Arama

2011 yılı askeri lise puanları nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Şubat 2016 Gösterim: 33.346 Cevap: 8
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2011 yılı askeri lise puanları nedir?
EN İYİ CEVABI Candy_Girl verdi
Kazandıysanız mutlaka gidin pişman olmazsınız.önceki senlerede kara lisesi 70 hava 85 denizde 83 filan alıyodu ama geçtiğimiz senelerde(2010) da bu puan arttı kara 75 hava 88-90 oldu bunu sınava girenler belirliyo umarım hayırlısıyla dilediğniz yeri kazanırsınız.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Haziran 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben geçen sene girdim ve malesef kaçırdım benim yaklaşık 55 netim vardı 69 puan aldım bunun doğrudan nettle alakası yok örnegin sayısalın puanları daha fazla nette bakarak kendinize güvenmeyin sakın.Kazandıysanız mutlaka gidin pişman olmazsınız.önceki senlerede kara lisesi 70 hava 85 denizde 83 filan alıyodu ama geçtiğimiz sene(2010) da bu puan arttı kara 75 hava 88-90 oldu bunu sınava girenler belirliyo umarım hayırlısıyla dilediğniz yeri kazanırsınız...)
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar içinizi rahat tutun 6,7,8. sınıftaki aldıgınız yıl sonu notlarınızın ortalaması ile giriyorsunuz. Bununda 75 olması lazım en az.
Daha sonra A.L. de A.L.S. sınavına gireceksiniz.Bunda 45 sözel 55 sayısal bulunmaktadır.Buradaki sınavda iyi bir puan almalısınız.BandaATS.68 kara kuvvetleri 75 hava kuvvetleri 84 deniz kvvetlri ise 87 puan . Kazandıgınızda mülakatlara gireceksiniz burada zorlanabilirsiniz ama hep rahat olun çalışmaya şimdiden başlayın.Fiziksel güç fazlasıyla kullanılacak mülakatlarda.Yani 1dk da 50 den fazla mekik vb. iki atlayış olmak üzere oldugun yerden gerilme olmadan 1,60 metre atlamalısın.Bunun gibi daha bir çok şey var.
Siz çalışmalarınızı aksatmayın.SBS ile hiç bir ilişkisi yoktur...


Yardımcı olduysam ne mutlu bana ... Saygılarımla İnşallah gönlünüze göre olur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bende bu sene gireceğim sınavlara fakat öğrendiğime göre sınavda sayısal bölümünde 30 matematik 25 fen sorusuu 10 türkçe ve 5-6 kadar isede tarih soruları oluyor matematik ve fenleri yapsanız girebilirsiniz yani onların katsayıları çok yüksek fakat sınavı yapmakla bitmiyor sakın korkmayın inşlh herkes istediği yeri kazanır,birde sağlık sorunuunz olmuyacak gözlük ameliyat vs boy ve kilo oranlarına uymalısınız benim boyum biraz fazla geliyor gibi ama inşlh bi sorun çıkmaz onun yanında 85 sanyiede 400 m koşu 7m ye basketbol topu fırlatma,30 mekik ,160 cm zıplama gibi idmanlarda var daha sonra uçuş yapılıyor yanlış bilmiyorsam yükseklik disiplininize göre korkularınıza vs göre bakıyorlar arkadaşlar inşlh herkes istediğiniz kazanır fakat çok ince eliyip sık dokuyorlar yani çok fazla ayrıntıya dikat ediyorlar bunların hepsinini bir insanda olma olasılığıda çok düşük(fakat haklılar 20milyon$ lık bir uçağıu teslim edecekler sonuçta Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öğrenim İle İlgili Koşullar

Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 8 nci sınıfında okuyor olmak ve sınava giriş yılının Haziran döneminde doğrudan mezun olmak (Lise sınıflarında (hazırlık dahil) öğrenim görenlerin başvurusu geçersizdir).
Okul bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) en az 3,50 (100'lük sistemde 75) olmak.
Yurtdışındaki okul mezunları için (bu durumdaki adayların da sınavın yapıldığı yılın Haziran döneminde doğrudan mezun olmaları gerekmektedir.) bu okulların bir mesleğe yönelik olmadığını ve ilköğretim okullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak (Bu belge yazılı sınav sonucunda Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen baraj puanı aşıldığı takdirde ikinci aşama sınavına gelirken adaylar tarafından yanlarında getirilecektir.)
Sağlık, Boy-Kilo ve Yaş İle İlgili Koşullar

Sınava giriş yılında en fazla 16 yaşında, en az 13 yaşında olmak(Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerlidir.)
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin ortaöğretim okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak (vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak, duymasında en ufak bir kusur bulunmamak, her ne derece olursa olsun gözlük-lens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak.)
Sevk edileceği askeri hastaneden "ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR, UÇUCU YETİŞTİRİLMEYE ELVERİŞLİDİR." kaydını içeren sağlık kurul raporu almak.
Türkçe’yi kusursuz konuşmak. (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak.)
Yapılacak ön sağlık muayenesinde, yaş, boy (ayakkabısız) ve kilo aşağıda belirtilen alt ve üst sınırlar içinde, boy-kilo oranı ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun sınırlar içinde bulunmak,
Yaş
En Az Boy (cm)
Kilo (Kg)
En Fazla Boy (cm)
Kilo (Kg)
13
140,5
30
171,5
67,45
14
146,5
34,2
178,5
72,8
15
152,5
39,5
182,5
77,5
16
158
44,9
185
80,8
Diğer Koşullar

Askeri Liselere Giriş Sınavı Aday Bilgi Formunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı tercihinde bulunmak,
ÖSYM tarafından yapılan ve 1’nci seçim aşaması olan Askeri Liseler Sınavı (ALS)'ndan Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen olan baraj puanı almak,
Baraj puanı aşan adaylar için, Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Mülakat, Psikoteknik Test ve Sağlık muayenesi aşamalarını içeren 2'nci Seçim Aşamasını başarıyla tamamlamak,
Performans Puanına göre yapılacak sıralamada Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjan içerisinde olmak.
“Askeri Okullara Alınan Öğrenciler İle Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik” ’te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek.
myrize - avatarı
myrize
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #6
myrize - avatarı
Ziyaretçi
2012 ÖSYM Başvuru Tarihleri Bu adreste bütün sınavlar için gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #7
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kazandıysanız mutlaka gidin pişman olmazsınız.önceki senlerede kara lisesi 70 hava 85 denizde 83 filan alıyodu ama geçtiğimiz senelerde(2010) da bu puan arttı kara 75 hava 88-90 oldu bunu sınava girenler belirliyo umarım hayırlısıyla dilediğniz yeri kazanırsınız.
pusula - avatarı
pusula
Ziyaretçi
17 Şubat 2012       Mesaj #8
pusula - avatarı
Ziyaretçi
Sınav Takvimi çerçevesinde, sınav tarihi dışında herhangi bir tarih açıklanmadığından dolayı başvuru zamanı ile alakalı net bir tahminde bulunulamamaktadır. Lakin “ALS” başvurusu her sene 28 Şubat ve 18 Mart arasında yapıldığından dolayı, bu yılda aynı zaman aralığına sadık kalınacağı düşünülmektedir.

2012 ALS Başvuru Yerleri

Henüz bu konuda da elimizde net bir bilgi olmamasına karşın, geleneğe sadık kalınarak ortaöğretim kurumu müdürlüklerinin ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin başvuruları kabul edeceği var sayılmaktadır.

2012 ALS Tarihi

ÖSYM ( Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu ) tarafından 2012 yılında yenisi düzenlenecek olan “2012 ALS”, kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 29 Nisan 2012 tarihinde tertip edilecektir.

2012 ALS Soruları

Bu sınavda çıkan soruların tamamı ilköğretim düzeyindeki sayısal ve sözel konulardan çıkmaktadır. Çoktan seçmeli bir test olarak uygulanacak olan “2012 ALS” imtihanının, yüz yirmi dakika sürmesi beklenmektedir.

2012 ALS Puanı

İlgili sınava giren talebeler, en çok puan alan adaylardan başlanılmak sureti ile “bedeni yeterlilik” ve “psikolojik test” aşamasına davet edilecektir. Son olarak ta “mülakat” ve “Nihai Karar Komisyonu” önünde ter dökecek olan adaylar, farklı bir algoritma ile hesaplanan puan sonucu Askeri Liselere girmeye hak kazanacaktır.

2012 ALS İmtihanına Kimler Katılabilir?

“2012 ALS” başvuru koşulları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

A ) Sınava katılacak adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve erkek olması gerekmektedir.

B ) Nişanlı, evli ya da dul olamazlar, bir bayanla nikahsız bir birliktelik sürdüremezler.

C ) Mensup olduğu ailenin ve kendisinin genel ahlak kurallarına aykırı davranışlarda bulunmuyor olması gerekmektedir.

D ) Yasadışı, yıkıcı, bölücü ideolojilere ve örgütlere mensup olmamak ve bu görüşlere sempati duymamak şarttır.

E ) Herhangi bir nedenden mütevellit askeri ve sivil okullardan atılmamış olmalıdırlar.

F ) Özel güvenlik soruşturması isimli soruşturmanın sonucu müspet olmalıdır.

G ) Her türlü yasal sorumluluğu üstelenecek bir veliye sahip olmak gerekir.

H ) Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olan “İç Hizmet Kanunu” isimli yazılı metinde, subay ve astsubay olmak için gerekli olan fiziki şartların sağlanması gerekmektedir.

I ) Başvuru tarihinde en çok 16 (1996 doğumlu) , en az 13 (1999 doğumlu) olmak gerekir.

J ) Kusursuz Türkçe konuşmak ve konuşma akıcılığını bozan bir hastalığa sahip olunmamalıdır.

K ) Başvuru kılavuzunda ilan edilen, “yaşa göre boy kilo” tablosuna uygun olunması lazım gelir.

L ) 2012 eğitim – öğretim yılında direkt mezun olmak gerekir. Hazırlık sınıfı okuyan lise öğrencilerinin başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler 2012 ALS İmtihanına Hangi Şartlarda Başvurabilir?

2012 Haziran Ayı itibarı ile bir mesleğe yönelik eğitim vermeyen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite edilmiş yurt dışındaki ilköğretim okulu mezunları başvuruda bulunabilir. Başvuru esnasında ilgili bakanlık tarafından verilen denklik belgesinin olması esastır.

2012 ALS İmtihanı ile Hangi Okullara Girilmektedir?

2012 ALS sonuçlarına göre aşağıdaki okullardan birinde eğitim – öğretim görmek mümkündür.

A) Kuleli Askeri Lisesi ( Çengelköy / İstanbul )

B) Deniz Lisesi (Heybeliada / İstanbul)

C) Işıklar Askeri Lisesi ( Işıklar / Bursa )

D) Maltepe Askeri Lisesi ( Maltepe /İzmir )

E) Astsubay Hazırlık Okulları

F) Bando Astsubay Hazırlık Okulu
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 7 üye beğendi.
BatuYZ - avatarı
BatuYZ
Ziyaretçi
13 Şubat 2016       Mesaj #9
BatuYZ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben büşra 8. sınıf öğrencisiym askeri lise sınawlara girip TEĞMEN olmak istyrm ama nasıl başwurucamı blmyrm lütfen yardımı olur musunz

Kızlar askeri liselere alınmıyor, biidiğim kadarıyla harp okullarına alınıyomus.

Benzer Konular

14 Ocak 2017 / Misafir Cevaplanmış
22 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
6 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış