Arama

Ülkemize karşı sorumluluklarımız nelerdir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Mart 2014 Gösterim: 71.232 Cevap: 51
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vergisini dürüstçe ve zamanında ödemek,
Askerlik yapmak,
Sponsorlu Bağlantılar
Kanun ve kurallara uymak,saygılı olmak,
Doğal,tarihsel ve kültürel değerlerimizi korumak.

Kaynak: Ülkemize karşı sorumluluklarımız nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bende 5.sınıf öğrencisiyim sosyal bilgiler ödevi için lazım yardım edebilirmisiniz
Sponsorlu Bağlantılar
pelin nurr - avatarı
pelin nurr
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #23
pelin nurr - avatarı
Ziyaretçi
oy kullanmak
seçimlere katılmak
askere gitmek
vergi vermek
kanunlara uymak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2012       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende 5.sınıf öğrencisiyim sen bunu bulabildin mi öğretmenim sosyal bilgiler dersinden ödev verdi de eğer bulduysan cevap yazar mısın lütfen ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2012       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yardım edin lütfen 7 tane sorumluluk yazmam lazım 5. sınıfım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2012       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vergi ödemek çevremizi temiz tutmak askere gitmek seçme ve seçilme hakkını kullanmak kanun ve kurallara uymak saygili dürüst olmak her türlü ayrmcılığa karşı olmak kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ne olur yardım edin ederseniz memnuniyet duyarım 5. sınıfım
Ödevcan - avatarı
Ödevcan
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #28
Ödevcan - avatarı
Ziyaretçi
Hayır elbette değil O zaman devletin işsizlere de iş vermesi gerekirdi

---------- Mesaj tarihi 19:40 ---------- Önceki mesaj tarihi 19:39 ----------

Soru: vatandaşlık görevleri nelerdir
VATANDAŞLIK HAK VE GÖREVLERİ Vatandaş:Aynı topraklar üzerinde yaşayan ve aynı devlete bağlı bireylere denir.Vatandaşlık önemli ve kutsal bir bağdır.Vatandaşlık hak ve görevleri dörde ayrılır. 1-SEÇME VE SEÇİLME HAKKI: Milletvekili,muhtar, belediye başkanı ve diğer temsilcilerin katıldığı seçme işine seçim denir. 18 Yaşını dolduran her Türk genci seçme hakkına sahiptir.Seçimlere katılmak bireylerin hakkıdır. 2-KANUNLARA UYMAK: Devlet toplumun düzenini sağlamk için kurallar koyar.Aile okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar.Kanunlara uymayanlar cezalandırılır.Kanunlara uyulmadığı zaman toplumun düzeni bozulur.Kanunlara uymazsak suçlu duroma düşeriz. 3-VERGİ VERMEK: Devletin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için insanlardan aldığı paraya vergi denir.Vergi paraları bize:yol,okul,hastane,okul,köprü olarak geri döner.Ülkemizdeki vergiler başlıca şunlardır:Gelir vergisi,kurum vergisi,emlak vergisi,damga vergisi ve katma değer vergisidir. 4-ASKERLİK YAPMAK: TC vatandaşı ve sağlıklı olan 20 yaşındaki herkes askere gider.Yurtta ve Dünyada geleceğimizi güvence altına almak güçlü bir orduyla olur.Ülkemizi korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri çalışır.Bunu da hava,kara,denizkuvvetleri ile sağlarlar.

Kaynak:vatandaşlık görevleri nelerdir - Türkçe Bilgi Sorular
Enes - avatarı
Enes
Ziyaretçi
10 Ekim 2012       Mesaj #29
Enes - avatarı
Ziyaretçi
Anayasamızda; “Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” denilmektedir. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde vatandaşlıktan çıkma, veya vatandaşlığa girme yasalarca düzenlenmiştir. Kamu kavramı, toplumun tümünü ifade eden bir kavramdır. Devletlerin vatandaşlarına tanıdığı, sınır çerçevesini anayasa ve yasalarla çizdiği haklar da kamu haklarıdır. Devletler, kamu haklarının sınırlarını çizerken, sınırsız bir yetkiye de sahip değildir. Özellikle yaşama hakkı, devletler üstü haklardandır.
Vatandaşlık hakları üçe ayrılır:
1. Sosyal Haklar
Oldukça geniş kapsamlıdır. Ailenin korunması, eğitim ve öğrenim hakkı, tarih, kültür ve tabiat varlıklarının, sanatın ve sanatçının korunması hakları başlıca sosyal haklardandır. Türk kadınının sosyal hayatta önemli bir yeri vardır. Türk kadını bugünkü yerine, cumhuriyetten sonra kavuşmuştur. Atatürk’ün önderliğinde yapılan inkılâplar, Türk kadınına yeni ufuklar açmıştır. Bu sayede kadınlar erkeklerle eşit haklara sahip olabilmiş, seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur.
2. Ekonomik Haklar
Devlete birtakım ödevler yükler. Devletin vatandaşlarına karşı görevlerini yerine getirebilmesi için, ekonomik yönden gelişmiş ve malî kaynakları yeterli olmalıdır. Kişilerin, insanca yaşamaları için devletten gerekli tedbirleri almasını isteme hakkı vardır. Kişiler bunu isterken, kendileri de devlete karşı görevleri ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmelidirler. Kadınlar, çalışma hayatındaki başarıları ile Türk toplumunun üretimine, gelişmişliğine ve mutluluğuna katkıda bulunmaktadırlar. Bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında da çağdaş dünyada Türkiye’yi temsil etmektedirler.
3. Siyasi Haklar
İnsanların sosyal ve ekonomik haklarının yanında vatandaşlıktan doğan hak ve ödevleri vardır. Bu haklardan en önemlisi seçme, seçilme ve siyasî faaliyette bulunma hakkıdır. İnsanlar bu hak sayesinde yönetime katılır ve yönetimde söz sahibi olurlar. Günümüzde vatandaşlık, siyasal hakları kullanabilmenin ön koşuludur.
Vatandaş Olma Bilinci ve Sorumluluğu Her insanın yaşadığı toplumun bir üyesi olarak uyması gereken kurallar vardır. Kanunlara uyma, başkalarının haklarına saygılı olma, üzerine düşen görevleri zamanında ve en iyi bir şekilde yerine getirme her vatandaşın uyması gereken temel kurallardır. Vatandaş olma bilincinde olan insanlar sorumluluklarının farkında olarak davranırlar. Vatandaş olma bilincine sahip insanlar;
Seçme ve seçilme hakkını kullanarak ülke yönetimine katılır. En iyi ve doğru olan kişilerin yönetime gelmesi için çalışır.
Vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu bilir. Devlet işlerinin düzenli yürümesi ve hizmetlerin yapılabilmesi için vergisini zamanında ve doğru olarak öder.
Toplum içinde insanların rahat ve huzurlu yaşaması için düzenlenmiş olan kanun ve kurallara uyar. Bunun her vatandaşın görevi olduğunu bilir. Özgürlükler sınırsız değildir. Görev ve sorumlulukların yerine getirildiği toplumlarda, huzur ve adalet vardır.
Askerlik görevini yapar. Yurt savunmasında üzerine düşen görevleri yerine getirir. Yurt sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Biz Türkler yurdumuzu canımızdan çok severiz. Her karış toprağı atalarımızın kanı ile ıslanmış vatanımız için canımızı veririz de, bir karış parçasını vermeyiz.
TOPLUMDA DAYANIŞMA
Dayanışmanın temelinde sevgi ve saygı vardır. Bir aileyi, bir milleti bir arada tutan güç, baskı ya da zorlama değil; sevgidir, saygıdır. İnsanlar sevdikleri oranda sevilmekte, saygı gösterdikleri oranda saygı görmektedir. İnsanların oluşturdukları birliklerin sürekli olabilmesi için, karşılıklı sevgi ve saygının olması gerekmektedir, insanlar birbirlerine karşı hoşgörülü olmalıdır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2012       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana yardım edinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Benzer Konular

3 Ekim 2013 / FATOŞŞŞ Soru-Cevap
28 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
24 Ekim 2010 / Misafir Soru-Cevap
11 Ekim 2011 / Misafirşevval Soru-Cevap
4 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap