Arama

Meslek lisesi alan seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Mart 2018 Gösterim: 160.852 Cevap: 7
br3akb0y - avatarı
br3akb0y
Ziyaretçi
12 Temmuz 2011       Mesaj #1
br3akb0y - avatarı
Ziyaretçi
Meslek lisesi alan seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
alan sonuçları agustosun 15inde acıklanacak.15inde eokulunuza girin sol altta meslek lisesi alana geçiş sonucları yazıyo ona tıklayın orda yazıcaktır. SAYGILARIMLA..
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:38
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ağustos 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
alan sonuçları agustosun 15inde acıklanacak.15inde eokulunuza girin sol altta meslek lisesi alana geçiş sonucları yazıyo ona tıklayın orda yazıcaktır. SAYGILARIMLA..
Sponsorlu Bağlantılar
bihter_hazal - avatarı
bihter_hazal
Ziyaretçi
11 Ağustos 2011       Mesaj #3
bihter_hazal - avatarı
Ziyaretçi
Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ~ Yerleştirme Sonuçları
Binlerce adayın adım adım sona yaklaştığı günlerden birisini yaşıyoruz. Üniversite adayları için son günler bunlar yaptıkları tercihlerin sonuçları için nefeslerini tuttular ve o anı bekliyorlar. ÖSYM LYS Tercihleri için bugün ve yarını gösterdi.

LYS'de başarılı olan adayların, okumak istedikleri üniversiteleri belirleyerek, tercih formlarını Cuma gününe kadar ÖSYM'ye teslim etmeleri gerekiyor.

Adaylar tercihlerini ''2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu''ndaki bilgilere göre yapacak. ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayımlanan kılavuzun satışı yapılmayacak.

Adaylar, tercih çalışmalarında destek almak için ÖSYM'nin web sitesinden yararlanabilecekler. Adaylar tercihlerini, başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM'ye gönderebilecek. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların başvuru merkezlerini kullanması öneriliyor. Tercih işlemleri için bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacak.

ÖSYM'ye tercih gönderme süresi uzatılmayacak. Adayların, sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih edecekleri yükseköğretim programlarını belirleyerek, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla göndereceklerse verilen süre içinde başvuru merkezlerine gitmeleri; internet üzerinden bireysel olarak göndereceklerse ''Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını ekranda görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir örneğini almaları gerekiyor.Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar, doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklar.
KONTENJAN 759 BİN 638

Sınavda 180 ve üzeri puan alan tüm adaylar, kılavuzda Tablo-4'de yer alan lisans programlarını tercih edebilecek. Bu tabloda yer alan açıköğretim programları (İngilizce öğretmenliği programı hariç) ise en az 140 puan alınması koşuluyla tercih edilebilecek.
Tablo-3A'daki merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim önlisans programlarına yerleştirme yapılırken önce kendi alanlarında sınavsız geçiş hakkına sahip olan meslek lisesi mezunu adaylar yerleştirilecek. Bu programların kontenjanları sınavsız geçiş ile dolmaması durumunda, ilgili puan türünde en az 140 YGS puanı alan genel lise ve alanları dışında tercih yapan meslek lisesi mezunları yerleştirme işlemine alınacak.

Tablo-3B'deki YGS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim önlisans programlarını, hem genel lise hem de meslek lisesi mezunlarından 2011-YGS'de ilgili puan türünde 140 ve üzeri YGS puanı almış adaylar tercihte bulunabilecek.

LYS yerleştirme sonuçlarına göre, üniversitelere toplam 759 bin 638 aday yerleştirilecek. Devlet üniversitelerinin ön lisans programlarına 276 bin 167, lisans programlarına 363 bin 952; vakıf üniversitelerinin ön lisans programlarına 25 bin 932, lisans programlarına 51 bin 66; KKTC üniversitelerinin ön lisans programlarına 1699, lisans programlarına 14 bin 696; yurtdışındaki üniversitelerin ön lisans programlarına 150, lisans programlarına 2 bin 54 öğrenci kayıt yaptırabilecek.

Ösym lys tercih kılavuzu 2011. Lys tercih kılavuzu buradan indirebilirsiniz. Lys tercih kılavuzu için tıklayınız. ÖSYM Lys tercih kılavuzu buradan öğrenebilir ve Lys tercih işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Lys 2011 tercih kılavuzu 2011.

Ösym lys tercih kılavuzu 2011. Lys tercih kılavuzu buradan indirebilirsiniz. Lys tercih kılavuzu için tıklayınız. ÖSYM Lys tercih kılavuzu buradan öğrenebilir ve Lys tercih işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Lys 2011 tercih işlemleri ösym ile aynı anda gazete5.com'da. İşte 2011 ösym lys tercih kılavuzu...

Lys tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?. Ösym 2011 lys tercih sonuçları burada! Lys sonuçları ösym tarafından açıklanır açıklanmaz ankarahaber.com adresinden öğrenebilirsiniz. ÖSYM lys tercih sonuçları ösym.gov.tr ile eşzamanlı olarak burada! İşte Ösym lys sonuçları 2011...

ÖSYS ( Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi) LYS 2011 sonuçları açıklandı. LYS 2011 sınav sonuçlarının açıklanmasının ile birlikte LYS adayları LYS sınavı sonuçlarına göre doğru tercih yapmak için sürekli olarak internetin başında puanlarına göre doğru tercih yapma telaşı içine girdi. LYS sonuçları kadar doğru tercih yapmakta üniversite adayları için çok önem taşyor. Lys sonuçlarına göre doğru tercihinin nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz. LYS'de tercih hatası yapmamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? LYS'de yanlış tercih adayları nasıl bir tehlikeye düşürür? LYS'de tercih süreci ve Lys tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS 2011 sonuçlarına göre tercih yaparken nelere dikkat etmelisiniz ? LYS tercihlerini yaparken puan mı önemli yoksa başarı sırası mı? LYS tercihleri için tercih robotu ne kadar doğru bir tercih işlemi? LYS 2011 tercihleri ne zaman başlıyor? LYS 2011 tercihleri ne zaman sona eriyor?Tüm Lys ile ilgili bilgileri ankarahaber.com adresinden öğrenebilirsiniz...

LYS'DE VERİLEN BİLGİLERE GÖRE;
Milliyet yazarı Abbas Güçlü'nün derlediği bilgilere göre, tercih yapacak adayları zorlu bir yol bekliyor.

Geçen yıla göre bu yıl üniversite tercihlerinde kullanacağımız veriler daha net, daha sağlıklı ve daha isabetli tercih yapabilmek için yeterli sayılabilir. Bir yılın örnekleri var elimizde. Bir programa en son yerleşen adayın puanını ve başarı sırasını biliyoruz artık.

2010 ÖSYS sonuçlarına bakarak sistemin adaylar tarafından daha da iyi anlaşıldığını ve bu nedenle bu yıl da benzeri durumlarla karşılaşabileceğimizi varsayarak alana uygun tercihle alan dışı tercihte uygulanan AOBP katsayılarının 0,15 ve 0,12 olması nedeniyle önceden hayal bile edilemeyen kimi sonuçlar alınabilecek. Örneğin; bir fen alanı öğrencisi TM puanı için gerekli sınavlara girmişse ve yeterli puanları almışsa alan dışı olmasına karşın Hukuk Fakültesi tercihi yapmış ve yerleşmiştir geçen yıl. Bu yıl da alanlar arasındaki geçişlerin önemli olabileceğini söyleyebiliriz.

HANGİ ALANDA KAÇ ÖĞRENCİ VAR?
2010 ÖSYS'de MF-1 puan türündeki sıralamada ilk 50 bin içinde Fen Bilimleri alanı çıkışlı adayların sayısı 49.294 iken Türkçe-Matematik Alanı çıkışlı aday sayısı da sadece 624 kişidir.

TM-1 Puan türünde ilk 60 bin kişi arasında Türkçe-Matematik Alanı çıkışlı aday sayısı 27.769 iken Fen Bilimleri Alanı çıkışlı aday sayısı ise 21.933; TS-1 Puan türünde ilk 50 bin içindeki Sosyal Bilimler Alanı çıkışlı aday sayısı 24.605 iken Türkçe-Matematik Alanı çıkışlı aday sayısı da 24.975'tir.

Puanların hesaplanabilmesi için bir adayın LYS'de katıldığı sınavlarda çözdüğü (MF ve TS için 5,TM için 4 test ) testlerin en az ikisinden 0,5 net çıkarması gerekiyor.Bu nedenle örneğin neredeyse MF puanını hedefleyen ve MF puanıyla tercih yapacak adayların tümü matematik ve geometri testlerinin her birinden 0,5 net çıkarmışsa TM puanları da hesaplanacak ve TM sıralamasında da yer alacaklardır.Ayrıca pek çok MF öğrencisinin sistem bu imkanı verdiği için TM tercihi de yapabilmek; pek çok TM öğrencisi de TS tercihi yapabilmek için ortak test dışındaki diğer testi de çözmüş ve kendi alanıyla ilgili puan dışında yan alandan oluşan puanlarının da hatırı sayılır puanlar olduğunu; hatta bunlardan büyük bir kısmının da ilk 50 binlerde yer alabilmiş olduğunu söyleyebiliriz.Bu bilgilerin de tercih listelerinin düzenlenmesinde dikkate alınması yararlı olacaktır.

LYS'DE KİMLER TERCİH YAPABİLİR?
Öncelikle 2011 ÖSYS'de tercih yapabilmek için 2011 ÖSYS'ye başvurmuş olmak gerekir. Hangi özellikteki aday ne yapacak, sorusuna şöyle cevap verebiliriz:

2011 ÖSYS için başvuru yapmış fakat YGS'ye girmemiş aday:

- Genel lise öğrencisi ise tercih yapma hakkı yok.
- Başvuru yapmış fakat YGS'ye girmemiş aday Meslek Lisesi öğrencisi ise kendi alanının devamı niteliğindeki Tablo 3-A'da belirtilen Önlisans programlarına SINAVSIZ GEÇİŞ için başvurabilir.
YGS'ye girmiş ve herhangi bir YGS puanı 140 puanı geçememiş aday :
- Meslek Lisesi öğrencisi ise sadece kendi alanının devamı niteliğindeki Önlisans programlarına SINAVSIZ GEÇİŞ için başvurabilir.
- Genel Lise öğrencisi ise tercih hakkı yok.

YGS'ye girmiş ve herhangi bir YGS puanı 140-180 arasında olan tüm adaylar:
- Tablo 3-A'da belirtilen Sınavsız Geçişten sonra boş kalan Önlisans programlarını, Tablo 3B'de YGS puanıyla öğrenci alan Önlisans programlarını ve Tablo 4'ten sadece Açıköğretim Programlarını (İngilizce Öğretmenliği hariç) tercih edebilirler.

YGS'ye girmiş ve herhangi bir YGS puanı 180'den büyük olan adaylar:
- Sınavsız geçişten sonra boş kalan Önlisans programlarını programın istediği puan ve koşullara uyarak tercih edebilirler.
- Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.
- LYS'lere girmiş ve ilgili LYS puanı da 180'den büyük olan adaylar LYS puanıyla öğrenci alan programları tercih edebilirler.
- Bu adaylar Meslek Lisesi öğrencisi iseler YGS puanıyla öğrenci alan Sanat ve Tasarım Fakültelerini,Turizm Fakültelerini,Lisans eğitimi yapan Yüksekokulları ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarını tercih edebilirler.

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?
Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme ve yükseköğretim kurumları tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavıyla Seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılıyor.

2011-2012 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak Merkezî Yerleştirme işlemine katılmak isteyen adaylar 2011 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve bu kılavuz ile birlikte verilen Tercih Formundan faydalanarak tercih yapacaklar.

Kılavuzda hangi özellikteki adayın hangi tablolardan tercih yapabileceği konusunda aydınlatıcı şemalar var; adayların bu şemaları iyice incelemeleri gerekir.

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları istek sırasına koyarak tercih yapabilirler.

2011-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 140 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini Başvuru Merkezlerinden veya internet ortamından yapacaklardır.

Sadece sınavsız geçiş için başvuranlar ile 2011-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha fazla puan alamayan adaylardan sınavsız geçiş hakkına sahip olan meslek lisesi çıkışlı adaylar da tercih bildirimini Başvuru Merkezlerinden veya internet ortamından yapacaklardır.

2011-YGS'de 140 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavlı veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istek sırasına göre yapabileceklerdir.

2011-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları da yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacaklardır.

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
2011-ÖSYS'de tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen adayların önce 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu edinmeleri gerekir.

İçinde Tercih Formu da bulunan Kılavuz, Başvuru Merkezlerinden ücreti karşılığında edinilebilir. Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de Başvuru Merkezi olarak görev yapmaktadırlar. Ancak aynı adreste birden çok ortaöğretim okulunun bulunduğu durumlarda, bu okulların hepsine hizmet veren bir Başvuru Merkezi bulunmaktadır. Kılavuz, aday ya da bir yakını tarafından herhangi bir Başvuru Merkezinden temin edinilebilir.

HANGİ YOLLA TERCİH YAPABİLİRSİNİZ?
2011 ÖSYS'de tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen bir aday iki yoldan birini seçecektir:
Başvuru merkezinde tercih yapma: Öncelikle bir başvuru merkezine giderek 2011 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu alabilir veya ÖSYM'nin internet sayfasında 2011 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu kendisi indirebilir.

Kılavuzla birlikte verilen Tercih Bildirim Formunu doldurduktan sonra Tercihini Başvuru merkezi aracılığıyla yapabilir.

Bunun için Başvuru Merkezinden 25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında bir gün için randevu alınmalı.

Kılavuzda verilen, kimin nereleri tercih edebilecek bilgileri okunup TABLO 3A, TABLO 3B ve TABLO 4′teki yükseköğretim programlarını ve koşulları dikkatlice incelenip yapılacak tercihler ve sıraları belirlenip ve Tercih Formu'na yazılır.

Randevu alınan gün ve saatte Tercih Formu ve bir kimlikle birlikte ilgili Başvuru Merkezine gidilir.

Başvuru Merkezi görevlisi tercihlerinizi sisteme girip size onaylattıktan sonra ÖSYM'ye gönderecektir.

İşlem bittikten sonra görevliden, Tercih Listesi'ni yazıcıdan alarak size vermesini isteyiniz.

Tercih hizmeti ücreti olarak 3,00 TL ödeyiniz.

Tercihleriniz ÖSYM'ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır.

İnternet yoluyla şifre kullanarak tercih yapma: Tercihinizi İnternet aracılığıyla TC Kimlik numaranızı ve ÖSYM'nin verdiği şifreyi kullanarak kendiniz yapabilirsiniz.

Bunun için Kılavuzdaki TABLO 3A, TABLO 3B ve TABLO 4′teki yükseköğretim programlarını ve koşullarını dikkatlice inceleyip yapacağınız tercihleri ve sıralarını belirleyiniz ve Tercih Formu'na yazınız.

Gelen sayfada belirtilen alanlara TC Kimlik Numaranız ile ÖSYS şifrenizi giriniz.

Tercih Formu'ndaki tercihlerinizi yazıp kontrol ettikten sonra gönderiniz ve yazıcıdan Tercih Listesi'ni alınız.

Bu işlemler sonunda ekranda "Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeniz gerekir.

Tercihleriniz ÖSYM'ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), LYS'de bilim puanlarında ilk 100, 500 ve bine girerek kendisini tercih eden öğrencileri aylık bursla ödüllendiriyor. Önümüzdeki sene 30. yaşını güçlü bir öğrenci profiliyle kutlamayı amaçlayan DEÜ, LYS şampiyonlarını davet ediyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, LYS'de ilk 100’e girerek DEÜ’yü tercih eden öğrencilere aylık bin TL burs verileceği kaydedildi. Ayrıca, ilk 500’e girenlere aylık 500, ilk bine girenlere 250 lira burs verileceği belirtildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, başarılı öğrencileri teşvik etmenin ve ödüllendirmenin, üniversitelerin sosyal bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Füzün, ilk 100, 500 ve bine giren öğrencilere sağlanan bursların, geleceğin lider insanlarını yetiştirmede önemli bir adım olduğunu ifade etti. Rektör Füzün ayrıca 2010 yılında 30. yaşını kutlayacak olan DEÜ'nün öğrenci profili olarak da lider bir seviyeye ulaştığını ve yeni tercih eden öğrencilerle bu profilin yükseleceğini ifade etti.

Erzurum'da SBS ve LYS'de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Erzurum Valiliği, SBS ve LYS'de il genelinde dereceye giren 51 öğrenciye Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'ndeki törenle ödüllerini verdi. Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, ilde Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi'nin sürdürüldüğünü söyleyerek, alınan derecelerin projenin başarılı olduğunu gösterdiğini kaydetti. Sınavlardaki bu yükselmeyi sürdürmek gerektiğini dile getiren Vali Öztürk, Erzurum'un Türkiye genelinde 30'lu sıralara çıkması gerektiğini ifade etti. Projeyi sürdürmeye devam edeceklerini belirten Öztürk, “Erzurum'un durumu çevre illere göre iyi ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Daha ön sıralarda bulunmamız lazım. Şimdiye kadar takım ruhuyla çalışamamışız ki bu sıralarda bulunuyoruz. Artık üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Bunun için de bir engel yok. İlimizde derslik sayısı eksiğimiz bulunmuyor.” dedi. Konuşmasında devlet okullarından öğrencilerin sahnede bulunmamasını eleştiren Öztürk, gelecek yıllarda da devlet okullarındaki öğrencilerin kürsüye çıkması için İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'ye talimat verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise başarılı öğrencileri yüreklendirmek için töreni düzenlediklerine vurgu yaptı. Erzurum'un 2010 SBS'de Türkiye 67.'si iken bu sene 51.'liğe yükseldiğinin altını çizen Bilge, YGS'de ise 42. sıradan 39. sıraya çıkıldığını dile getirdi.

Törende SBS'de Türkiye geneli ilk 50'ye giren 5 öğrenciye başarı belgesi ve laptop, LYS'de ham puanda başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve para ödülü, okul müdürlerine başarı belgesi, SBS ve OYP'de il düzeyinde ilk 5'e giren ilçe milli eğitim müdürlerine başarı belgesi, SBS ve OYP'de ilk 10'a giren okulların müdürlerine başarı belgesi, SBS'de 500 tam puan alan 12 öğrenciye başarı belgesi ve çeyrek altın, SBS'de ilk bine giren öğrencilere başarı belgesi ile çeyrek altın ve ilçelerinde birinci olan 20 öğrenciye başarı belgesi ile para ödülü verildi.

Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, vali yardımcıları, kaymakamlar, okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

Üniversiteye yerleştirmede tercihlerin bitimine 27 dakika kala ÖSYM, askeri lise mezunu Cüneyt Mutlu'ya gönderdiği SMS'te orta öğretim başarı puanını yanlış hesapladığını bildirdi. MF3 türünde Türkiye 9 bin 418'incisi olan Mutlu, düzeltme ile 5 bin 525'inciliğe yükseldi. İlk puanıyla ancak Anadolu'daki mühendislikleri tercih edebilen Mutlu'ya İTÜ Bilgisayar Mühendisliği yolu açıldı.

ÖSYM'de şifre skandalı unutulmadan şimdi de tercih skandalı yaşandı. Milyonlarca öğrenciye yüksek öğrenimin kapılarını açan LYS'de önce şifreli soru skandalı ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise puanların yanlış hesaplandığı belirlendi. Bütün bu skandallar yaşanırken sınav sonuçları belli oldu ve öğrenciler üniversite tercihlerine başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada tercihler 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17:00'de bitecekti. Ancak skandalla başlayan süreç yine skandal ile bitti. ÖSYM son dakika gölü ile dün bazı öğrencilere puanlarının yanlış hesaplandığını cep telefonu mesajı ile iletti. Gönderilen cep telefonu mesajında tercih süresinin de gece 23:59'a kadar uzatıldığı bildirildi. İşte bu mesajı alanlardan biri 19 yaşındaki Cüneyt Mutlu'ydu...
"Hayal kırıklığı yaşamıştım"

Işıklar Askeri Hava Lisesi mezunu olan Mutlu, hedef olarak kendine ilk 2 bini belirlemişti. Ancak sınav sonuçları geldiğinde hedefinden uzaklaştığını gördü. Özellikle tıp alanında eğitim almak isteyen Mutlu, MF3 türünde aldığı 511 puan ile ancak Türkiye 9 bin 418'incisi olabilmişti. Bu puanı ile de Doğu Anadolu'daki tıp fakültelerini seçebiliyordu. Mühendislikte ise hayali olan Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerin yanına bile yaklaşamıyordu. Mutlu olayı şöyle anlattı: "Sınavda hesapladığım ham puanı almıştım ama okul puanım tahminimden düşük gelmişti. Askeri lise olduğu için farklı bir uygulama yapıldığını düşünerek, hayal kırıklığı içinde tercihimi yaptım."

"4 bin kişinin haberi yok"
"İlk sonuca göre Türkiye 9 bin 418'incisi olmuştum. Şimdi ise neredeyse 4 bin kişiyi geçmiş ve Türkiye 5 bin 525'incisi olmuşum. 511 olan puanım ise 523'e yükselmişti. Benim için son dakika süpriziydi. Yeni puanlara göre artık istediğim mühendisliği seçebilicektim. Örneğin önceden Kocaeli Üniversitesi'ndeki mühendislikleri seçebilirken bu sonuca göre Boğaziçi İnşaat ya da İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ne gidebilecek puana sahibim artık. Şu an sevinçten uçuyorum, kaderim değişti. Ancak üzücü olan şu, ben 4 bin kişiyi geçtim. Arada benim puanım yüzünden binlerce kişinin sıralaması değişti. Maalesef onların bu durumdan haberi yok."
"Hayatım altüst olacaktı"

"Tercih sıralamasına 25 Temmuz'da başladım. İnsanın kaderini belirleyen konu olduğu için çok dikkatli hareket ederek sıralamamı yaptım. Ancak mesaj ile herşey değişti. Şimdi sıralama yapmak için uğraşıyorum. Tıp mı olsun mühendislik mi arada kaldım. Eğer benim cep telefonum kapalı olsaydı bana ulaşamayacaklar ve hayatım alt üst olacaktı. Daha önce bildirmeleri gerekirdi."

"Ya telefonum kapalı olsaydı!.."

Işıklar Askeri Lisesi mezunu olan 19 yaşındaki Cüneyt Mutlu dün akşam son dakikada gelen SMS'le hayatının değiştiğini belirterek "ÖSYM son dakikada kaderimi değiştirdi. Puanımdaki değişikliği daha sağlıklı bir yöntem ile bana bildirmeleri gerekirdi. Ya telefonum kapalı olsaydı ne olacaktı? Bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Bu da son dakika skandalı oldu" dedi.

ÖSYM'nin 21 Temmuz'da açıkladığı sonuçlara göre 19 yaşındaki Cüneyt Mutlu'nun LYS puanı MF3 türünde 511 başarı sırası ise 9.418'di. Ancak dün akşam gönderilen cep telefonu mesajın ardından Mutlu'nun puanı 523 başarı sırası ise 5.525 diye düzeltildi...
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:44
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MEB tarafından çıkarılan 28 Temmuz 2011 tarih ve 42 Sayılı Genelgeye göre Ortalama Yükseltme Sınavına girecek öğrencilerin 15-23 Ağustos 2011 tarihleri arasında sınıf geçip geçmediğine bakılmaksızın en Fazla 4( dört) ders için Okul Müdürlüğüne dilekçe vermeleri gerekmektedir.
Öğrencilerimiz sınav tarihlerini 29 Ağustos 2011 tarihinden itibaren okulumuzun Web sitesinden ve ilan panosundan öğrenebilirler.
Sınavlar 06-11 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.
Not: Sorumluluk Sınavına (alttan dersi olan öğrenciler) girecek öğrenciler dilekçe vermeyecek olup, yukarıdaki sınav tarihlerini dikkate alacaklardır
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:45
süper gizem - avatarı
süper gizem
Ziyaretçi
22 Ağustos 2011       Mesaj #5
süper gizem - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba değerli kullanıcılar. En çok açılan konu bu konu onun için size bilgiler vericeğim. Sayın möderatörler veya bunu onaylayan değerli admin Vıp üye moderatörüm, size demek istediğim sadece,Bu konuyu ayrı konuda yayınlarsanız sevinirim.
Merhabalar. Öncelikle sürücü adayları için yeni bir sınav tarihi daha var önümüzde. 16 Nisan 2011 Ehliyet yazılı sınavına 2 ay önce kayıt olan adaylar girebiliyorlar. 16 Nisan ehliyet sınavı için giriş belgelerinizi artık sürücü kursunuzdan almayı unutmayınız!
  • 16 Nisan 2011 yazılı sınavı saat 11:00 ‘ de yapılacaktır. Adaylar en geç saat 10:30 ‘ da sınava girecekleri okulların bahçelerinde olmaları gerekiyor.
  • Sınava giderken yanınıza kalem, silgi, nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgenizi götürmeyi unutmayınız.
  • Ayrıca sınava kesinlikle cep telefonunuzu götürmeyiniz. Sınava alınmazsınız.
Peki Ne Zaman Açıklanacak Sınav Sonuçları ?
Sınav sonuçları genelde sınav yapıldıktan 3 hafta sonra açıklanır ve o hafta sonu da adaylar direksiyon sınavına girerler.
16 Nisan ehliyet sınav sonuçları 3 Mayıs 2011 Tarihinde açıklanacak.
16 Nisan ehliyet sınavı sonrasında da direksiyon sınavı 14 Mayıs 2011 tarihinde yapılacaktır.
UNUTMAYINIZ. 14 MAYIS 2011 TARİHLİ DİREKSİYON SINAVINDA ARTIK YENİ YÖNETMELİK UYGULANACAKTIR!
Tüm sürücü adaylarına başarılar dileriz.
Sınav sonuçları açıklandığı zaman da yine sitemizden sizleri yönlendireceğiz icon smile
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:45
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ağustos 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ALANA GEÇİŞ KAYIT DUYURUSU
Meslek Lisesi Alana geçiş işlemleri kesin kayıtları 23 AĞUSTOS- 02 Eylül 2011 Tarihleri arasında yapılacaktır.

Teknik Lise Başvuruları 20 Haziran-12 Ağustos Tarihleri Arasında Okulumuza Başvurarak Yapılacaktır.

Alana yerleştirme sonuçlarını 23 Ağuttos 20011 tarihinden itibaren Veli Bilgilendirme sisteminden öğrenebilir.

arkadaşlar bir okul sitesinden böle yazı buldum doğrumudur bilmiyorum çünkü her okul baska türlü diyor..
mex - avatarı
mex
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013       Mesaj #7
mex - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

benim e okulda meslek lissesi alan tercihi yapılmamıştır yazıyor ve ne zaman açıklanacak sonuçlar

15 Ağustosta
Msn Wink
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ağustos 2013       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Ben İnternette 1-2 Site Buldum Fakat Kaybettim Buldugum Sitelerin Hepsinde

23 Agustos 2013 Tercih Sonuçları Açıklanıyor.
23-26 agustos saat 17:00'arası kayıtlar yapılıyor.

Ben bu bilgilere ulaştım doğruluğunu 1-2 Güne Öğrenicez

Benzer Konular

4 Eylül 2009 / 7148920 Cevaplanmış
3 Ağustos 2011 / konyalı veysel Cevaplanmış
14 Ağustos 2013 / buna9802 Soru-Cevap
15 Aralık 2015 / Misafir Cevaplanmış
10 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap