Arama

Sivil Toplum Kuruluşları Nedir? - Sayfa 2

Güncelleme: 8 Kasım 2018 Gösterim: 266.278 Cevap: 14
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #11
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Günümüzde toplumun ihtiyaçlarının karşılaması sadece devleti görevi olmakta çıkmıştır Çeşitli konularda duyarlı bireyler bir araya gelerek eğitim, sağlık, çevre, kültür, insan hakları, bilim ve teknoloji gibi toplumu temel ihtiyaçlarının karşılaması ve çeşitli sorularına çözüm bulabilmek.amacıyla sivil toplum örgütleri kurmaktadırlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Demokratik toplumlarda tüm ihtiyaçları devlet tek başına karşılayamaz. Bu nedenle insanlar bir araya gelerek dernek, vakıf ve sendikalar kurarlar. Bunlara Sivil Toplum Kuruluşu (STK) denir.
Sivil toplum kuruluşları toplumun birlik, beraberliği ve yardımlaşmasında önemli rol oynar. Toplumun farklı kesimleri yardım etme, yardım alma amacıyla bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği sergilerler.
Sivil toplum örgütlerinin en önemli özelliği hizmetin para karşılığında değil de gönüllü olarak yapılmasıdır.
Sivil toplum kuruluşları dernek, vakıf, sendika, birlik, oda adları altında faaliyet gösterirler.
İnsanlar sivil toplum kuruluşlarına üye olup faaliyetlerine katılabilirler. Çalışmalara maddi ve manevi katkılarda bulunabilirler. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için üye olmak şart değildir. Hayırsever insanlar istediği zaman istediği sivil toplum kuruluşuna yardımda bulunabilirler.

Sivil: Resmi olmayan, doğrudan devlete ait olmayan her şey anlamında kullanılan bir terimdir.
Sivil Toplum: Devlet kuruluşlarına bağlı olmadan, halkın kendi içinde gönüllülük esasına dayalı olarak oluşturduğu topluluk anlamına gelmektedir.
Oda: Serbest meslek sahiplerinin (esnaf ve sanatkarların) bir araya gelerek kurdukları mesleki dayanışma kuruluşlarıdır. Sanayi Odası, Şoförler Odası, Ticaret Odası gibi.
Sendika: İşçi, işveren ve memurların hak ve kazançlarını korumak için kurulan dayanışma birlikleridir.
Dernek: Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluğa dernek denir. Sakatlar Derneği, Deniz Feneri Derneği, Kimse Yok Mu Derneği gibi.
Örgüt: Ortak bir amaç veya bir işi gerçekleştirmek için bir araya gelen kurum ya da kişilerin oluşturduğu birliğe örgüt denir. Yeşil Barış Örgütü (Greenpeace), Birleşmiş Milletler Örgütü gibi
Vakıf: Bir hizmetin, bir işin gelecekte de yapılması için belli şartlarla ve resmi bir yolla ayrılarak bir kimse tarafından bırakılan mülk veya para ve bu hizmeti yapmak için oluşturulmuş (hayır) kurumlarıdır

Sivil Toplum Örgütünün Özellikleri:
  • Gönüllük esasına göre çalışırlar.
  • Çalışanların tek amacı topluma hizmet etmek, toplumun sorunlarına çözüm bulmaktır.
  • Çalışanlar, hizmetlerinin karşılığında ücret almazlar.
  • Çalışanlar görevlerini yaparken ast- üst ilişkisi içinde çalışmazlar. Her birey diğerleriyle dayanışma içindedir ve yardımlaşma ön plandadır.
  • Devletin katkısı yoktur. Ancak örgütlenmelerini ve faaliyetlerini devletin koyduğu yasalar çerçevesinde gerçekleştirirler.
  • Devletin yetersiz kaldığı hizmetlerde halkın yararına çalışmalar yaparlar.
  • Masraflarını (ihtiyaçlarını), çalışmalara destek veren üyelerin bağışlarıyla karşılarlar.
  • Oda, sendika, dernek veya vakıf adı altında faaliyet gösteriler.

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #12
Safi - avatarı
SMD MiSiM
ÜLKEMİZDE SİVİL SAVUNMA:
Türkiye’de Sivil Savunmanın Genelkurmay Başkanlığınca 1928 yılında yayınlanan “Cephe Gerisinin Havaya Karşı Müdafaa ve Muhafazası” adlı talimnamesi ile başladığını görürüz. Bu talimna­mede, o günün hava saldırı araçları ile saldırı anında alınacak tedbirler belirtilmiştir. Özetlenen, bu teşkilat ve tedbirler yapılan bazı yenilik ve değişikliklerle günümüzde de uygulanmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar

Ulu Önder Atatürk, 1 Kasım 1936 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açış konuşmasının bir bölümünde; “Hava taarruzlarına karşı, milletin hazırlanması için de ayrıca alakanızı uyandırmak isterim” diyerek; topyekün savunmanın bir unsuru olarak Sivil Savunmayı gündeme getirmiştir. Ayrıca “Hatt-ı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır” diyen Atatürk cephe gerisinin savunmasının gerekliliğini de ifade etmiştir. Bu iki değiş Sivil Savunmanın ta kendisidir.

1937 yılında çıkarılan 3231 sayılı Kanunla, yurdun hava tehlikesine karşı korunması ve hizmetlerin tek elden yönetilmesi amacıyla Genelkurmay Başkan­lığına bağlı “Hava Müdafaa Genel Komutanlığı” kurulmuştur.

1938 yılında çıkarılan 3502 sayılı “Hava Taarruzlarına Karşı Pasif Koruma Kanunu”, 1941 yılında bu kanuna ek olarak çıkarılan 3992 sayılı Kanunla “Pasif Korunma Teşkilleri” kurulması sağlanmış, 1944 yılında ise 4656 sayılı “Şehir, Kasaba ve Köylerin Lüzumunda Tahliye ve Seyrekleştirilmesi Kanunu” çıkarılmıştır.
Nihayet, 1950 yılında çıkarılan 5593 sayılı Kanunla “Hava Müdafaa Genel Komutanlığı” kaldırılmış, görevleri Kara Kuvvetleri Komutan­lığına aktarılmıştır.

Bu komutanlık bünyesinde ilk defa Sivil Savunma şubesi kurulmuştur.

Dünyadaki teknolojik gelişmeler ve özellikle hava saldırı silahlarının modernleşmesi, II. Dünya Savaşın­da sivil halkın daha çok kayıp vermesi gibi nedenlerle 1950’li yıllarda Sivil Savunma konusunda dünyadaki örneklerine uygun Sivil Savunma hizmetlerinin ülkemizde de yürütülebilmesi için yeni bir kanuna ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle 1956 yılında hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan “Sivil Müdafaa Kanunu Tasarısı” bazı değişikliklerle, 1958 yılında kabul edilmiştir. Anılan Kanun 28 Şubat 1959’da 7126 sayılı Kanun olarak yürürlüğe girmiştir. 1960 yılında 85, 107, 139 ve 219 sayılı kanunlarla ve 1999 yılında da 586 ve 596 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle bazı ek ve deği­şikliklere uğramıştır.

Ancak; bu kanunda Sivil Savunma hizmetleri birer madde içinde genel ifadelerle düzenlenmiş, hizmetlerin tanım, teşkilatl­anma, eğitim, denetim vb. konuları için kanunda, tüzük ve yönetmelikle, düzenleme getirilmesi öngörül­müştür.
7126 sayılı “Sivil Savunma Kanunu” ve 3152 sayılı “İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun”la Sivil Savunma Hizmetlerinin teşkilatlandırılması, yönetimi, eğitimi, denetimi, koordinasyonu, görev ve sorumluluğu İçişleri Bakan­lığına verilmiş ve bu hizmetlerin yürütülebilmesi için Bakanlığa bağlı Sivil Savunma Genel Müdür­lüğü kurulmuştur. Sivil Savunma Genel Müdürlüğü­nün bütün İllerde teşkilatı mevcut olup, bu illere bağlı ilçelerin büyük çoğunluğunda teşkilat kurulmuştur. Teşkilatı olmayan ilçelerde Sivil Savunma hizmetleri İlçe Yazı İşleri Müdürlükleri eliyle yürütülmektedir.

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #13
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sivil Savunma Teşkilatının Kuruluşu ve Görevleri
SIVIL SAVUNMANIN GÖREVLERI
Savasta ve afetlerde halkin can ve mal kaybini en aza indirme amacini güden ve topyekün savunmanin en önemli unsurlarindan biri olan Sivil savunma Teskilat ve Hizmetlerini düzenleyen 7126 sayili Sivil Savunma Kanununda;
a- Savas zamani halkin can ve mal güvenliginin saglanmasi.
b- Tabii afetlerde can ve mal kurtarma.
c- Büyük yanginlarda can ve mal kaybini azaltma.
d- Yok olmalari ve çalisamaz hale gelmeleri durumunda yasami büyük ölçüde etkileyecek olan resmi ve özel müessese ve tesislerin korunmasi, onarilmasi ve yenilenmesi.
e- savas zamaninda her türlü savunma gayretlerinin sivil halk tarafindan desteklenmesi.
f- Cephe gerisi moralin kuvvetlendirilmesi.
Bu tedbir ve faaliyetlerin esaslari düzenlenmistir.

Ancak sunu unutmamak gerekir ki nitelik olarak sivil savunma:
1- Silahsiz,
2- Koruyucu,
3- Kurtarici, önlem ve faaliyetler bütünüdür.

Yukarida belirtilen tedbir ve faaliyetlerin yurt düzeyinde gerçeklestirilmesi sorumlulugu Içisleri Bakanina verilmis olup, bunlarin yerine getirilmesi için de Sivil savunma Genel Müdürlügü kurulmustur. 3152 sayili Içisleri Bakanligi Teskilat ve Görevleri Hakkindaki Kanun'a göre Genel Müdürlügün görevleri sunlardir:
a- Sivil savunma hizmetlerini yurt düzeyinde teskilatlandirmak, kamu kurum ve kuruluslari ile özel kuruluslarda bu hizmetlerin planlanmasi, uygulanmasi, koordinasyonu saglamak ve denetimini yapmak.
b- Her türlü silahsiz koruyucu ve kurtarici tedbirleri, acil kurtarma ve ilkyardim faaliyetlerini planlamak ve yürütmek.
c- Yangindan korunma ve önleme tedbirlerini, itfaiye standartlarini tespit etmek, personeli egitmek, teskilleri denetlemek ve koordinasyonu saglamak.
d- Sivil savunma personelini egitmek ve halka sivil savunma bilgileri vermek.
e- Sivil Savunma Fonunu yönetmek.
f- Bakanligin Savunma Sekreterligi görevini yapmak.
g- Özel Kanunlarla verilen diger görevleri yürütmek.

MÜLKI IDARE AMIRLERININ SORUMLULUKLARI
Içisleri bakanliginca tespit ve teblig olunacak esaslar çerçevesinde kendi Mülki hudutlari içinde Sivil Savunma teskilati ve tesisatinin kurulmasindan, donatilmasindan, sevk ve idaresinden, denetiminden ve bölgelerine yöneltilecek düsman saldirilarina, dogal afetlere ve büyük yanginlara karsi baristan itibaren Sivil Savunmayi fiilen gerçeklestirmekten bizzat Mülki Idare Amirleri sorumludur.

SIVIL SAVUNMA TESKILATI
Sivil Savunma Teskilati Merkez ve Tasra Teskilati olmak üzere ikiye ayrilmaktadir.
MERKEZ TESKILATI
1- Sivil Savunma Genel Müdürlügü. 2- Sivil Savunma Koleji.
3- Sivil Savunma Birlikleri. 4- Ikaz ve Alarm Merkezlerinden tesekkül eder.

TASRA TESKILATI
Merkez teskilati tarafindan planlanan ve yönetilen hizmeti yurt sathinda topluma hizmet sunan hizmet kademeleridir.

A- SIVIL SAVUNMA IDARE KADEMELERI
1- Il Sivil Savunma Müdürlükleri.
2- Ilçe Sivil Savunma Müdürlük veya Memurluklari.
3- Daire ve Müessese sivil Savunma Uzmanliklari.

B- MAHALLI KUVVETLER
Sehir ve kasabalarda vatandaslar arasindan seçilerek yükümlülük verilenlerden olusur.

I- MÜESSESE SIVIL SAVUNMA TESKILLERI
1- Kontrol Merkez ve Karargah Servisi.
2- Emniyet ve kilavuz Servisi.
3- Itfaiye Servisi.
4- Kurtarma Servisi.
5- Ilkyardim Servisi.
6- Sosyal Yardim Servisi.
7- Teknik Onarim Servisi.

II- SEHIR VE KASABA SIVIL SAVUNMA TESKILLERI VE KORUNMA KILAVUZLARI
a- Sivil Savunma Servisleri
1- Karargah Servisi
2- Kilavuz Servisi
3- Kurtarma Servisi
4- Ilkyardim ve Ambulans Servisi
5- Sosyal Yardim Servisi
b- Sivil Savunmaya Yardimci Servisler
1- Emniyet ve Trafik Servisi
2- Itfaiye Servisi
3- Hastaneler Servisi
4- Teknik Onarim Servisi
c- Korunma Kilavuzlari
1- Sef Kilavuz
2- Bas Kilavuz
3- Kilavuz
Ayrica resmi ve özel daire müesseseler de kendi personeli arasindan yukaridaki teskilata benzer sekilde servisler kurarlar.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #14
Safi - avatarı
SMD MiSiM
ÜLKEMİZDE SİVİL SAVUNMA VE SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI’NIN TARİHÇESİ
Ülkemizde ise, 1 Aralık 1963 tarihinde silahlı Rum saldırıları karşısında halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla pasif korunma faaliyetlerine başlanmış ve Türk Cemaat Meclisine bağlı olarak 1964 yılı Ağustos ayında üç kişiden oluşan bir “Sivil Savunma Komitesi” kurulmuştur.

Lefkoşa Türk kesimi, Sivil Savunma Komitesine bağlı olarak yedi Sivil Savunma bölgesine ayrılmış ve bu bölgelerde ekipler kurulmuştur. Bu ekiplerde gözcü, haberci, yangın söndürme, kurtarma, ilk yardım ve sosyal yardım ekipleri teşkil edilmiştir. Ekiplere o günkü imkanlar oranında teçhizat verilmiş, eğitim ve küçük çapta tatbikatlar yaptırılmıştır.
Gazimağusa, Larnaka, Limasol ve Baf Türk yerleşim birimlerinde de bunlara benzer Sivil Savunma faaliyetlerine gidilmiştir.
Bu faaliyetlere ek olarak sığınak yapım ve bakım çalışmaları da yürütülmüştür.
1972 yılı başlarında, Sivil Savunma Teşkilatını yeniden teşkilatlandırmak üzere yasal düzenlemeye gidilmiş ve Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisinde 18 Şubat 1972 tarihinde “Sivil Savunma Yasası” kabul edilerek 06 Ağustos 1974 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Sivil Savunma görevlileri tarafından, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatında şehir merkezlerine düşen top mermileri nedeniyle sivil halk arasında başlayan panik yatıştırılmış, sivil halkın gereksiz yere evlerinden dışarıya çıkıp yaralanmalarını önlemek için, basın-yayın vasıtaları ile duyurular yayınlanmış, yaralılara ilk yardım uygulanmış, evsiz, barksız, kimsesiz kalanlarla, göç edenler, geçici olarak barındırılmıştır.
1974 Mutlu Barış Harekatının, Kıbrıs Türk toplumuna getirdiği özgürlükle birlikte; toplumun yerleşim, idari ve sosyal yapısında da yeni düzenlemelere gidilmesi kaçınılmaz olmuştur.
01 Ağustos 1976 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kurulması ile birlikte Sivil Savunmanın da yeniden yapılandırılmasını öngören “1976 Sivil Savunma (Değişiklik) Yasası” kabul olunarak yürürlüğe girmiştir.
Bu yasa gereğince ülkemizde Başbakanlığa bağlı Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı kurulmuştur.
KKTC Mülki taksimatına göre; Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde Sivil Savunma Bölge Müdürlükleri halkımıza hizmet vermektedir.

Günümüzde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Merkezi; Başkent Lefkoşa'nın Yenişehir bölgesinde bulunmaktadır.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Merkez Teşkilatı (Şube Müdürlükleri); Personel ve İdari Şube Müdürlüğü, Haberalma ve İkaz Şube Müdürlüğü, Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İkmal ve Donatım Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü, Maliye Şube Müdürlüğü, Hizmet ve Destek Şube Müdürlüğü, Radyo Şube Müdürlüğü, Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü’nden oluşmaktadır.
Sivil Savunma Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü, deprem, yangın, sel, çığ, kimyasal/biyolojik sızıntı ve benzeri doğal afetler ile olağanüstü durumda arama/kurtarma faaliyetleri icra etmek üzere görev yapmaktadır. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, yurt dışında meydana gelen afetlerde de göreve hazır olduğunu her zaman göstermiş, yardıma koştuğu ülkelerde hayat kurtararak ülkemizi başarı ile temsil etmiştir.

Türkiye’de, 17 Ağustos 1999’da Marmara ve 12 Kasım 1999’da Düzce’de meydana gelen; on binlerce insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan depremlerde arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştır.
Arama-Kurtarma Ekibimiz, 08 Ekim 2005 tarihinde, Pakistan’da meydana gelen ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem felaketi sonrası ilk defa Türkiye dışında bir ülkede arama-kurtarma görevi yapmıştır.

KKTC Sağlık Bakanlığı Ekibi ile birlikte 11-21 Ekim 2005 tarihleri arasında Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında yaptığı arama-kurtarma çalışmaları Birleşmiş Milletler tarafından yazılı olarak takdir edilmiştir.
Uluslararası yardım, işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek maksadıyla, ilk kez 18 Nisan 2006’da 4 kıtadan 20 ülkeden 63 gözlemci personelin katılımıyla Taşkınköy/ Lefkoşa’da gece şartlarında “Uluslararası Sivil Savunma Tatbikatı” yapılmıştır.
Başkanlık bünyesinde bulunan Kuzeyin Sesi Radyo Vatan ve Radyo Vatan Nihavent, insan yaşamını olumsuz etkileyen büyük yangınlar, deprem, sel gibi doğal afetler konusunda Kıbrıs Türk halkını bilinçlendirme ile ilkyardım, koruyucu ve kurtarıcı tedbirler konusunda halkın eğitilmesine yönelik yayınlar yapmaktadır. Bu radyolar ve mobil radyo istasyonu olağanüstü durumlarda afet radyosu olarak hizmet verecek şekilde organize edilmiştir Kuzeyin Sesi Radyo Vatan 87.5 ve 104.3 FM frekanslarından, Radyo Vatan Nihavent ise 89.8 ve 100.4 FM frekanslarından dinleyicilerine ulaşmaktadır. Radyo Vatan-Nihavent Internet üzerinden dünyanın herhangi bir yerinden de rahatlıkla takip edilebilmektedir.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #15
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Eğitim Alanında Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Kuruluşları
  • Anne Çocuk Eğitim Vakfı
  • Ege Çağdaş Eğitim Vakfı
  • Eğitim Sen
  • İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı
  • Anne Çocuk Eğitim Vakfı
  • Akçadağ-Elbistan Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı
  • Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı
  • Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
  • Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı
  • BETAV – Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı
  • Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı
  • Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı
  • Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı
  • Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
  • ÇEV – Çağdaş Eğitim Vakfı
  • DENBİR – Denizlililer Birliği Eğitim ve KültürVakfı
  • DTEV – Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı
  • EÇEV – Ege Çağdaş Eğitim Vakfı
  • Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı
  • GAYE – Gümüşhaneli Araştırma, Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı
  • Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı
  • İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı
  • İstanbul Marmara Eğitim Vakfı
  • İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı
  • Rumeli Eğitim Vakfı
  • TEV – Türk Eğitim Vakfı
TÜRK EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI(TEGEV):
1995′TE Suna Kıraç’ın öncülüğünde kurulmuştur. Kurduğu eğitim parkları ve öğrenim birimlerinin yanı sıra gezici öğrenim birimleriyle de hizmet vermektedir. Ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum örgütüdür.

ANNE ÇOCUK EĞİTİMİ VAKFI (AÇEV)
:
1993 yılında eğitim alanında projeler geliştirmek, uygulamak ve danışmanlık hizmetleri vermek amacıyla kurulmuştur.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI (ÇEV)
Ülkemizde eğitimin yaygınlaşmasını ve çağdaşlaşmasını sağlamak amacıyla 1944 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Ülkemizin laik, akılcı, özgür ve demokratik niteliklerini geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

TÜRKİYE CAN ÇOCUKLAR EĞİTİM KORUMA VE YAŞAM VAKFI (CANEV)
Engelli olan insanlara çocuk yaşlardan itibaren destek olmak ve sahip çıkmak, zihinsel engellilerin eğitim, tedavi, bakım, koruma ve sosyal hayata uyumları, rehabilitasyonları gibi hizmetleri yürütmek amacıyla Adana’da kurulmuştur.

ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLARA YARDIM DERNEĞİ (ERAM)

Zihinsel engelli çocuklarımızı eğiterek mümkün olduğunca topluma, sosyal hayata katmak ve yaşam kalitelerini daha da artırmak amacıyla kurulmuştur.

MİLLİ EĞİTİM VAKFI (MEV)
Milli eğitim Bakanlığına bağlı her kademede ve türdeki eğitim kurumlarında, eğitim ve öğretime maddi ve manevi katkıda bulunmak ve bu amaçla yeni kaynaklar sağlamak üzere 1981 yılında kurulmuştur.

TÜRKİYE EĞİTİM VAKFI (TEV)
Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş insanlar tarafından kurulmuştur. Ülkemizde yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini sağlamak için yardım etmek, ülkemize ve insanlığa katkılar yapacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek amacıyla kurulmuştur.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ (TED)
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında Atatürk’ün direktifleriyle kurulan bir dernektir. Dernek, öncelikle köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermekte olup, aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim hayatına maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır.

İLKÖĞRETİM OKULLARINA YARDIM VAKFI (İLKYAR)

Özellikle köy çocuklarına; okuma heyecanı ve eğitimini daha ileri düzeyde sürdürme motivasyonu kazandırmak, eğitimlerine katkıda bulunmak, kitap yardımı yapılmamış köy bırakmamak ve öğretmenler için programlar düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştur.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

7 Nisan 2016 / ThinkerBeLL Cevaplanmış
1 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Mart 2016 / ceza460 Cevaplanmış
1 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
21 Nisan 2011 / fca Soru-Cevap