Arama

Kas ezilmesinde ilk müdahale nasıl yapılır?

Güncelleme: 3 Haziran 2013 Gösterim: 1.777 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Haziran 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bana acil kas ezilmesine ilk yapılacak müdahale gerekiyor ödevimin yarın gitmesi lazim lütfen yardım edin Msn Sad Msn Sad Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Elçin - avatarı
Elçin
Ziyaretçi
3 Haziran 2013       Mesaj #2
Elçin - avatarı
Ziyaretçi
KAS EZİLME VE ZORLANMALARI: Kas ezilmeleri çoğunlukla hafif ve vücut dışından gelen travmalar sonucunda oluşur. Kas zorlanmala-rıysa kasılmalardan sonra görülebilir. Böyle bir durum oluştuktan sonra geçici bir süre işlev kaybı ve şiddetli ağrı oluşur. Hareketler bu devrede ağrılıdır. Bu nedenle hastalar hareket etmekten çekinir ve dinlenmeyi yeğ tutarlar. Travmanın olduğu alanda ödem ve kanamaya bağlı oluşan şişlikler farkedilebilir. Travmalardan bir süre sonra işlevler yeniden kazanılır. Kas liflerinin arasmda bulunan sinirler eğer zarar görecek olursa kas gücü kaybolur. Atrofi oluşur. TEDAVİ: Böyle bir durumla karşılaşıldığında tedavide ilk ilke dinlenme olmaktadır. Alçı atel, esnek bandaj gibi desteklerden yararlanılır. Ağrı kesici ilaçlar verilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Vakanın oluşumundan 48 ile 72 saat süreyle ezilen yerin üstüne buz konur, daha sonraları da sıcaklık veren fizik tedavi araçları kullanılabilir. Masaj ve egzersizler iyileşmede yardımcı olurlar.


Benzer Konular

31 Mart 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
12 Ocak 2018 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
2 Haziran 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap
6 Ekim 2010 / Misafir Taslak Konular