Arama

İbadetlerimizi samimi bir şekilde yerine getirmek için nelere özen göstermeliyiz?

Güncelleme: 14 Kasım 2012 Gösterim: 1.379 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İbadetlerimizi samimi bir şekilde yerine getirmek için nelere özen göstermeliyiz?
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
14 Kasım 2012       Mesaj #2
sade - avatarı
VIP hazan
İbadetlerimizin makbul olmasında ihlâsın, sosyal hayatımızın sağlıklı yürümesinde samimiyetin ayrı bir yeri vardır.
İhlâs ve samimiyet karşılıksız sevgi ve saygı, gösterişten, dünyevi çıkar beklentisinden uzak davranış demektir. Hal ve hareketlerinde Allah’a yönelmek, yalnız O’nun rızasına talip olmaktır. Allah Teâlâ, bu mukaddes dinin, hâlis din, yani her türlü dünyevi menfeat ve çıkar beklentisinden uzak, her çeşit bâtıl düşünceden arındırılmış din olduğunu bizlere Kur’an-ı Kerim’de şöyle bildirmektedir. “Onlara, ancak Allah’ın dediğine gönülden bağlanarak, hakka yönelen kimseler olarak O’na kulluk etmeleri, namazı kılmaları ve zekâtı vermeleri emredilmişti. Sağlam din işte budur”
Sponsorlu Bağlantılar
İhlâs, samimi bir şekilde, sadece Allah Teâlâ’nın rızasını talep ederek iyilik yapmak, yegâne dost ve yardımcımızın yalnızca Allah Teâlâ olduğunu düşünerek O’na kulluk etmektir.
Gerek ibadetlerinde ve gerekse günlük işlerinde ihlâslı olmanın en güzel örnekleri peygamberlerdir. Onlar kimseye çıkar vadinde bulunmadıkları gibi, kimseden bir menfaat da beklemediler. Karşılaştıkları sıkıntılardan dolayı şikayetçi olmadılar. Onlar, -ayetteki ifadesiyle- hep şöyle dediler: “Bu davete karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir
Müminler de ihlâs ve samimiyette Peygamberlerin yolundan giderler. Allah Teâlâ onlar hakkında şöyle buyurur: “Allah’a karşı gelmekten çok sakınan ve gönlünü arındırmak için Allah yolunda mal harcayan kimse cehennemden uzak tutulur. O, hiç kimseye, karşılık bekleyerek iyilik yapmaz. (Yaptığı iyiliği) ancak yüce Rabbinin rızasını istediği için (yapar)






Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen yardımcı olurasanız sevinirim böyle açık cümleler olsun lütfen ben yapamadım lütfennnn

Benzer Konular

15 Ocak 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Aralık 2013 / a5s5 Soru-Cevap
27 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap
2 Mayıs 2011 / prenses_elem Cevaplanmış