Arama

Ege Bölgesi'nde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Nisan 2019 Gösterim: 13.814 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ege Bölgesi'nde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
Ege Bölgesinde Tarım
Bölgenin batısında bulunan verimli tarım alanlarında iklim şartları da elverişli olduğu için ticari tarım ürün çeşitliliği fazladır. Yetiştirilen ürünler;
Sponsorlu Bağlantılar
  • Zeytin (%58): Bölgenin batısındaki çöküntü ovaları ve kenarlarında tarımı yapılabilmektedir. En fazla Edremit-Ayvalık-Burhaniye çevresinde yoğunluk kazanmıştır.
  • Üzüm (%40): Manisa, İzmir ve Denizli çevresinde üretilen çekirdeksiz üzümler kurutulmaktadır. Önemli ihracat ürünümüzdür.
  • Haşhaş (%86): Devlet kontrolünde Afyon başta olmak üzere , Uşak, Kütahya, Denizli ve son olarakta Manisa’nın bazı ilçelerinde tarımı yapılmaktadır.
  • Tütün (%55): Bölgenin batısında Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli çevrelerinde tarımı gelişmiştir.
  • İncir (%82): En fazla Aydın çevresinde (B.ve K.Menderes ovalarında) tarımı yapılmaktadır.
  • Pamuk (%39): Bölgenin batısındaki bütün çöküntü ovalarında tarımı yapılmaktadır.
  • Patates: İzmir-Ödemiş çevresinde yoğun olarak tarımı yapılır.
  • Turunçgiller (%11): Bölgenin batısında İzmir’e kadar olan güney kıyılarında tarımı yapılır. Ayrıca iç kesimlere kadar (150-200 km) da sokulabilmektedir. Sebebi dağların denize dik olmasıdır.
  • Sebze (%20): Bölgenin batısında kışların ılık geçmesinden dolayı seracılık faaliyetleri ile sebze üretimi bütün yıl yapılabilmektedir.
  • Susam (%24): Batıdaki çöküntü ovalarında tarımı yapılabilmektedir.
  • Buğday (%10): Bölgenin her yerinde buğday yetiştirilebilmektedir. Ancak daha çok İç Batı Anadolu Bölümünde tarımı gelişmiştir.
  • Arpa (%14): Tarımı daha çok iç kesimlerde gelişmiştir.
  • Ş.Pancarı (%11): Afyon , Uşak, Kütahya çevresinde tarımı gelişmiştir.


Son düzenleyen Safi; 4 Nisan 2019 16:38
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ege Bölgesinde Tarım
Bölgenin batısında bulunan verimli tarım alanlarında iklim şartları da elverişli olduğu için ticari tarım ürün çeşitliliği fazladır. Yetiştirilen ürünler;
Sponsorlu Bağlantılar
  • Zeytin (%58): Bölgenin batısındaki çöküntü ovaları ve kenarlarında tarımı yapılabilmektedir. En fazla Edremit-Ayvalık-Burhaniye çevresinde yoğunluk kazanmıştır.
  • Üzüm (%40): Manisa, İzmir ve Denizli çevresinde üretilen çekirdeksiz üzümler kurutulmaktadır. Önemli ihracat ürünümüzdür.
  • Haşhaş (%86): Devlet kontrolünde Afyon başta olmak üzere , Uşak, Kütahya, Denizli ve son olarakta Manisa’nın bazı ilçelerinde tarımı yapılmaktadır.
  • Tütün (%55): Bölgenin batısında Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli çevrelerinde tarımı gelişmiştir.
  • İncir (%82): En fazla Aydın çevresinde (B.ve K.Menderes ovalarında) tarımı yapılmaktadır.
  • Pamuk (%39): Bölgenin batısındaki bütün çöküntü ovalarında tarımı yapılmaktadır.
  • Patates: İzmir-Ödemiş çevresinde yoğun olarak tarımı yapılır.
  • Turunçgiller (%11): Bölgenin batısında İzmir’e kadar olan güney kıyılarında tarımı yapılır. Ayrıca iç kesimlere kadar (150-200 km) da sokulabilmektedir. Sebebi dağların denize dik olmasıdır.
  • Sebze (%20): Bölgenin batısında kışların ılık geçmesinden dolayı seracılık faaliyetleri ile sebze üretimi bütün yıl yapılabilmektedir.
  • Susam (%24): Batıdaki çöküntü ovalarında tarımı yapılabilmektedir.
  • Buğday (%10): Bölgenin her yerinde buğday yetiştirilebilmektedir. Ancak daha çok İç Batı Anadolu Bölümünde tarımı gelişmiştir.
  • Arpa (%14): Tarımı daha çok iç kesimlerde gelişmiştir.
  • Ş.Pancarı (%11): Afyon , Uşak, Kütahya çevresinde tarımı gelişmiştir.


Son düzenleyen Safi; 4 Nisan 2019 16:39

Benzer Konular

28 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
24 Ocak 2010 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Kasım 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap