Arama

Neden hasta oluruz?

Güncelleme: 31 Ocak 2013 Gösterim: 2.023 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
NİYE HASTA oluruz [öksürük] vb
Sponsorlu Bağlantılar
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
30 Ocak 2013       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
dengesiz beslenememe hastalıklara davetiye çıkarır.
Sponsorlu Bağlantılar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
NEDEN HASTALANIRIZ...

Evrende herşey enerjidir. Evrendeki herşeyin özü kuant dediğimiz enerji zerrecikleridir. Gördüğümüz, algıladığımız canlı cansız herşey kuant dediğimiz enerji zerreciklerinin belli sayılarda yoğunlaşmasıdır.

Evren bir enerji okyanusudur. Nesneler arası boşluklar dediğimizde enerjidir. Sürekli titreşim halinde olan kuantlar özel programa organize olup şeyleri oluşturur. Vücuda gelen oluşumları biz isimlendiririz. Beş duyu ile algılayabildiklerimiz kadar, duygu ve düşüncelerde enerjidir. Onların titreşim sayılarının yoğunluğu, niteliğini ve kalitesini belirler.

Bizlerde belli titreşimlerin "kan-kemik-kas-sinir-doku vs." birleşimi ile organize olmuş enerji varlıkları olduğumuz kadar bizi canlı kılan özel bir enerji sistemi ile donanmış durumdayız. Evrensel enerji ile sürekli bağlıntıda olan ve ondan beslenen vücudumuzdaki enerji sistemimiz özgün bir yapı oluşturur.


Vücudu kan damarları gibi saran "nadi" dediğimiz enerji kanalları ile bu enerji dolaşır. Belli şekillerde enerji meridyenleri oluşturur. Bu meridyenlerin başlangıç ve bitiş noktaları, özel enerji tetikleme noktaları olduğu kadar, enerji beslemesi yapacağı organ ve sistemleri işaret eder.
Eğer yaşam enerjiniz düşükse veya dolaşımında bir tutukluk varsa hastalıklara daha açık olursunuz. Enerjiniz yüksek olduğunda ve rahatça aktığında; daha az hastalanır ve sağlığınızı uzun süre koruyabilirsiniz.
Bedenimizdeki sistemlerin hepsi birbiri ile bağlantı halindedir. Bir tanesi bozulduğunda, zaman içinde diğer sistemleri de etkilemeye başlar. Bir bölgedeki hastalık, ilişkili başka bir bölgede hastalığa ya da olumsuzluğa neden olabilir. Enerji düzeyinde başlayan bozuk bir titreşim zihinsel ve fiziksel düzeyde hasara yol açacaktır. Reiki, vücuttaki sağlığın, uyumun ve dengenin düzenlenmesini sağlar.
Enerji akışımızı değiştiren, sekteye uğratan, hastalığa sebep olan unsurları incelediğimizde bunların; negatif düşünceler, zihinsel karışıklık, doğru nefes almama, düzensiz beslenme, hareketsizlik olduğunu görüyoruz. Ve böylece hastalığı bizim yarattığımız ortaya çıkıyor.

Hemen pozitif tarafından gözden geçirelim. Eğer hastalığı biz yaratıyorsak o zaman tekrar yok edebilir, iyileştirebiliriz.''
Endişe duygusu dalak üzerinde etkisini gösterir. Bu problem üzerine aşırı düşünmek sıkıntı hissetmek dalak enerjisini bloke eder. Depresyon huzursuzluk iştah azalması, yorgun kol ve bacaklar, karın şişliği ve bayanlarda adet dönemi bozuklukları olarak ortaya çıkabilir.

Üzüntü ve Yas akciğerlerin enerjisini bozar ve solunum sıkıntıları ortaya çıkabilir. Örneğin bronşit, astım gibi sorunlar sevilen birinin kaybedilmesiyle ilişkilendirilebilir. Ve bireyin kendisini bastırılmış boğulmuş hissetmesi, bireysel bağımsızlığını hissedememesi durumlarında ortaya çıkabilir. Göğüsten gelen derin öksürükler mutsuzluğun göstergesi olabilir çünkü ciğerlerdeki enerji sıkışmıştır.
“Vücuttaki her organ, esiri alanda kendisine denk gelen enerjetik ritme sahiptir. Çeşitli organ küreleri arasında, sanki bir aktarım işlevi varmış gibi değişik ritimler karşılıklı etkileşmektedir.” Dr. Dora Kunz


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
30 Ocak 2013       Mesaj #4
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
"imtahan dünyası" da diyebilirmiyiz @ekselans
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
biruni adlı kullanıcıdan alıntı

"imtahan dünyası" da diyebilirmiyiz @ekselans

hasta olmak bir imtihan değildir bence...imtihana tutulduğumuz olgular çok başkadır....namaz,oruç vs...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2013       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

NİYE HASTA oluruz [öksürük] vb

açık gezersek daha çok hasta oluruz ve karnımız ağrar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2013       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kendimize iyi bakmadığımızdan hasta oluruz
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
31 Ocak 2013       Mesaj #8
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Niçin Hasta Oluruz?
Dr. Ali Akben
2007 - Mayis, Sayı: 255, Sayfa: 059

Sağlık kaybedildiği zaman değeri daha iyi bilinen önemli bir hazinemizdir. Her hazinenin zekatı olduğu gibi bu kıymetli hazinenin de bir zekatı vardır. Dünya sağlık örgütünün hastalık tanımlamasını kısaca hatırlayalım: Hastalık bedenen ruhen ve zihinsel olarak iyilik halinin bozulması olarak tanımlanmakta.
Bu tanımlamaya göre sağlıklı ve zinde olmanın ve bu halde kalmaya devam etmenin bedeli hastalık oluyor. Hastalık aslında bir çok açıdan hücrelerimizin resetlenerek kendini yenilemesine vesile olabilen bir durum olarak ta görülebilir.
Böyle bir bakış açısı ile hastalığa bakmak ve hastalıklı hali yorumlamak elbette bizi farklı zeminlere taşıyacaktır. ‘Niçin hasta oluyoruz?’ sorusunun cevabı bu bakış açısı ile daha değişik açılımları da karşımıza çıkaracaktır.
Bir hekim olarak elbette ben zahiri sebepler üzerinden sizlerle bildiklerimi paylaşmak durumundayım. Gerçekten niçin hastalanıyoruz???
Bir çok sebebi alt alta sıralamadan önce içerden ve dışardan sayısız düşmanla mücadelede doku ve hücrelerimizi adeta bir zırh gibi koruyan bağışıklık sistemimizden bahsetmek istiyorum. Bağışıklık sistemi özet olarak her türlü açık gizli düşmana karşı bizi irademiz dışında koruyan düzenli bir ordu olarak tanımlanabilir. Düzenli ordu diyorum. Çünkü bu ordunun korumakla sorumlu olduğu insanın bedeninde konuşlanmasının günümüz teknolojisinden fersah fersah ilerde olduğunu biliyoruz.
Bağışıklık sistemini etkisiz hale getirerek hastalıklara açık hale gelmemizi temin eden unsurların başında ise hayat tarzımızda yaptığımız affedilmez hatalar geliyor. Bu hataları kısaca hatırlayalım:
1. Yaşadığımız çevreden gelenler: İçtiğimiz sudan soluduğumuz havaya kadar bir çok sebep burada sorumlu. Hava kirliliği sudaki ağır metaller ve çevremizi kuşatmış elektronik ve magnetik kirlilik….ve radyasyon
2. Yeme tarzımızda yaptığımız affedilmesi zor hatalar: Özellikle fast food, rafineri gıdalar ve katkı maddeli yiyecekler, tatlandırıcılar, beyazlatılmış unlu gıdalar ve beyaz şeker, tuz ve katı yağlar…. Örneklemeyi devam ettirmek mümkün …hormonlu gıdalar sigara, alkol, uyuşturucu maddeler…
3. Stresle baş etme yollarını yeteri kadar özümseyemeyip doku ve hücrelerimizi stresin zararlarına karşı açık halde tutarak, adeta hasarlanmasına sebep olma. Stresin en önemli panzehiri olan muhabbetsiz bir yaşam tarzı ile manevi yoksunluklar içerisinde boğuşmaya devam etmek…
4. Uyku düzensizliği, yeteri kadar dinlenememe ve düzensiz, dengesiz, sorumsuz çalışarak savunma sistemimizin iflasına zemin hazırlamak….
5. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışırken, yarın ölebileceğimizin aklımıza gelmemesi….
6. Gözümüzün ve midemizin doymasına zemin hazırlayacak şekilde bir yaşam tarzımız olmadığı için, birer robot gibi çalışmak ve üretmek zorunda kalmak.
7. Hareketli birer varlık olarak yaratılmamıza rağmen nerede ise hareketsiz bir hayat tarzını benimseyerek tembel, uyuşuk ve pısırık bir şekilde yaşama.
Örnekleri sizde çoğaltmaya devam edebilir ve hatalarınız ile yüzleşebilirsiniz....Tüm bu olumsuzluklara karşı ful time çalışan bağışıklık sistemimiz zamanla bu hassasiyetini devam ettiremez olması sebebiyle hastalanıyor ve kaybettiğimiz sağlığımızı aramak içinde yollara koyuluyoruz.
Bu yolda bizi bekleyen bir sürü problemler yok mu? Maalesef bu yolda da bir sürü engeller bizi bekliyor. Şifa dediğimiz şey nedir? Şifa bir maraza karşı bünyemizin galip gelerek eski zindeliğine kavuşması. Bunun o kadar kolay olmadığını bir çoğumuz hastalıklarından kurtulma süreçlerinde ki yaşadıkları ile bilirler. Basit ve bir çoğumuzun önemsemediği nezle grip gibi bir hastalıktan kurtulmak bile bazen 8-10 günümüzü alabiliyor…
Vücudumuzu savunan ve hastalıklara karşı dirençli hale getiren savunma sistemimizi güçlendirmek mümkün mü? Sanırım bu önemli sorunun cevabi yine bizlerin elinde. Madem bu önemli misyon bizim elimizde. Öyleyse ne duruyoruz? Kendi ellerimizle bu mücadeleden galip ayrılacak yolları kendimiz açalım.
Gelecek sayı: Sağlığın zekatı…

Benzer Konular

20 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
15 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
31 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
14 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap