Arama

Atatürk 'Yurt toprağı! Herşey sana feda olsun' sözüyle ne anlatmak istemiştir?

Güncelleme: 31 Ekim 2013 Gösterim: 8.198 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
cevapppp
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
12 Kasım 2012       Mesaj #2
sade - avatarı
VIP hazan
1297510895 ataturk4

Sponsorlu Bağlantılar

ATATÜRK'ÜN KİŞİLİĞİ


Mustafa Kemal Atatürk, çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir liderdir. Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşması'yla ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk olarak görüp milletin dikkatini çeken odur. Mustafa Kemal, Amasya Genelgesi'nde, vatanın bütünlüğünün ve milletin istiklalinin tehlikede olduğunu söyledi. Erzurum Kongresi'nde, milli sınırlar içinde vatanın parçalanmaz bir bütün olduğunu bütün dünyaya ilan etti. Kurtuluş Savaşı'nı bunun için başlattı. Bu konuda hiçbir taviz vermedi. Vatan savunmasını her şeyin üzerinde tuttu. Sakarya Savaşı sırasında "Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz" diyerek bu konudaki kararlılığını gösterdi. Vatanı için her şeyini feda etmeye hazır olduğunu şu sözü ile açıkça ifade etmiştir: "Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Hepimiz senin için fedaiyiz. Fakat sen Türk Milleti'ni ebedi hayatta yaşatmak için feyizli kalacaksın.".
Mustafa Kemal, vatanı ve milleti için canını feda etmekten kaçınmazdı. Daha Çanakkale savaşları sırasında Anafartalar grubu komutanı iken en ön safta savaştı. Bu savaş sırasında Atatürk'e bir şarapnel parçası isabet etmiş, fakat sağ cebinde bulunan saati kendisini ölümden kurtarmıştı. Sakarya Savaşı sırasında ise atından düşmüş ve kaburga kemikleri kırılmıştı. Buna rağmen cepheden ayrılmamış, savaşı sedye üzerinden yönetmişti.
Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence yurt sevgisini
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
17 Kasım 2012       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Vatan.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vatanına yurduna verdiği değeri anlatmak istemiştir yani bu yurdun toprağının kendi için nekadar önemli olduğunu uğruna herşeyi verebileceğini söylemek istemiştir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2013       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
büyüklerimizi (Atalarımızı) anarak vatanımızı sevmeliyiz.

Benzer Konular

5 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
30 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
24 Nisan 2011 / ÇOK ACİLİMmm Soru-Cevap
8 Ekim 2009 / <isimsiz> Soru-Cevap
19 Nisan 2012 / handeber4 Soru-Cevap