Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 17 Nisan 2011 (12:27) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
11719 kez görüntülenmiş, 15 cevap yazılmış ve son mesaj 14 Mayıs 2014 (16:43) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 3.09  |  Oy Veren: 11      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 17 Nisan 2011, 12:27

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
BeN 5. SıNıFa GiDiYoRuM YaRıN YaRıŞma VaR O YüZdEn BaNa UçAN SıNıF KiTaBı İLe İLgİLi SoRuLaR LaZm (: ACİL !! (:
En iyi cevap _AERYU_ tarafından gönderildi

Soru 1) Kitabın adı neden ‘’Uçan Sınıf’’tır?

Cevap 1) Öğrencilerin noel için hazırladıkları oyunun adıdır. Bu oyun bir coğrafya öğretmeninin ders işlemek için sınıfla birlikte uçakla yolculuğa çıkmasını anlatır.


Soru 2)’’Sigara İçmez’’ kimdir? Adı neden ‘’sigara içmez’’dir?

Cevap 2) ’’Sigara İçmez’’, çocuklarla yakın arkadaştır. Çocuklar ona ‘’Sigara İçmez’’ adını takmışlardır. Kendisi adının aksine sigara içmektedir. Bu adı içinde yaşadığı vagonda bulunan sigara içilmez yazısından almıştır.

Soru 3) Rakip okulla neden kavga edilmiştir?

Cevap 3) Rakip okul, bir öğretmenin öğrencisi ile güzel yazı notlarını kaçırır. Bu yüzden kavga edilir.


Soru 4) Kitabın kahramanlarından Martin neden üzülmüştür?

Cevap 4) Martin’in ailesi noelde para gönderemediğinden; Martin ailesinin yanına gidemeyeceğine üzülür.


Soru 5) Uli neden ikinci kattan atlamıştır?

Cevap 5) Herkes Uli’nin korkak olduğunu düşünür o da cesur olduğunu kanıtlamak için eline bir şemsiye alır ve atlar.

Kaynak:
Rapor Et
Reklam
Eski 28 Nisan 2011, 18:29

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#2 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
UÇAN SINIF
KONUSU: Rıfat İlgaz’ın “Hababam Sınıfı”na çok benzeyen bir sınıf anlatılmaktadır. Çocuklar, tüm yaramazlıklarına rağmen, temiz ve dürüsttürler. Onları da ancak, aynı sıralardan geçmiş olanlar anlayabilirler.

Yer yatılı bir lisedir. Kahramanlarımız edebiyat meraklısı Johnny Trotz, sınıf birincisi Martin Thaler ve karnı her zaman aç olan Matthias Selbmann, Fridolin, Uli ve daha birçokları… Kah-ramanlarımızdan Matthias ne kadar iri ise, Uli de o kadar ufak tefekti… Her an bir şamata, her an bir gırgır yapmak için fırsat kollayanlar çoğunlukta olduğundan, gülmek ve kendine gül-dürtmemek için sürekli dikkat göstermek gerektiğinin bilincinde (!) olan öğrencilerin çokluğundan; kavgasız, şamatasız, gürültü¬süz nerede ise bir dakika bile geçtiği görülmemiştir. Hemen her okulda olduğu gibi, üst sınıflar İle alt sınıflar arasındaki çekişme¬lerden doğan kavgalar ve hır-gürler de İşin cabası…
Kavgalar, sadece alt ve üst sınıflar arasında olarak sınırlı de¬ğildi. Ayrıca, diğer okulların öğrencileri ile de sık sık yapılırdı.
Kısacası diyebiliriz ki, “Uçan Sınıf, Almanya’da bir okulun
“Hababam Sımfı”dır.

KISACASI KONUSU BUDUR.
Rapor Et
Eski 30 Ekim 2012, 10:08

Cvp: Uçan sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#3 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Soru örneği lazım bana da
Rapor Et
Eski 30 Ekim 2012, 12:14

Cvp: Uçan sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#4 (link)
Özel Üye-VIP
_AERYU_ - avatarı
Soru 1) Kitabın adı neden ‘’Uçan Sınıf’’tır?

Cevap 1) Öğrencilerin noel için hazırladıkları oyunun adıdır. Bu oyun bir coğrafya öğretmeninin ders işlemek için sınıfla birlikte uçakla yolculuğa çıkmasını anlatır.


Soru 2)’’Sigara İçmez’’ kimdir? Adı neden ‘’sigara içmez’’dir?

Cevap 2) ’’Sigara İçmez’’, çocuklarla yakın arkadaştır. Çocuklar ona ‘’Sigara İçmez’’ adını takmışlardır. Kendisi adının aksine sigara içmektedir. Bu adı içinde yaşadığı vagonda bulunan sigara içilmez yazısından almıştır.

Soru 3) Rakip okulla neden kavga edilmiştir?

Cevap 3) Rakip okul, bir öğretmenin öğrencisi ile güzel yazı notlarını kaçırır. Bu yüzden kavga edilir.


Soru 4) Kitabın kahramanlarından Martin neden üzülmüştür?

Cevap 4) Martin’in ailesi noelde para gönderemediğinden; Martin ailesinin yanına gidemeyeceğine üzülür.


Soru 5) Uli neden ikinci kattan atlamıştır?

Cevap 5) Herkes Uli’nin korkak olduğunu düşünür o da cesur olduğunu kanıtlamak için eline bir şemsiye alır ve atlar.

Kaynak:
Rapor Et
Eski 9 Kasım 2012, 14:39

Sormak İstediğim Sorular.

#5 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Konusu:

Kahramanlar:

Kahramanlar Ve Özellikleri:

Olayın Geçtiği Yer:

Olayın Geçtiği Yerlerden Birini Kendi Cümlem İle Anlarıyorum:

Kitapta anlatılanların gerçk olup olamayacağını ile ilgili düşüğnceler:

Kitaptan Çıkardığım Sonuç:

En Çok Sevdiğim Bölüm:

kİTAPTA dEĞİŞTİRİP yAPACAĞIMIZ biR bÖLÜM:

Kitabı Beğendim/Beğenmedim Çünkü:

KİTAPTAKİ EN BEĞENDİĞİM CÜMLE VEYA PARAGRAF:

KİTAPTA GEÇEN BİLMEDİĞİMİZ KELİMELER VE ANLAMLARI:
Rapor Et
Eski 19 Kasım 2012, 09:52

Cvp: Uçan sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
kitabın ana fikri ?
Rapor Et
Eski 18 Şubat 2013, 10:34

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#7 (link)
eecceennuurr
Ziyaretçi
eecceennuurr - avatarı
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

kitabın ana fikri ?
ben bu kitabın ana fikrini bilmiyorum
Rapor Et
Eski 4 Nisan 2013, 19:40

1- johann sigismund lisesi öğrencilerinin sık sık gittiği pastanenin adı nedir? a)no

#8 (link)
damla_5
Ziyaretçi
damla_5 - avatarı
1- johann sigismund lisesi öğrencilerinin sık sık gittiği pastanenin adı nedir?

a)nord b)scherf c)kirchberg d)barbarossa
Rapor Et
Eski 8 Nisan 2013, 16:42

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili soru ve cevap örnekleri verir misiniz?

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
damla_5 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

1- johann sigismund lisesi öğrencilerinin sık sık gittiği pastanenin adı nedir?

a)nord b)scherf c)kirchberg d)barbarossa
bunun cevabı nedir acaba ?
Rapor Et
Eski 13 Nisan 2013, 20:41

yardım

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

BeN 5. SıNıFa GiDiYoRuM YaRıN YaRıŞma VaR O YüZdEn BaNa UçAN SıNıF KiTaBı İLe İLgİLi SoRuLaR LaZm (: ACİL !! (:
-UÇAN SINIF-

SORULAR

1- Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Halide Nusret Zorlutuna

B) Hasan Nail Canat

C) Erich Kastner

D) Ernest Hemingway



2- Yazar, kitabın ön sözünde, iki yıldır yazmayı ertelediği Noel öyküsünü yazmaya nihayet karar verdiğini ifade etmiştir. Bu kararı vermesini çabuklaştıran etken aşağıdakilerden hangisidir?

A) Emekli olmayı düşünmesi

B) Annesinin ikazı

C) Noel’in yaklaşması

D) Uzun bir yolculuğa çıkacak olması



3-Yazar, Noel öyküsünü yazmak için hangi mevsimde, hangi araçla yola çıkmıştır?

A) İlkbahar-tren B)Yaz-uçak C) Sonbahar-gemi D)Yaz-tren



4-Yazar, Uçan Sınıf adlı kitabı nerede yazmıştır?

A) Bir dağın eteklerinde

B) Evinde

C) Kütüphanede

D) Sınıfta


5-Kitabın ön sözünden yola çıkarak yazarı hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Çocuklara kitap yazarken gerçekçi olunması gerektiğine inanıyor.

B) Bizlerden çocukluğumuzu unutmamızı istiyor.

C) Zekâ olmadan cesaretin aptallık olduğuna inanıyor.

D) Hayatın zorlukları karşısında sağlam durulması gerektiğine inanıyor.



6-Noel kutlamaları için sergilenecek “Uçan Sınıf” adlı oyun kaç perdeden oluşmaktadır?

A) 2 B) 3 C) 4 D)5



7- Martin, “Sigara İçmez” lakaplı dostu için yaptığı resme hangi adı vermiştir?

A)Yalnız Adam B) Sigara İçmez C) Okuyan Adam D) Noel Ağacı



8-Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için aşağıdaki hangi yöntemi kullanmışlardır?

A) Liseler arası münazara

B) Kısa kibrit çöpünü çekmek

C) Özür mektubu yazmak

D) Düelloya tutuşmak

dosyabak.com

9- Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul arasındaki anlaşmazlığın sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rakip okulun Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinden birini esir alıp güzel yazı defterlerini çalması

B) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin rakip okuldan bir öğrenciyi esir alıp güzel yazı defterlerini çalması

C) Rakip okulun yapılan güzel yazı yarışmasında hile yaptığını kabul etmemesi

D) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin yapılan güzel yazı yarışmasında hileye başvurduğunu kabul etmemesi



10-Sınıf Öğretmeni Doktor Bökh’ün öğrencilerine anlattığı yaşanmış hikâyede, izini kaybettiği için uzun zamandır görüşemediği arkadaşı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Profesör Kreuzkamm B) Sigara İçmez

C) Sebastian Frank D) Jonathan Trotz



11- Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya geldiklerinde güç aldıkları ve birbirlerini coşturmak için söyledikleri söz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çelik Bilek B) Çelik Yumruk C)Çelik Birlik D)Çelik Güç



12-İmla Öğretmeni Profesör Kreuzkamm aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip değildir?

A) Güler yüzlüdür.

B) Hazırcevaptır.

C) Donanımlı bir öğretmendir.

D) Tuhaf biridir.



13- Sınıf birincisi Martin, anne ve babasına Noel armağanı olarak yaptığı resme aşağıdaki adlardan hangisini vermiştir?

A) On Yıl Önce

B) Noel ve Ailem

C) On Yıl içinde

D) Annem ve Babam



14-Birkaç gündüzlü öğrencinin çöp sepetine oturtup sepetle birlikte duvara astıkları çocuk aşağıdakilerden hangisidir?

A) Martin B)Uli C) Rudi D) Güzel Theodor



15- Martin Noel tatili için eve gidemeyeceğini düşünmektedir. Bunun sebebi aşağıdakilerin hangisidir?

A) Ailesinin tatil için başka bir yere gitmesi

B) Rolünü ezberleyemediğinden ceza alması

C) Uli’ye onu okulda yalnız bırakmayacağına dair söz vermesi

D) Parasının olmaması



16- Uli’nin oynayacakları piyesin provasına gelirken yanında bir şemsiye getirmesinin sebebi aşağıdakilerin hangisidir?

A) Şemsiyeyi dekor olarak kullanmak

B) O günün yağmurlu olması

C) Şemsiyeyi paraşüt niyetine kullanmak

D) Bir gün önce arkadaşından ödünç almış olması



17- “Sigara İçmez” takma adlı Robert Uthofft’ın asıl mesleği nedir?

A) Öğretmenlik B)Doktorluk C) Bahçıvanlık D) Avukatlık



18- Martin’in eve gidebilmesini sağlayan aşağıdakilerin hangisidir?

A) Doktor Bökh B) Sigara İçmez C)Bay Kreuzkamm D)Okul Müdürü



19-Martin Noel gecesi gökyüzüne bakarken içinden ne dilemiştir?

A) Piyangodan para çıkmasını

B) Annesinin mutlu olmasını

C) Ünlü bir ressam olup İtalya’ya gitmeyi

D) Bütün sevdiklerinin mutlu olmasını

dersimiz.com

20-Yazarın kitabın ön ve son sözünde “Gottfried” adını verdiği ve hikâyesini yazarken onu zaman zaman ziyarete gelen varlık aşağıdakilerden hangisidir?

A) Buzağı B)Kelebek C)İnek D) Arı



21-Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı, kitabındaki hangi kahramanla gerçek hayatında yolda karşılaşıyor?

A) Johnny Trotz B)Uli C)Martin D)Sebastian



UÇAN SINIF-Erich KASTNER, 188 sayfa YANIT ANAHTARI:



1-C

2-B

3-D

4-A

5-B

6-D

7-A

8-D

9-A

10-B

11-C

12-A

13-C

14-B

15-D

16-C

17-B

18-A

19-D

20-B

21-A
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.232 saniyede (80.63% PHP - 19.37% MySQL) 17 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 10:08
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi