Arama

Karın ağrısı nasıl geçer?

Güncelleme: 2 Mart 2016 Gösterim: 3.242 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Karın ağrısı nasıl geçer, ne iyi gelir?
Son düzenleyen _Yağmur_; 2 Mart 2016 20:10 Sebep: iç başlık
Runarse - avatarı
Runarse
Ziyaretçi
28 Ekim 2011       Mesaj #2
Runarse - avatarı
Ziyaretçi
Sıcak su torbası işine yarıya bilir Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
28 Ekim 2011       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Karın ağrısı, başka bir hastalığın belirtisidir. Ağrı kesici kullanmak, o başka hastalığın teşhisini ertelediği için ağrı kesici ilaç kullanmak uygun değil. Kalınbağırsak, ince bağırsak, mide rahatsızlıkları akla gelebilir, gaz sıkışması da olabilir. Yatağa yat, arkan-omuzlarına kalınca yastık koy. 5 dakika sağ tarafına doğru 5 dakika sol tarafına doğru yat bakalım. Mide gazı sıkışması ise; boşaltabilir.
Son düzenleyen _Yağmur_; 2 Mart 2016 20:13 Sebep: mesaj düzeni yapıldı
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Karın Ağrısı Nasıl Geçer ?
Karın ağrıları genellikle sonradan gelecek olan hastalığın habercisidir.Ve hastalık başgöstermeden tedbirin alınması gerekir.Aniden giren şiddetli karın ağrılarında ise hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.

Ağrılar insanlarda en fazla görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Herkesde görülebiliyor. Bazı enfeksiyonlar, fazla yemek, yada uygunsuz beslenmeden dolayı karın ağrısı sebebleri olabilir.Altı saat içinde karın ağrısı başlarsa eğer akut karın olarak adlandırılır ve ağrıudan sonraki 12 saat içerisinde kusma ile bulantı olabilir. Genel olarak mide ve bağırsakda tıkanıklığının göstergesidir.Bağırsak iltihabı yada bulantı gibi belli eder. Herkesde ani başlayan ağrılar farklı olarak incelenmelidir ve 1 haftadan uzun süren durumlarda doktor tarafından araştırılması gereklidir.

Bağırsak ile mide bozuklukları, böbrek taşı, üreme organları hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üzeri bezleri, adet sancısı, kan hastalıkları yada kurşun morfin gibi hastalıklardan meydana gelebilir.

Karındaki sağ üst kısımda oluşan ağrılarda karaciğer, safra kesesi yolları ve ülser sorunlarından dolayı oluşabilir. Karındaki sol üst kısımda dalak, pankreas ve aort damarı hastalıklarından da oluşabilir. Göbek üzerindeki ağrılarda ise yemek borusu ve mide ile 12 parmak bağırsağından dolayı oluşabilir.Yada reflü ile gastritten dolayı oluşabilir.

Karın sol kısmında ise yumurtalık sorunu, kalın bağırsak sorunu, idrar sorunları, dış gebelik yada apandist sorunlarından dolayı oluşabilir.

Karın ağrısı olduğunda bilinçsiz bir şekilde doktora danışmadan ilaçlar almayın ve hafif ağrılarda ise buzlu su, tost ve elma suyu içmek yada muz yemek önerilmektedir.Mide asidi varsa eğer ilaç alınabilir.

Karın ağrısı tedavisi muayaneden sonra kan ve idrar testi ile ultrsonografi ve tomografi gibi testler istenebilir.

Kaynak:
Son düzenleyen _Yağmur_; 2 Mart 2016 20:15
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
2 Mart 2016       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Karın Ağrısı Nasıl Geçer, Ne iyi Gelir?
MsXLabs.org

Karın ağrısı için evde kendi çabalarınızla kurtulmak istiyorsanız karın bölgenizi sıcak tutmanız gerekir. Bel ve karın tarafının soğuğa maruz kalması Ani karın ağrısı olmasına sebep olur. Karın ağrısı konusunda doktora gitmeden kesinlikle ilaç kullanmayın. Doktorluk bir durum söz konusuysa bunun sebebi büyük olasılıkla bağırsak iltihabıdır. Evde karın ağrısı tedavisi için ilaç kullanmak yerine Gaz çıkarmaya çalışın ve mutlaka ayak ve karın bölgenizi sıcak tutmaya çalışın, gazlı içeceklerden, sigaradan, çok sıcak veya çok soğuk içeceklerden uzak durun. isterseniz karnınıza ufak, hafif ve bastırmadan masaj yapabilirsiniz. Bir aile veya arkadaşınızdan belinizi ovmasını isteyebilirsiniz. Bu bağırsaklarınızın çalışmasını kolaylaştırarak karın ağrısını geçirmeye yardımcı olur.

Karın Ağrısı nasıl geçer?

karin agrisi icin cay
Karın Ağrısı için Bitkisel Çay

Yukarda söylediklerimizin dışında, karın ağrısı için karnınıza sağdan sola, soldan sağa hafif bastırmak suretiyle masajlar yapabilirsiniz ve gazın dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz. Dışarı atılan gazlar sizi rahatlatacak ve ağrının azalmasını sağlayacaktır. Bunun yanında sıcak su torbasını karnınızın üstüne koyarak bekleyin ve o bölgenin ısınmasını sağlayın. Varsa ayrıca ayaklarınızı da sıcak su torbası ile ısıtmak çok faydalı olacaktır. Ayak üsümelerinde Karın ağrısı çok fazla görülmektedir. Bunu atlatmak için Mutlaka ayaklar Sıcak tutulmalı.

Kuşburnu , adaçayı ve bitkisel çaylar için. Özellikle kuşburnu üşütmeden dolayı oluşan karın ağrısı ve mide bulantısı için çok yararlı oluyor.

Soğuğa maruz kalmadığınız halde karın ağrısı çekiyorsanız bunun sebebi yediğiniz bir şeylerin size dokunmuş olmasındandır. Bu tür durumlarda tuvalete gitmek en hızlı çözümdür. Zaten yediğiniz birşeyin size dokunması sonucu bağırsaklarda gaz sıkışması oluşur. Bu da sizi ishal yapar. Tuvalete gidip bunu dışarıya boşalttığınız da karın ağrısı bitmiş olacak.

Soğuğa maruz kalmayla beraber karın kasları kasılır ve spazm oluşmasına sebep olur. Bu durum da sizde gidip gelen karın ağrılarına sebep olur.

Karın ağrısıyla beraber halsizlik ve kusma varsa mutlaka doktora gidin. Bu belirtiler Bağırsak enfeksiyonu belirtisidir. Dizanteri Akut GASTRO enterit denilen rahatsızlıklar yaşıyor olabilirsiniz.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

29 Haziran 2011 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2016 / buz perisi Tıp Bilimleri
1 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
6 Haziran 2015 / Kaan254 Taslak Konular