Arama

Bursa'nın İnegöl ilçesi kimler tarafından işgal edilmiştir?

Güncelleme: 25 Kasım 2011 Gösterim: 2.339 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bursa'nın İnegöl ilçesini kimler tarafından işgal edildi
Sponsorlu Bağlantılar
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
25 Kasım 2011       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Kurtuluş Savaşı döneminde de, Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra İnegöl’ü düşman işgalinden kurtaran ordunun başında bulunan Şükrü Naili Paşa (Gökberk) İnegöl’ü etkileyen önemli kişilerden biridir.

Sponsorlu Bağlantılar
Abdurrahman Nazif Gürman da aynı dönemde 1. Tümen Komutanı olarak görev yapmış ve ilçemizin düşman işgalinden kurtarılmasında etkili olmuştur. Gürman, 1949-1950 yıllarında Genelkurmay başkanlığı görevinde bulunmuştur.

İbrahim Çolak, milli mücadele yıllarında 3. Tümen komutanı olarak görev yapmıştır. İnönü Muharebeleri ile Sakarya ve Büyük Taarruz savaşlarına katılmıştır. İbrahim Çolak askerlik görevinden ayrıldıktan sonra 1925, 1935 ve 1939 yıllarında olmak üzere üç dönem Bursa Milletvekilliği yapmıştır.

İnegöllü Küçük Kamil olarak da bilinen Küçük Kamil’in ise milli mücadelede ayrı bir önemi vardır. Çocuk yaşta İnönü muharebelerinde hizmeti bulunmuştur. Sakarya Savaşında Yunanlılar tarafından esir alınmış ancak yaşı küçük olduğu için ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Mübadele ile 15 yaşındayken Türkiye’ye geri dönmüştür.


ayrıcana bakınız: Yunanlılar Bursa'yı işgal ederken halkın tepkisi nasıldı?

Benzer Konular

10 Kasım 2016 / Daisy-BT İletişim Bilimleri
19 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
22 Temmuz 2012 / GüNeSss Türkiye Coğrafyası