Arama

İlçe kim tarafından yönetilir?

Güncelleme: 12 Ocak 2013 Gösterim: 9.027 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen sınavımda çıkabilir. bana yardım edin
Sponsorlu Bağlantılar
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #2
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

lütfen sınavımda çıkabilir. bana yardım edin

Kaymakam:

Sponsorlu Bağlantılar
İlçe, ilin genel yönetiminin bir alt kademesini oluşturur. İl düzeyinde örgütlenen merkezi yönetim kuruluşlarının çoğu, ilçe ölçeğinde de teşkilatlarını kurmuşlardır. Bunlara “ilçe kuruluşları”, başındaki yöneticilere de “ilçe müdürleri” denilir. Bir kısım bölge kuruluşunun da ilçe örgütü bulunmaktadır.

İlçe yönetiminin başında kaymakam bulunmaktadır. Kaymakam, ilçede hükümetin temsilcisi durumundadır. Kaymakam görevlerini, valinin denetimi ve gözetimi altında yürütür. Vali gibi siyasi bir niteliği bulunmayan kaymakam, bir meslek memurudur. Kaymakam, “ortak kararname” ile atanmaktadır.

Kaymakam, ilçede dirlik ve düzenliği sağlamakla yükümlüdür. Kaymakam ayrıca, yasa, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının yayınlanmasını sağlar; valinin talimat ve emirlerini yürütmekle görevlidir. Valiler ilçeye ait bütün işleri doğrudan kaymakama yazarlar. Kaymakamlar, normal hallerde ilçenin işleri hakkında bağlı bulundukları valilerle yazışırlar ve görüşürler; olağanüstü hallerde, İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar ile muhabere edebilirlerse de, söz konusu muhabereden valiye bilgi vermekle yükümlüdürler.

İlde olduğu gibi, ilçede de kaymakamın başkanlığında idare kurulu görev yapar. İlçe idare kurulu, tahrirat kâtibi (yazı işleri müdürü), mal müdürü, hükümet tabibi, milli eğitim müdürü, tarım ve köy işleri müdüründen meydana gelir.
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
12 Ocak 2013       Mesaj #3
iceslush - avatarı
VIP ETC
Kaymakam tarafından yönetilir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

29 Mart 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
1 Mart 2015 / Misafir Cevaplanmış
14 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Kasım 2011 / Misafir Cevaplanmış
9 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap