Arama

Telefon kullanımı yararlı mıdır zararlı mıdır?

Güncelleme: 27 Kasım 2012 Gösterim: 1.622 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
telfon kullanımı yarlımı zaralımı
Sponsorlu Bağlantılar
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
26 Kasım 2012       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İyiye kullanırsan yararlı ama kötüye kullanısan çok zararlı örnek veriyorum mesela herkes'e telefon numaranı vermeyeceksin.
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
27 Kasım 2012       Mesaj #3
sade - avatarı
VIP hazan
Cep Telefonları İnsanlara Zararlı mı?


Cep telefonlarının insan sağlığına olan etkisi tüketiciler tarafından merak ediliyor. Bakın bu konudaki önemli kuruluşlar cep telefonları hakkında neler demiş?

02/02/2011 22:30

Dünya çapında bir milyarı aşkın kişi tarafından kullanılan cep telefonları insan sağlığna ne kadar zararlı? Sayısız tüketicinin merak ettiği bu sorun hakkında dünyanın önde gelen sağlık örgütleri neler diyor?
BTK'ya bağlı, Teknoloji Bilgilendirme Platformu, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya GSM Birliği ve çeşitli sağlık kuruluşlarının hazırladığı özel raporları derledi.
TBP'in raporuna göre, cep telefonlarının sağlık sorunlarıyla doğrudan bir bağlantısı yok. Dünya Sağlık Örgütü (Who) 20 yıldır yürütüğü özel bir çalışmayla, cep telefonları ve baz istasyonlarının sağlığa olumsuz bir etkisi olmadığını açıkladı.
Dünya Kanser Araştırmaları Birliği ve WHO'nun desteğiyle kurulan Interphone Araştırma Grubu, 10 yıldır, 13 ülkede 5 bin katılımcı üzerinde yaptığı araştırmayla konuya açıklık getiren kurumlardan biri.
Cep Telefonları İçin Ne Dediler?
mobile phone 1598978c1296678206
Interphone'un raporları da Teknoloji Bilgilendirme Platformu'nun açıklamasına göre cep telefonlarını aklıyor. Baz istasyonları konusunda ise Dünya GSM Birliği'nin oldukça ilginç bir raporu bulunuyor.
Kurumun açıklamasına göre, çok fazla baz istasyonu insan sağlığı için daha faydalı. Cep telefonlarının bir birlerine bağlantı kurmadığını ve iletişmie geçmek için baz istasyonlarına ihtiyaç duyduğunu belirten GSM Birliği bu sayede mobil cihazların daha az radrasyon yaydığını iddia ediyor.
Birliğin araştırmasına göre daha uzaktaki baz istasyonuna bağlanmak isteyen cep telefonmları daha fazla radrasyon yaymak zorunda.





Benzer Konular

13 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
26 Nisan 2012 / Misafir Cevaplanmış
22 Ocak 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap