Arama

Keçiler nerede yaşar?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Ekim 2011 Gösterim: 11.614 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
keçi nerede yaşar biraz çabuk olun lütfen
EN İYİ CEVABI The Eniqmatic verdi
Sarp yamaçlarda, patika ve uçurum kenarlarında yaşarlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #2
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sarp yamaçlarda, patika ve uçurum kenarlarında yaşarlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
MaxsimuM - avatarı
MaxsimuM
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #3
MaxsimuM - avatarı
Ziyaretçi
[COLOR="Black"]Keçiler Nerde Yaşarlar ?

Keçi, boynuzlugiller (Bovidae) familyasının sığırlar (Bovinae) alt familyasından Capra cinsini oluşturan memelilere verilen ad.
Sarp yamaçlara rahat tırmanır, patika ve uçurumlar kenarında dolaşmaktan çekinmezler. Bundan dolayı zor geçitlere keçiyolu denir. Evcil olanları sütü, derisi ve tiftiği için beslenir. Taze filiz ve yaprakları severler. Ağaçların büyüme zamanlarında yeni açılgınlarını yediklerinden baharda zararlı olabilirler. Son yıllarda yapılan araştırmalarda ormana zarar verdikleri tezini çürüten bilim adamları vardır. Aksine ormanın yangına karşı korunmasına katkıda bulunduğuna dair tezler ortaya atılmıştır. Yaşlı bir erkeğin önderliğinde sürü halinde gezerler. Yabanileri ormanlarda çalı ve genç ağaçların filiz ve kabuklarını yediğinden zarar verebilirler. Ancak belirli mevsimlerde belirli alanlarda otlamaları engellenerek zararları engellenip, doğaya katkısından faydalanılabilir.
Yavrusuna oğlak, erkeğine teke , bir yaşındaki erkek ve dişisine çebiç denir. Malta keçisi, boynuzsuz bir keçi cinsidir. Gerdanında memeye benzer iki uzantı mevcuttur. Beyaz ve uzun tüyleriyle dikkat çeken Keşmir ve Ankara keçisi, tiftiği çok beğenilen keçi cinslerindendir. Malta keçisi ile Saanen keçisi, dünyada en çok süt veren keçi cinslerindendir. Bu keçilerin yıllık laktasyonu 1000 kg civarındadır. Genelde keçilerin derileri eldiven, çanta ve ayakkabı yapımında, kılları ve yapağıları ise dokumacılıkta kullanılır. Keçilerin sütü az yağlı ancak besleyicidir. Keçiler, eski çağlardan beri evcil olarak insanoğlunun hizmetindedir.Türkiyede tiftik keçisi, Kilis keçisi, Halep keçisi, Maltız keçisi ve saanen Keçisi olmak 6-7 çeşit keçi ırkı vardır.
Keçilerin gebelik süreleri 23 hafta kadardır. Genellikle 1-2 yavru doğururlar. Yavruları kıllı ve gözleri açık doğar. Birkaç saat içinde annelerini takip etmeye başlarlar. Oğlaklar 6 ay içinde erginleşip üreyebilirler. 12-15 yıl kadar yaşarlar.


(nnh) (nnh) (nnh)

Benzer Konular

16 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
1 Haziran 2014 / Misafir Soru-Cevap
4 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
19 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap