Arama

İnsanda üreme, büyüme ve gelişme hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 3 Ekim 2013 Gösterim: 3.479 Cevap: 7
Tugceyim - avatarı
Tugceyim
Ziyaretçi
20 Eylül 2012       Mesaj #1
Tugceyim - avatarı
Ziyaretçi
İnsanda üreme , Büyüme Ve Gelişme Hakkında Bilgi Verir Misiniz? Msn Grin Vermesseniz Msn Cry
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
21 Eylül 2012       Mesaj #2
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
CANLININ ÖZELLİKLERİ VE GELECEĞİNDEN SORUMLU YAPI:Canlının ortak özelliklerinden biri de çoğalmadır. Canlılar nesillerini sürdürebilmek için çoğalırlar. Çoğalma olayına, üreme de denir. Üreme, canlıların kendilerine benzer yeni bir canlı oluşturmasıdır.
Çoğalma (üreme) olayının temel amacı türün sürmesini sağlamaktır.
Sponsorlu Bağlantılar


CANLILARIN KENDİLERİNE BENZER CANLILAR OLUŞTURMASI:

Eşeyli üreme: Eşeyli üreme, üreme hücreleri olan dişi ve erkek gametlerin birleşmesiyle olur. Bu üremede erkeklerdeki sperm hücresi, dişilerdeki yumurta hücresini döller. Döllenmiş yumurta hücresi (zigot) gelişmesini tamamlayarak yeni bir birey oluşturur. İki değişik gametin birleşmesiyle olan bu üremeye, eşeyli üreme denir.
Çiçekli bitkilerin hepsinde eşeyli üreme görülür. Kara ve suda yaşayan hayvanların çoğu eşeyli olarak ürer.
Eşeyli üremede sperm ve yumurta hücreleri “n” sayılarda birleşerek “2n” sayıda kromozom taşıyan zigot oluşur. Zigot gelişerek embriyoyu oluşturur. Embriyo da gelişmesini tamamlayarak yavru canlıyı oluşturur.
Eşeyli üreme ile değişik gen kombinasyonlarındaki gametler birleştiği için canlılarda çeşitliliğin oluşması sağlanır. Eşeyli üreyen canlılar, ortam koşullarındaki değişmelere çok çabuk uyum sağlar. Canlının uyum özelliği artar.
linke bakınız daha detaylı bilgi bulabilirsiniz kaynakçada

Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
21 Eylül 2012       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
büyüme ve gelişmeleri için mineral vitamin yönünden zengin beslenmeliler.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar insanlarda üreme büyümeyi alatır mısınız?
Lütfen Cevapla - avatarı
Lütfen Cevapla
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #5
Lütfen Cevapla - avatarı
Ziyaretçi
Kaynak Ne Demektirrrrr????????
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
9 Ekim 2012       Mesaj #6
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlarda Üreme ,Büyüme ve Gelişme:

İnsanlarda erkek üreme organı sperm üretirken,dişi üreme organı yumurta üretir. Bir yumurta ile bir spermin birleşmesiyle bebek oluşmaya başlar. Erkek üreme hücresi olan sperm,dişi üreme hücresi olan yumurtaya göre daha küçük bir yapıya sahiptir. Spermin yapısı,baş kısmı,orta kısım ve kuyruk olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Yumurta sperme göre daha büyüktür. Sperm hareketli iken yumurta hareketsizdir. Spermin hareket etmesini kuyruk kısmı sağlar. Bir yumurta hücresi,hücre zarı,stoplazma ve çekirdekten meydana gelir. Yumurta hücreleri insan vücudundaki en büyük hücrelerdir.
Sperm adı verilen erkek üreme hücreleri testislerde üretilir. Testislerde oluşturularak olgunlaşan spermler,sperm kanalı ile dışarı atılır. Bu salgı bezleri,spermin dışarı atılmasını kolaylaştıran salgıları üretir. Dişi üreme hücreleri olan yumurta hücreleri,dişinin yumurtalıklarında oluşturularak depolanır. Yumurta ve sperm annenin yumurta kanalında buluşarak gelişmeye başlar. Bu buluşmanın olabilmesi için yumurtalıklarda üretilen yumurta hücrelerinin yumurta kanalına girmesi gerekir.
Döl yatağından annenin vücudunun dışına uzanan esnek bir kanal vardır. Döl yolu adı verilen bu kanal sayesinde spermler annenin döl yatağı ve yumurta kanalında ilerleyerek yumurta ile buluşur. Sperm ve yumurtanın buluşması ile döllenme gerçekleşir. Yumurta kanalında birleşerek gelişimine başlayan yumurta ve sperm,embriyoyu meydana getirir. Embriyo daha sonra döl yatağının yumuşak bir yastığa benzeyen duvarlarına tutunarak gelişimini burada devam ettirir. Embriyonun büyüyüp gelişmesi sonucunda bebek meydana gelir. Bebek doğana kadar döl yatağında kalır.
Üreme,bir canlının(organizmanın) canlılığını sürdürmesi için gerekli değildir. Canlı,üreme hücreleri olmadan da yaşamını devam ettirebilir. Üreme olayıyla canlılar sadece nesillerinin devamını sağlar.

Çocukluktan Ergenliğe Geçiş:


İnsanlar bebeklikten başlayarak yetişkin bir birey oluncaya kadar sürekli bir değişme ve gelişme yaşarlar. Boyları uzar,kiloları artar. İnsanların değişim ve gelişimlerini bebeklikten itibaren fotoğraflarına bakarak görebiliriz. İnsanların gelişim dönemleri şöyle sıralanabilir. Bebeklik dönemi,çocukluk dönemi,ergenlik dönemi,yetişkinlik dönemi ve yaşlılık dönemi.

Ergenlik dönemi:

Ergenlik döneminde bireyin vücudu,ruhsal durumu,duyguları,anne baba ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde değişimler meydana gelir.
Ergenlik,çocukluktan erişkinliğe geçişin yaşandığı çok önemli bir dönemdir. Bu dönem ortalama 11 yaşında başlar ve 20 yaşına kadar devam eder. Ergenlik sürecinde kız ve erkeklerde birçok bedensel ve ruhsal değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler ergenliğe geçiş döneminde salgılanan hormonların etkisiyle gerçekleşir. Ergenli döneminde yaşanan ruhsal ve bedensel değişimler insanlardaki normal gelişim sürecinin bir parçasıdır. Ergenlik döneminin özellikle ilk yıllarında yaşanan bedensel değişimler bedenimize yabancılık çekmemize ve utanmamıza sebeb olabilir. Ancak unutmamalıyız ki bedenimizde gözlemlediğimiz tüm değişimler insanlarda gözlemlenen gelişim sürecinin doğal bir sonucudur. Bu değişimler çocukluktan yetişkinliğe geçiş yapıldığını gösterir.
Bedensel değişimlerin yanı sıra,özellikle ergenliğin ilk dönemlerinde duygusal dalgalanmalara da sık rastlanır. Ergenlik dönemindeki bir kişi bir gün kendini keyifli hissederken ertesi gün keyifsiz ve sıkıntılı hissedebilir. Bu çok normaldir.

Ergenlik Dönemindeki Kişinin Özellikleri:

1.Kendini bir gün mutlu hissederken ertesi gün sıkıntılı hissedebilir.
2.Sık sık başkalarını eleştirir.
3.Ebeveynleriyle(anne ve babasıyla) sorunlar yaşayabilir.
4.Kimsenin kendisini anlamadığını düşünebilir.
5.Kendini huzursuz hissedebilir.
6.Zaman zaman içine kapanabilir. Sorun gibi algılanan bu olaylar unutulmamalıdır ki gelişimin doğal bir sonucudur.

Ergenlik Döneminin Sağlıklı Geçirilmesi İçin Yapılması Gerekenler:

1.Kişi arkadaşlarıyla düşüncelerini paylaşmalı ve onları dinlemelidir.
2.Kişi ailesiyle,arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kurmalıdır.
3.Boş zamanlarını iyi değerlendirmelidir.
4.Sosyal etkinliklere katılmalıdır.
5.Kişi spor yapmalı,hobilerine zaman ayırmalıdır.
6.Gerektiğinde uzman bir kişiden psikolojik destek almalıdır.

Kaynak:
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
9 Ekim 2012       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Lütfen Cevapla adlı kullanıcıdan alıntı

Kaynak Ne Demektirrrrr????????

Geçmişten kalan ve tarihi olaylar hakkında bilgi veren her türlü malzemeye kaynak (Belge) denir. Tarihi kaynaklar başlıca iki gurupta incelenir. Bunlar:

Yazısız Kaynaklar

Yazılı Kaynaklar

Yazısız Kaynaklar

Tarih öncesi yani yazının bulunmasından önceki dönemlerin aydınlatılmasında etkili olan belgelerdir.

Taş ve madeni araçlar, heykeller kabartmalar, efsaneler, destanlar, arkeolojik kazılarda bulunan kap-kacak, kemer, toka, yüzük gibi süs eşyaları yazısız kaynaklardandır.

Yazılı Kaynaklar

Yazının icadından sonraki döneme ait yazılı sesli ve görüntülü belgelerdir.

Anallar, Fermanlar, kitabeler, paralar, kanunnameler, tabletler, anıtlar, film, video, teyp kasetleri, bilgisayar disketleri ve sesli görüntülü kaynaklar yazılı kaynaklardır.

Ayrıca tarihi kaynaklar aşşağıdaki şekillerde de sınıflandırılabilir:

Ana Kaynak
Doğrudan doğruya tarihi bir olayı yaşayan bu olayı gören veya olayla çağdaş yazarların verdikleri bilgi ve eserlere ana kaynak denir. Hatıralar, seyahatnameler, kitabeler, paralar

Birinci Elden Kaynak: Tarihi olayın geçtiği döneme ait her türlü bulgudur.

İkinci Elden Kaynak: Olayın geçtiği döneme yakın ya da o dönemin kaynaklarından yararlanılarak meydana getirilen eserlerdir.

Kalıntılar: Arkeolojik buluntular.

Sesli ve Görüntülü Kaynaklar: Film, Video, CD, Fotoğraf, Resim vb.

Önemli: Yazılı belgeler yazısız belgelerden daha net bilgiler içerir.Günümüzden geriye doğru gidildikçe yazılı belgeler azalmaktadır. Bu durum geçmişin aydınlatılmasını güçleştirmektedir. Özellikle tarih öncesi döneme ait birçok bilgi varsayımlara dayanmaktadır.

Kaynak:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ekim 2013       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
insanların üreme hücresı ıle blgı ıstıorum

Benzer Konular

6 Mart 2017 / KENCISii Botanik
16 Ekim 2011 / Misafir Zooloji
16 Ekim 2014 / ödevyap Soru-Cevap
10 Ekim 2012 / ödevyap Cevaplanmış
7 Kasım 2012 / Misafir Soru-Cevap