Arama

iPhone rehberi bilgisayara nasıl aktarılır?

Güncelleme: 4 Nisan 2012 Gösterim: 22.633 Cevap: 1
57can22 - avatarı
57can22
Ziyaretçi
4 Nisan 2012       Mesaj #1
57can22 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar geçen sene aldığım İphonun rehberini bilgisayarıma döküp döküman olarak yazıcıdan almak istiyorum ...(Elle yapamıyorum çünkü yaklaşık 1500 kişi var Msn Grin )
Bu işi kısa yoldan nasıl yaparım?
Sponsorlu Bağlantılar
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012       Mesaj #2
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
57can22 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar geçen sene aldığım İphonun rehberini bilgisayarıma döküp döküman olarak yazıcıdan almak istiyorum ...(Elle yapamıyorum çünkü yaklaşık 1500 kişi var :D )
Bu işi kısa yoldan nasıl yaparım?


Sponsorlu Bağlantılar

Biliyorsunuz iPhone ilk piyasaya çıktığından bu yana cihaz üzerindeki Adres Defterinin (Kişiler) yedeklenmesi hep bir dert oldu. Bu yazıda detaylı paylaştığımız iTunes üzerinden alınan yedek dosyasında Kişiler’inde yedeklenmesine rağmen bir çok kişi iTunes’u kulllanmadığından bu yöntem yeterli olmuyor. Her ne kadar Apple, iTunes üzerinden Outlook ile Adres Defterimizi senkronize etmemize imkan tanısa da, bu sefer de bir çok kişi bu işlem sırasında adres defterini sıfırlayabiliyor.
Aslında daha evvel tanıttığımız Turkcell Yedek veya Air Contacts gibi uygulamalar ile de Adres Defterimizi tek başına yedekleyebiliyoruz. Fakat bu uygulamaların da kısıtlamaları mevcut. Örneğin Turkcell Yedek’ten sadece Turkcell’liler faydalanabiliyor ve de kullanmak için kullanıcı adı/şifre gerekiyor. Air Contacts ise hem paralı, hem de bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duyuyor.
Bugün sizlerle paylaşacağım ve App Store’a yeni çıkmış olan My Contacts Backup isimli uygulama ise herhangi bir senkronizasyona, kullanıcı adına, sunucuya veya bilgisayara ihtiyaç duymadan adres defterimizi yedeklememizi sağlıyor.


Uygulamanın kullanımı ve çalışma mantığı da oldukça basit. Uygulamayı açtığımız anda karşımıza Adres Defterimizdeki toplam kayıt sayısını gösteren bir ekran çıkıyor. Bu ekranda “Yedekle” (Backup) seçeneğine tıkladığımızda da Adres Defterimizdeki tüm kayıtlar, vCard standardında yedeklenerek E-mail dosyasına ek (attachment) olacak şekilde hazırlanıyor. Eğer Adres Defterimizde, profiline resim eklenmiş çok kişi yok ise, yedekleme işlemi 10-15 saniye gibi bir sürede tamamlanıyor. Eğer resimli çok fazla kayıt var ise bu işlem 1 dakikaya kadar çıkabiliyor.
iphoneturkey biz my contacts backup 04

Yedekleme adımı bittikten sonra da “Email” seçeneğine tıkladığımızda bu sefer karşımıza, “KişilerimYedek-yedekleme-tarihi.vcf” formatındaki yedek dosyasının da eklendiği iPhone’un email uygulaması çıkıyor. Bu sayede kendimize bir mail atarak adres defterimizi yedeklemiş oluyoruz.
Eğer ileride adres defterimiz bir şekilde silinir veya cihazımız restore olursa, tek yapmamız gereken iPhone’da daha evvel kendimize yolladığımız bu ek dosyasını aşağıdaki gibi açmak.
iphoneturkey biz my contacts backup 05
iOS tabanlı cihazlara has bu özellik sayesinde vCard formatındaki .vcf uzantılı herhangi bir dosyayı cihazımızda açarak, içindeki kişileri tek tek veya hepsini bir seferde Adres Defterimize aktarabiliyoruz. Bu iOS tabanlı cihazların (iPhone, iPod Touch veya iPad) standart bir özelliği olduğu için de geriye dönüş (restore) için herhangi bir uygulamaya ihtiyaç olmuyor.
My Contacts Backup uygulaması ile alacağımız yedek ile ilgili “Ayarlar” ekranından da bazı ayarlar yapabiliyoruz. Örneğin standart olarak yedekleme sırasında profil resimleri, dosyanın çok büyük olmaması için küçültülüyor. Dilersek bu seçeneği kapatarak profil resimlerinin aynen yedeklenmesini sağlayabiliyoruz. (Tabii bu da hem yedekleme süresinin uzamasına, hem de dosyanın boyutunun artmasına neden oluyor.)
iphoneturkey biz my contacts backup 07

Uygulamanın diğer bir güzel yanı da, iPhone’da her nedense standart olarak bulunmayan adres defterini bir seferde silmemizi sağlayan “Kişilerin hepsini sil” seçeneğini barındırmasın. (Lütfen yedek almadan bu seçeneği kullanmayın)
Son olarak uygulama ile Adres Defterimizin CSV olarak da yedeğini alabiliyoruz.
iphoneturkey biz my contacts backup 09

“Ayarlar” ekranından Aktarım Tipi’ni CSV yaptıktan sonra yedekleme işlemini başlattığımızda, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi adres defterimiz Microsoft Excel’de açabileceğiniz şekilde .csv uzantılı olarak hazırlanacaktır.
iphoneturkey biz my contacts backup 10

Gördüğünüz gibi uygulamanın çok fazla özelliği yok. Fakat mevcut özellikleri her zaman lazım olabilir. Eğer farklı bir yöntemle zaten rehberinizin yedeğini alıyorsanız My Contacts Backup yedek bir yedekleme olacaktır icon smile Fakat başka hiç bir yöntem kullanmıyorsanız My Contacts Backup ile en az bir kere yedek alıp, bu dosyayı da kendinize bir kere mail atmayı ihmal etmeyin.
My Contacts Backup’ı aşağıdaki linki kullanarak App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
itunes app store

Kaynak:Farkbul


Benzer Konular

7 Ocak 2012 / Misafir Cevaplanmış
26 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
26 Ocak 2011 / Teamoore Soru-Cevap