Arama

Ailemi köpek almaya nasıl ikna ederim?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Temmuz 2017 Gösterim: 63.314 Cevap: 24
zaa - avatarı
zaa
Ziyaretçi
23 Temmuz 2011       Mesaj #1
zaa - avatarı
Ziyaretçi
Ailemi köpek almaya nasıl ikna ederim?
EN İYİ CEVABI ThePiyanist verdi
Arkadaşlar bahçeli bir eviniz yoksa sakın almaya kalkışmayın alırsanız köpeğin sakat kalmasına bile neden olabilirsiniz.Köpek bakmak kapalı havada çok tehlikelidir akciğerlerinize köpek kılı kaçarsa ameliyat olursunuz ve bu ameliyat çok ağrılı geçeceğinden emin olabilirsiniz.Köpek için çok emek ve zaman harcamanız gereklidir yeterince vaktiniz ve zamanınız yoksa köpek bakmaya kalkışmayın.Bu arada her köpeğin birden farklı özelliği vardır,bu özelliklere bakarak size uygun köpeği seçiniz alacağınız yer güvenli temiz bir yer olsun ve alacağınız yere genetik bir rahatsızlığı olup olmadığını mutlaka sorun çünkü köpeklerde kanser ve katarakt çok yaygındır.Son olarakta ölmüş bir köpeğin acısını dindirmenin en iyi yolu yeni yavru bir köpek almaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 10 Temmuz 2017 19:01
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2011       Mesaj #2
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Evde Köpek Beslemek Günahmıdır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyuruyor: «Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar (kıyrât) eksilir.» (Buhâri, K. ez-Zebâih, 6; Müslim, K. el-Müsâkat, 46, 50, 56-58.)
Köpek bulunan eve meleğin girmediğini bildiren hadisler (Ebû Dâvud. K. et-Tahârah, 89; Buhârî Bed'u'l-halk, 7, 17, el-Libâs, 77; Müslim, K. el-Libâs, 81.) de yukarıdaki hadise eklenince çıkan netice şudur: Korunma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslâmda men edilmiştir; çünkü:
a) Köpek besleyecek kadar imkânı olanların bakım ve harcamalarına yoksul, kimsesiz insanlar daha lâyıktır.
b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen bir çok tehlikeli hastalıklar mevcuttur.
c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri ve bir şey istemek için geleni korkutur, rahatsız eder...
Bununla beraber zararı olmayan köpekler itlâf edilmez; her canlıya merhamet edilir, yardım edilir ve ecir alınır. Bir kuyunun başında susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su veren günahkârın ilâhi afva mazhar olduğunu Resûlullah haber vermiştir. (Buhari, K. eş-Şürb, 9; el-Edeb, 27; Müslim, K. es-Selâm, 153.)

sevgili kardeşim köpek sevgisini anlarım ama evde beslerken bu hayvanı çok dikkat etmek gerek tabi bahçede beslemene diyecek lafım yok hayvan sevgisi kadar güzel bir duygu elbette yoktur bence evde besleme bu hayvanı çünkü birçok hastalık ve mikrobada neden olabilir düşüncesindeyim hayvan kılı insanın hayatına bile malolabilmekte ve kist oluşturmaktadır vücutta

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
FasT - avatarı
FasT
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #3
FasT - avatarı
Ziyaretçi
Köpek alırken ne gibi bir sorumluluk aldığınızın bilincine vararak karar veriniz. Köpek sahibi olmak dışarıdan bakıldığında çok kolay görünür fakat o kadar kolay değildir. Köpek almadan önce değerlendirilmesi gereken şu faktörleri unutmamak lazımdır. Alacağınız yavrunun ailenizin yeni bir üyesi olacağını ve yaklaşık 13–15 yıl sizinle birlikte yaşayacağını dikkate almalısınız ve sizin hevesiniz geçince onu bir kenara atmayacağınızdan emin olmanız gerekir. Alacağınız köpek evinizin bir bireyi olmalı ailedeki tüm bireylerin köpek almaya istekli ve ilgili olmaları gerekir.

Köpek almadan önce yaşam tarzınızı ve çevrenizi değerlendirmelisiniz. Evinizin boyutu, kaç metre kare olduğu, alacağınız köpek ırkının bu metrekare içinde mutlu yaşayabilmesi için önemli dir (örneğin 70–80 metrekare olan bir ev için hiç bir zaman Saint bernard, alman kut köpeği, danua v.b. ırkları tercih etmeyiniz. Onların daha geniş alanlara ihtiyaçları vardır) Yaşadığınız bölgenin iklim yapısına uygun ırk köpekleri tercih edin. Yaşadığınız çevrede onu gezdirebilmeniz ve egzersiz yaptırabilecek alanların olması gereklidir. Köpek seçerken doğru yaklaşım moda olan ırka ait tüm özellikleri taşıyan en iyi köpeği değil eviniz siz ve yaşam sitiliniz için en iyi olan köpeği seçmektir. Alımın dışında bakımı ile de aileye getireceği ekonomik külfet baştan itibaren göz önünde bulundurulmalıdır.

Eve 6 veya 8 haftalıktan daha küçük bir köpek getirmeyiniz. O henüz ******* yavru kardeşlerinin yanında duyduğu dostluğu ve güvenliği terk etmeye hazır değildir. Ayrıca anne sütüne de ihtiyacı vardır. Anne sütü onu ilk aşıları oluncaya kadar geçen süre içinde bir takım viral ve bakteriyel hastalıklara karşı koruyan antikorları vitaminleri ve mineral maddeleri içermektedir. Hayvanınızın büyümesi yeterince gelişebilmesi, gelişme dönemi süresince onu bekleyen çeşitli hastalıklara karşı direnç kazanması anne sütünü yeterli almasına bağlıdır. Hafta sonu yavru köpeğinizi eve getirmek için en iyi zamandır. Eğer çalışıyorsanız Cuma akşamı veya cumartesi sabahı olabilir. Hafta sonu size birbirinizi tanımak için zaman sağlayacaktır.

Böylebir Yorum Buldum Okumanızı Tafsiye ederim
_______________________________________________

Benim görüşüm ikna için bakabilirim demenize inanmaları için önce bir kuş veya balık besleyin sonra görceksiniz bakabilir ben bunu derseniz ozaman görürler ve ikna olurlar
FasT - avatarı
FasT
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #4
FasT - avatarı
Ziyaretçi
PET SAHİBİ OLMAK

Bir peti sahiplenmek büyük bir karardır. Köpekler ve kediler çok zaman, para ve çoğu zaman 15 yıldan uzun bir bağlılık gerektirir. Pet sahipliği, eğer dostunuzu seçmeden önce iyi düşünürseniz çok keyifli ve avantajlıdır.

Barınaktan veya sokaktan pet sahiplenildiğinde dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır.

Sadece bakarak bir köpek yavrusunun ne kadar büyüyebileceğini önceden saptayabilmek bazen çok zordur. Bunu söylemek size şaşırtıcı gelebilir ama karma cins bir hayvanın ne büyüklükte olacağına dair bir ipucu gerçekten bulamayabilirsiniz. Maalesef birçok kişi sahiplendikleri hayvanın beklediklerinden iki veya üç kat daha iri ölçülere sahip olduğunu zaman içinde anlayarak hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu hayvanlar, fazla irileşerek ev şartlarına uygun bulunmadıkları için eninde sonunda barınağa veya sokağa geri dönmek zorunda kalmaktadırlar.

Barınak çalışanları veya Veteriner Hekiminiz genelde hayvanlarının kaç yaşında olduğu ile ilgili tahminde bulunabilirler. Fakat yavrunun altı aylık mı yoksa 10 haftalık mı olduğu konusunda kesin emin olamayabilirler.

Eğer köpek Danua’ya benziyorsa iyi bir tahmin yapabilirsiniz fakat birçok karışık cinsin kimden hangi mirası aldığını bilemezsiniz.

Genellikle birçok ev hayvanı, ya sahiplerinin ya da apartman yöneticisinin kabul edemeyeceği davranış bozuklukları ortaya koydukları için terkedilmişlerdir. Sahiplerinin doğru dürüst bir ev eğitimi veremediği birçok hayvan orada bulunmaktadır. Hayvanın halıyı berbat etmeye devam etmesine göz yummak yerine sahibi onu hayvan barınağına götürmüştür. Diğerleri ise sokaktan toplanan başıboş hayvanlardır. Bu durumda onu deneyip görerek ancak nasıl bir hayvan olduğunu öğrenebilirsiniz.

Belli bir cinsi isteyen kimseler onunla nasıl ilgilenmek gerektiği ve bakımı hususunda hazırlıklı olmalıdırlar. Uzun tüylü kedi veya köpekler daha çok bakım isteyeceklerdir. Örneğin, eski İngiliz çoban köpekleri bakımlı olduklarında gerçekten çok düzgün görünürler fakat çok fazla uğraşmak gerekir.

Sahipleneceğiniz hayvanı bir veterinere göstermek çok önemlidir. Bir Veteriner Hekim muayenesi, hayvanın sağlıklı olduğuna ve giderilmesi gereken bariz tıbbi sorunları olmadığına kesinlik kazandırır. Sahiplenilen petlerin ayrıca parazit önleme ve aşılama işlemleri gibi koruyucu yöntemlere ihtiyaçları vardır.

Veteriner Hekimliğin amaçlarından önemli biri de insanları kabul edilebilir petlerle bütünleştirmektir. Atılması gereken ilk adım yeni alınan petin bir sağlık taraması için Veteriner Hekime götürülmesidir.

Göz önüne alınması gerekenler
Sizin bir hayvan sahiplenmeyi düşünmeniz, sizin düşünceli ve sorumluluk sahibi olduğunuzu gösterir. Fakat son kararınızı vermeden önce şu sorular hakkında düşünmek için biraz zaman ayırın:

1. Neden pet istiyorsunuz?

Pet edinmeden önce çok sayıda insanın bu basit soruyu sormaması inanılmazdır. Pet sahiplenmeyi sadece “yapılması gereken bir şey” veya çocukların yavru köpek için ısrarı gibi görmek büyük bir hata ile sonuçlanabilir. Petlerin sizinle 10, 15 hatta 20 yıl beraber olabileceğini unutmayın.

2. Bir pet için vaktiniz var mı?

Köpekler, kediler ve diğer hayvanlar siz yorgun veya meşgul olduğunuz için ihmal edilemezler. Onlar her yılın her günü yiyeceğe, suya, egzersize, bakıma ve eşlik edilmeye muhtaçtırlar. Barınaktaki hayvanların birçoğu sahiplerinin onlara iyi bakmanın ne kadar zaman aldığını bilmedikleri için oradadırlar.

3. Petin masraflarını karşılayabilecek misiniz?

Pet sahibi olmanın parasal maliyeti oldukça yüksek olabilir. Lisans, eğitim ücreti, Veteriner Hekim masrafları, oyuncakları, yemi, yavru köpek veya kediye ödenen para, kısırlaştırma ve diğer masraflar önemli bir miktar tutabilir.

4. Sadece petin sebep olabileceği özel problemlere hazır mısınız?

Pireler, çizilen, kırılan eşyalar, yeterli ev eğitimi olmayan hayvanların sebep olduğu kazalar ve beklenmeyen tıbbi müdahaleler pet sahibi olmanın talihsiz fakat yaygın unsurlarındandır.

5. Yaşadığınız yer pete uygun mu?

Birçok ev sahibi veya apartman yönetimi evde hayvan beslemeye izin vermez veya başka yasaklar getirir. Peti yaşadığınız yere getirmeden bunları bildiğinizden emin olun.

6. Bir peti sahiplenmeniz için iyi bir zaman mı?

Eğer 6 yaşından küçük çocuklarınız varsa hayvan sahiplenmek için birkaç yıl beklemeyi düşünebilirsiniz. Problemsiz bir hayvan sahipliği sorumluluk sahibi olacak yaşta çocuklar gerektirir. Eğer öğrenciyseniz, askere gidecekseniz veya işiniz gereği çok seyahat ediyorsanız yerleşik ya da düzenli yaşayana kadar beklemeniz akıllıca olacaktır.

7. Yaşama şartlarınız aklınızdaki hayvana uygun mu?

Örneğin büyük ya da çok enerjik bir köpekle küçük bir daireyi paylaşmak iyi bir fikir değildir. Rahat hareket edebileceği çok alan bulamayacaktır ve bu da sizin için çok fazla aktivite demektir. Onu sürekli gezdirmeniz gerekebilir. Yaşam alanınız içinde rahat hareket edebilecek bir hayvan seçiniz.

8. Siz tatildeyken petinize kimin bakacağını biliyor musunuz?

Güvenilir komşular ve arkadaşlara ihtiyacınız olacak veya size bir çiftlik ya da pet pansiyonu hizmet verecek.

9. Sorumluluk sahibi bir pet sahibi olacak mısınız?

Petinizi kısırlaştırmak, toplumsal kurallara ve yasal zorunluluklara uymak, petinizin üzerinde kimlik rozeti veya çipi bulundurmak sorumlu bir pet sahibi olmanın parçalarıdır. Tabii petinize sevginiz, ilginizi vermek, onu sağlıklı beslemek, egzersiz yaptırmak ve düzenli Veteriner Hekime götürmek de diğer vazgeçilmez unsurlardır.

10. Son olarak petinizi onun tüm hayatı süresince yanınızda tutmaya ve bakmaya hazır mısınız?

Bir peti sahiplendiğiniz zaman, ona bütün hayatı boyunca bakmayı taahhüt etmiş olursunuz.

Tüm Hayat İçin Bir Hayvan Alın

Soru listemiz uzun oldu fakat barınakta yapılacak küçük bir gezinti, bir peti sahiplenmeden önce onların cevaplanması gereğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Barınağın evsiz hayvanlarının çoğu, sorumsuz hayvan sahiplerinin yavrulayan hayvanlarının yavrularıdır. Bir o kadar kedi ve köpek de, ilk başta hayvan bakma sorumluluğunu düşünememiş insanların bıraktığı 1 yaş üstü hayvanlardır.

Lütfen aynı hatayı siz de yapmayın. Sahiplenmeden önce düşünün. Size arkadaş olacak hayvanla hayatı paylaşmak inanılmaz zevklidir. Fakat bu zevk ancak ona yeterli zaman, para, sorumluluk ve hayvanın hayatı boyunca süren sevgiyi ayırmak istiyorsanız alınabilir.


Biraz uzun ama Okuyun Bence Msn Wink
ThePiyanist - avatarı
ThePiyanist
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #5
ThePiyanist - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Arkadaşlar bahçeli bir eviniz yoksa sakın almaya kalkışmayın alırsanız köpeğin sakat kalmasına bile neden olabilirsiniz.Köpek bakmak kapalı havada çok tehlikelidir akciğerlerinize köpek kılı kaçarsa ameliyat olursunuz ve bu ameliyat çok ağrılı geçeceğinden emin olabilirsiniz.Köpek için çok emek ve zaman harcamanız gereklidir yeterince vaktiniz ve zamanınız yoksa köpek bakmaya kalkışmayın.Bu arada her köpeğin birden farklı özelliği vardır,bu özelliklere bakarak size uygun köpeği seçiniz alacağınız yer güvenli temiz bir yer olsun ve alacağınız yere genetik bir rahatsızlığı olup olmadığını mutlaka sorun çünkü köpeklerde kanser ve katarakt çok yaygındır.Son olarakta ölmüş bir köpeğin acısını dindirmenin en iyi yolu yeni yavru bir köpek almaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
daha çok evcil köpekleri anlatarak onların sevimli fotoğraflarını gösterir ve ne gibi yararlarının olduğunu söylerim.örnek olarak evcil köpekler yani eğitilmişler sabah gazeteyi kaptığı gibi sahibine gönderirle.diğer bir örnekm ise sizin yanınıza gelip sizi severlerMsn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben hayvanları çok seviyorum herkez onları bu konuda aşağılıyor sayın nicely sizin dediğinizi herkez biliyor fakat bu kelimeler yüzünden daha geçen gördüm 1 tane adam bu yüzden köpeği demirle dövüyor yazık değilmi onlarda allahın bir kulu değilmi onlarında canı var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Eylül 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim evim vila ama gine köpek istedim almadılar bir zaman sokakta yavru sirya kurdu gördüm kokoşa yana gitim köpeği ailemden gizledi odamda biryer koydum köpeğe mama aldim yedi büyütüm sonra babama sırmı söyledim banade bü köpeği dışarı koy koydum kapıya vurdu onun için köpeği babam kabül etti
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar haklısınız benim ailemde köpek almıyor.Nedeni bilmiyorum ama bana evde köpek beslersen eve melekler girmez diyor evet haklılar ama köpeğimin olup onu dışarda tasmasını tutup gezdirmek çok hoş bi duygu çünkü 2,3 kere gezdirdim arasıra büyüyünce kendi evinde alırsın diyorlar en iyi yaza kadar para biriktirip kendi paramla almak tek çare bu.Size bi hikayemi anlatıyım ben babama kkarnem iyi olursa bana balık al dedim hayvanları çok severim her neyse babam bana balık aldı ama annemin haberi yoktu sonra babam eve balığı getirdi annem buda nerden çıktı dedi ama sonra alıştı ama balıklarım öldü Msn Sad öldü ama annem gtti tekrar balık aldı annnem böyle biri bi öpek alsın sonra ölürse ardın dan tekrar alır alışması gerekiyo köpeğe annemin genelde annem dedim çünkü babam alır aslın Msn Grin annemin sözü geçiyo evde Msn Happy) Başarılar size arkadaşlar Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben bütün hayvanları çook seviyorum,ailemde çok seviyolar ama evde bakmak istemiyolar.Çünkü tüy dökermiş ,pismiş,zormuş vb nedenler ama ben ona çok temiz bakıcam diyorum.Hem evde bizimde saçlarımız dökülmüyomu ben çok uzun saçlıyım bunda nolucak ben ona temiz bakmassam tabi temiz olmaz ama ben temiz bakıcam yazın yıkıycam zorda değil gayette bakarım.Bakabilecek yaştayım .Ben bebekken bile hayvanları çok severdim onlardan korkmazdım ,hala öyleyim.Birsürü hayvanım oldu ama tavşan ,kuş,balık gibi onlarada çok iyi baktım zaten köpeğede bakarım.Şu an kuşumada kaplumbağalarımada iyi bakıyorum.Ben anasınıfına giderken kuzenim getirmişti bi tane pitbull yavrusu çok iyi baktık ama 1 ay sonra verdi annemler biyere orada büyümüş ama araba çarpmış ona Msn Sad( En son yazın bizim terasımızda bi tane fino yavrusu baktm 2 ay falan ona oturup yatmayı bile öğrettim ,kakasını ben temizledim,mamasını ben verdim,onunla ben oynadım,ben gezdirdim ve hiç bi sorun çıkmadı çok iyi bakacağımı ispatladım ama kış olunca terasta olmadı dedemin bahçesine verdik orada duruyor onu ara sıra görmeye gidiyorum ama yinede onu çok özlüyorum ve hala geri almak için dua ediyorum ama alırsakta evde bakmak istiyorum evde köpek bakmak başka bişey çünkü anlatamam bu aralar yine köpek konusunu açtım ya köpeğimi geri almak yada başka bi köpek almak istiyorum ve bunu yapmaya çalışıcam çook uğraşıcam zaten artık havalarda güzel olucak yinede evde bakmak istiyorumda yazın alıcam zaten of yaa çok istiyorum hep ağlıyorum inşallah olurr artık olmazsada tavşan falan istiyceem

Benzer Konular

15 Şubat 2019 / ladyfun Cevaplanmış
21 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
18 Kasım 2015 / sivaslı58 Soru-Cevap
29 Ekim 2014 / batuhan_ozel Soru-Cevap
21 Ocak 2013 / roomniko Soru-Cevap