Arama

Yoğurt suyunun faydaları ve zararları nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 17.859 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Temmuz 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

yogurt suyunun zararlari ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

2 gündür annemle yoğurt suyu içiyoruz ve ikimizdede baş dönmesi başladı. acaba bunun yoğurt suyuyla bir alakası olabilir mi? cevabınız için şimdiden teşekkürler
EN İYİ CEVABI ener verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

2 gündür annemle yoğurt suyu içiyoruz ve ikimizdede baş dönmesi başladı. acaba bunun yoğurt suyuyla bir alakası olabilir mi? cevabınız için şimdiden teşekkürler

Yoğurt Suyunun Faydaları - Yoğurt Suyunun Yararları

Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitaminin sağlık açısından son derece yararlı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak, yoğurdun görünümü ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Dr. Budak, "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren B2 vitaminidir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece yararlı olan bu vitamin de boşa gitmektedir. Bu nedenle yoğurt suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurdun suyunun mutlaka dökülmesi gerekiyorsa, süzülüp, yemeklere katılmalıdır'' dedi.

B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, "B2, Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar'' dedi.


Kola yerine ayran
Dr. Budak, ayranın içindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanser başlangıcını önlediği ve tümör gelişimini gerilettiğini de söyledi. Ayranın hayli zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyen

Budak, şunları söyledi:

"Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir''

Yani, yoğurt suyunun zararından ziyade yararı vardır.

kaynak
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
23 Temmuz 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

2 gündür annemle yoğurt suyu içiyoruz ve ikimizdede baş dönmesi başladı. acaba bunun yoğurt suyuyla bir alakası olabilir mi? cevabınız için şimdiden teşekkürler

Yoğurt Suyunun Faydaları - Yoğurt Suyunun Yararları

Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitaminin sağlık açısından son derece yararlı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak, yoğurdun görünümü ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Dr. Budak, "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren B2 vitaminidir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece yararlı olan bu vitamin de boşa gitmektedir. Bu nedenle yoğurt suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurdun suyunun mutlaka dökülmesi gerekiyorsa, süzülüp, yemeklere katılmalıdır'' dedi.

B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, "B2, Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar'' dedi.


Kola yerine ayran
Dr. Budak, ayranın içindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanser başlangıcını önlediği ve tümör gelişimini gerilettiğini de söyledi. Ayranın hayli zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyen

Budak, şunları söyledi:

"Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir''

Yani, yoğurt suyunun zararından ziyade yararı vardır.

kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

yogurt suyunun zararlari ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

YOĞURT YEDİĞİM ZAMAN BARSAKLARIMDA GAZ YAPARMI

Benzer Konular

26 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
5 Eylül 2010 / Misafir PAPATYA Soru-Cevap
27 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
13 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
27 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap