Arama

Havada bulunan zararlı gazlar ve bu gazların özellikleri nelerdir?

Güncelleme: 25 Nisan 2012 Gösterim: 4.139 Cevap: 2
FenLiseli - avatarı
FenLiseli
Ziyaretçi
25 Nisan 2012       Mesaj #1
FenLiseli - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Kimya öğretmenimiz bize bu konuyu proje ödevi olarak verdi. Yeteri kadar bilgi bulamadım internette demin msxlabs'da bir konu buldum buna benzer ama içeriğinde bir şey yoktu. Bana bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ediyorum bütün msxlabs.org ailesine...
Sponsorlu Bağlantılar
me_myself - avatarı
me_myself
Ziyaretçi
25 Nisan 2012       Mesaj #2
me_myself - avatarı
Ziyaretçi
Atmosfere Salınan Zararlı Gazlar Ve Etkileri | Vitamin
Bu linke bakarak videoyu izleyebilirsin.Sanırım sana yardımcı olabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
me_myself - avatarı
me_myself
Ziyaretçi
25 Nisan 2012       Mesaj #3
me_myself - avatarı
Ziyaretçi
Azot Oksitleri:
Azot oksitleri daha çok enerji santrallerinden ve motorlu araçların egzoz borularından yayılır. Bir azot oksit olan nitrojen dioksit (NO2 ) solunması kalp, akciğer ve karaciğer rahatsızlıklarına ve solunum yolu hastalıklarına yol açar.

Karbon Oksitleri
Fosit yakıtların kullanılması ve orman yangınları gibi nedenlerle atmosfere büyük oranda karbondioksit (CO2 ) gazı yayılır. Bunun yanında, oksijenle metanın tepkimeye girmesiyle oluşan karbonmonoksit (CO) gazı da bir kirleticidir. Karbon oksitleri baş dönmesi ve reflekslerde yavaşlamaya sebep olur. Havada yüksek oranda bulunmaları ölümlere neden olabilir.

Hidrokarbonlar:
Motorlu taşıtlarda kullanılan petrolün, tüm olarak yanmaması etilen (C2H4) ve benzen (C6H6) gibi hidrokarbonların çevreye salınmasına neden olur.Bu hidrokarbonlar, havadaki başka kimyasal maddelerle tepkimeye girdiğinde, gözlere ve solunum yollarına zararlı etkileri olur. Benzen gibi bazı hidrokarbonların kanser yapıcı etkileri de vardır. Bu kirleticilerle, atmosferik özelliklerin oluşturduğu kimyasal reaksiyonların en önemlileri ise fotokimyasal olaylardır ki, bunlardan özellikle floroklorokarbonlar, güneşten gelen zararlı UV (ultraviole) ışınlarına karşı yeryüzünü koruyan ozon tabakasında büyük tahribata yol açmaktadır.

Benzer Konular

24 Mart 2015 / alara Soru-Cevap
7 Kasım 2014 / iş adamı Soru-Cevap
17 Aralık 2013 / Misafir 28 Cevaplanmış
3 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap