 8 8
(4) (1)


7. Dikdörtgenin alanını bulmak için kısa kenar ile uzun kenar çarpılır.

9 x 16
2 3

(Çarpmada sadeleştirmeleri yapmak zaman kazandırır)
9 ile 3 sadeleşir , [ 9 u 3 e böldük 3 bulduk, 3 ü 3 e böldük 1 bulduk, 16 ile de 2 sadeleşir, 16 yı 2 ye böldük 8 bulduk, 2 yi 2 ye böldük 1 bulduk )

Sonucumuz ; 3 x 8 = 24 cm kare olur..


8. Aleyna fındıkların 1 ünü yemiş. Yani ;
3
240 ÷ 3 = 80 tane

Sümeyye fındıkların 1 ünü yemiş,. Yani ;
4
240 ÷ 4 = 60 tane

Nergis fındıkların 1 sını yemiş. Yani ;
6
240 ÷ 6 = 40 tane.

Toplam ; 80 + 60 + 40 = 180 tane fındık yenilmiştir.

Geriye ; 240 – 180 = 60 tane fındık kalmıştır.

Geriye kalan fındıklar eşit olarak paylaştırıldığına göre her birine ;

60 ÷ 3 = 20 tane fındık düşer.

Soruda bize Sümeyye’nin toplamda kaç fındık yediği soruluyor ;
60 + 20 = 80 tane fındık





YARDIM CI OLDUM MU v'
Rapor Et
Eski 26 Ocak 2012, 10:02

güzel

#5 (link)
fatoş00
Ziyaretçi
fatoş00 - avatarı
başak sorular yazarmısnız çözümleriyle beraber
Rapor Et
Eski 27 Mart 2012, 16:02

arkadaşlar dönem ödevime yardım edin.

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum matematikden yaş ve kesir problemleri'nden dönem ödevi aldım 15 er tane lazım yardımcı olun lütfen
Rapor Et
Eski 4 Kasım 2012, 19:29

Cvp: Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
ALINTIDIR



SORULAR

1. 3/8 , 5/8 , 3/7 , 5/7 kesirlerini büyükten küçüğe doğru sırala.


2. Yaş incir kuruduğunda ağırlığının 2/5 ini kaybediyor. Buna göre 66 kilogram kuru incir için kaç kilogram yaş incir toplanmalıdır?

3. 7/6 sı 42 olan sayının 4/9 u kaçtır?

4.Ahmet’in yaşı 12 dir. Babasının yaşı Ahmet’in yaşının 11/4 ü kadar fazlasıdır. Buna göre Ahmet’in babası kaç yaşındadır?

5. Bir otomobil gideceği yolun önce 1/5 ini, sonra da kalan yolun 1/4 ünü giderse geriye yolun kaçta kaçı kalır?

6. Günde 5/3 litre su içen Aylin, 15 litre suyu kaç günde içer?

7. 1/2 kesrinden hangi kesir çıkartılırsa 1/4 kesri kalır?

8. Saffet elindeki fındıkların 3/4 ünü yiyor. Geriye kalan fındıkları 3 kardeşine eşit olarak paylaştırıyor. Her bir kardeşine 3 fındık düştüğüne göre Saffet kaç fındık yemiştir?


CEVAPLAR

1. 5/7 > 5/8 > 3/7 > 3/8

2. 110 kilogram yaş incir

3. 16

4. 45

5. 3/5

6. 9 gün

7. 1/4

8. 27


Kaynak: Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?
Rapor Et
Eski 7 Mart 2013, 14:35

kesirler

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
CAANIM ARKADAŞIM ;
1) ALİ KİTABININ ÖNCE 1/5İNİ SONRA 3/10 UNU OKUYOR GERİYE 140 SAYFA KALDIĞINA GÖRE KİTABIN TAMAMI KAÇ SAYFADIR?
Rapor Et
Eski 7 Mart 2013, 21:31

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Banada 10 tane 4. sınıf sorusu lazım :-)
Rapor Et
Eski 11 Mart 2013, 19:56

Kesirlerle ilgili soru cevap örnekleri verir misiniz?

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
fatoş00 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

başak sorular yazarmısnız çözümleriyle beraber
?
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.296 saniyede (82.23% PHP - 17.77% MySQL) 16 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +2 - Saat: 02:24
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi