Arama

İbadet insanlara ne kazandırır?

Güncelleme: 29 Kasım 2014 Gösterim: 2.986 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ibadetler insanlara ne kazandırır
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2014       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yüce dinimiz İslamiyet’in yapılmasını emrettiği şeylerde bildiğimiz veya bilemediğimiz pek çok hikmet ve yararlar vardır. Haram kıldığı,yasakladığı şeylerde de bizim için muhakkak bir takım zararlar vardır.Dinimiz,insanlar için yararlı olan yasaklamaz,zararlı olabilecek şeyleride emretmez.

Sponsorlu Bağlantılar
Her ibadetin dünyaya veya ahirete ilişkin faydaları araştırabilir. Dinimiz emir ve yasaklarının ahiretteki kazanımlarına ek olarak dünyadaki kazanımları üzerinde de düşünülebilir.Ancak ibadetlerin temel amacının, insanları ruhen olgunlaştırmak, kötü yönelişlerini engenllemek ve onların ahlaken yükselmek olduğu unutulmamalıdır.

Genel olarak söylemek gerekirse; Allah’ı anma vesilesi olan ibadetlerimiz, kalplerimize Allah sevgisi ve saygısı yerleştirir. Bizleri her türlü fenalıktan uzaklaştırır ve ahlaki güzelliğe ulaştırır. Ruhlarımızı ,çeşitli sıkıntı ve üzüntüleri yıpratıcı tesirinden korur. Çünkü gönüller, ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İbadetlerin faydaları ile ilgili yazılanlar edebiyattan ibarettir. Yazıda "Bizleri her türlü fenalıktan uzaklaştırır ve ahlaki güzelliğe ulaştırır" deniyor. Bugün Müslüman ülkelere baktığınızda doğruluk, adalet ve insan haklarının bulunmadığını görürsünüz. Bunların olmadığı yerde Müslümanlıktan, ahlaktan söz edilebilir mi? 14 asırdan beri Müslümanlar ibadet ediyor, şu an içinde bulundukları durum utanç ve acı vericidir. Batının örnek alacağı yada hayran olacağı bir Müslüman ülke gösterir misiniz? Hergün 40-50 kişinin saldırılarda öldüğü, kadınların recm edildiği, kadınlara araba kullanmanın yasak olduğu, binlerce insanın Avrupa'ya kaçmaya çalıştığı, gelir dağılımının bozuk olduğu halklara huzura kavuşmuş diyebilir misiniz? İslam, Allah' ın maddi ve manevi kanunlarını anlamak ve onlara uygun davranmaktır. Kötülük yapmaktan uzak durmak için ibadet ederiz, sevap kazanmak için değil. İbadet ettiğimiz halde kötülük yapıyorsak, ibadetler faydasızdır. Kur'an'da kurtuluşun reçetesi verilmiştir: "iman ve salih amel". Salih amel, amacı insana hizmet olan bütün hal ve hareketlerdir.

Benzer Konular

7 Ocak 2014 / Mystic@L Müslümanlık/İslamiyet
10 Aralık 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Nisan 2012 / _Yağmur_ Hz. Muhammed
23 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap