Ziyaretçi
Sponsorlu Bağlantılar
B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, "B2, Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar'' dedi.
Kola yerine ayran
Dr. Budak, ayranın içindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanser başlangıcını önlediği ve tümör gelişimini gerilettiğini de söyledi. Ayranın hayli zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyen
Budak, şunları söyledi:
"Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir''
Yani, yoğurt suyunun zararından ziyade yararı vardır.
kaynak