Arama

İnternetin günlük hayatımızdaki yeri nedir?

Güncelleme: 27 Mayıs 2014 Gösterim: 2.157 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
internetin günlük hayatımızdaki yeri
Sponsorlu Bağlantılar
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
27 Mayıs 2014       Mesaj #2
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
İnternetin Günlük Hayatımızdaki Yeri ve Önemi
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

İnternet bir çok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır.1970’li yılların başında, ABD Savunma Bakanlığı, ülke topraklarına yapılacak olası bir nükleer saldırı sonrasında askeri üslerin ve füze rampalarının iletişimini sürdürebilmek için, ARPAnet adlı gizli bir proje başlattı. O zamanlar hiç kimse bu projenin bir gün Internete dönüşeceğini düşünemezdi.
ARPAnet önce üniversiteler, sonra bazı devlet kuruluşları tarafından kullanılmaya başlandı. Ardından Avrupa’ya geçti. Artık Internet adıyla tanınıyordu. 1980’lere kadar daha çok e-posta ve dosya transferi için kullanıldı.Günümüzde ise artık her alanda ondan faydalanıyoruz.
Internet yaşantımızı elektrik, matbaa, telefon kadar değiştirdi. Yalnızca bir iletişim aracı değil, bir çoğumuz için günlük hayatın bir parçası haline geldi. Bu teknoloji yardımıyla pek çok konuyla ilgili bilgiye kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişilebilmektedir.
Internet kullanımı yaygınlaştıkça onunla ilgili farklı görüşler de ortaya çıkmaya başladı. Kimileri, Interneti insanları birbirinden uzaklaştıran, yüz yüze iletişimi ortadan kaldıran ve bağımlılık yapan bir şey olarak değerlendirmektedir. Bazı çevreler de çoğu insanda alışkanlık haline gelen Internet kullanıcılığının özellikle iş yerlerinde üretkenliğin düşmesine sebep olduğu ve Internet kullanımının kısıtlanması gerektiğini düşünüyorlar.
Gençlerin Internet kullanımıyla ilgili yaşadıkları olumsuzluklardan bazıları şunlardır; öncelikle, pornografik ya da olumsuz ve tehlikeli inanç siteleri gibi zararlı sitelerin kolayca ulaşılabilir olması, İkinci olarak, kendileri için yararlı olabilecek sitelere ulaşabilecek kaynakların bulunmaması, Internetin aile içi çatışmalara neden olması, ekonomik yönde zararlı olması(erişim ücertleri), günlük işleri aksatacak şekilde zaman kaybına neden olması, Internette kişinin kendisini olduğu gibi yansıtmaması nedeniyle kimlik kargaşasına sebep olması ve Internetin bağımlılık yaratması olarak sayılabilir.
Internetin çocuk ve geçler üzerindeki olumsuz etkilerinden biri de bilgisayar oyunlarıdır. Normal oyunların çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal yönlerinin gelişiminde pek çok faydası olmaktadır. Yine özenle seçilmiş bilgisayar oyunlarının da uygun zamanlarda oynanmasıyla eğitici, öğretici, ve geliştirici etkilerinin olduğu görülmüştür. Fakat günümüzde pek çok oyun içerik olarak bağımlılık yapmakta ve şiddet eğilimlerini artırmaktadır. Şiddet içerikli oyunlar, genç ve çocuklar üzerinde, kumar ve alkol bağımlılığı gibi ruhsal bozukluklara denk olumsuzluklar meydana getirmektedir.
Bütün bu olumsuzlukların yanında Internet, öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarını ve bilgi birikimlerini zenginleştirmek için kullanabilecekleri bir araçtır.Interneti iletişim, araştırma yapma, bilgiye ulaşma için kullanabilirler.Internet sayesinde dersleri için gerekli olan araştırmaları daha fazla kaynağa daha hızlı erişerek yapabilirler.
Internet herkesin dilediğince kendini ifade edebildiği, milyonlarca düşüncenin yer aldığı sanal bir dünyadır.Internetin yaygınlaşmasına en çok katkıda bulunan faktörlerden biri de e-Ticaret’tir. E-Ticaret sayesinde, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir sanal alışveriş merkezinden istenilen ürün sipariş edilmekte ve birkaç gün içinde bu ürün teslim alınabilmektedir.
Ülkemizde çoğu göz ardı edilen fiziksel engelliler, Internet ve e-Ticaret sayesinde daha rahat alışveriş yapabildikleri gibi, oturdukları yerden tüm dünya ile iletişim kurabilmektedirler.
Teknoloji biz istesek de istemesek de kendi kültürünü oluşturmaktadır. Bu Internet için de böyledir.Dengeli bir Internet kullanıcısı olarak, olumlu yönlerinden faydalanıp, olumsuzluk taraflarından kaçınmak bizim elimizdedir. Her şey de olduğu gibi Internet kullanımında da aşırıya kaçmayıp bu önemli iletişim aracını kendi faydamıza kullanabiliriz.

Kaynak

ÇINAR - avatarı
ÇINAR
Ziyaretçi
27 Mayıs 2014       Mesaj #3
ÇINAR - avatarı
Ziyaretçi
Gelişen dünyamızda artık her yıl hatta her ay eski alışkanlıklarımızdan birçoğu tarihe karışıyor. Bazen bir anda bazen de yavaş yavaş değiştiriyor hayatımızda birçok şeyi.. Herşey çok hızlı gelişip değişiyor etrafımızda elbette ama en hızlı değişim internetle oldu sanırım.. Yada internetle çok uğraştığım için bana öyle geliyor. Ama yinede ben kararlıyım. Bana göre en büyük değişim internette ve internet hayatımızı çok fazla etkiliyor artık..

Örneğin internet son yıllarda alışveriş kültürümüze bile girdi. Kim düşünürdü ki 20 yıl önce internetten alışveriş yapacağımızı.. Hatta son yıllarda internetteki alışveriş potansiyelimiz katlanarak hızla artıyor. Artık her ilimizde marketler zinciri oluşturmaya gerek varmı? İnternetteki bir sanal marketinizle tüm dünyaya hitab edebiliyorsunuz.

Yine haber siteleri de bence önemli mesafe katetti. Artık medya kuruluşları içerisinde internet medyasını da saymak zorundayız. Çünkü biz tv kanalı kadar, bir gazete, bir radyo kadar haber sitelerinin de kullanıcı kitlesi var artık..

Birde meşhur video sitesi youtube'yi ele alalım kısaca. Bence internetin gücünü en iyi hissettiren sitelerden.. Artık birçok yetenek youtube de keşfediliyor. Dünyada gizli kalmış birçok gerçek burada bir video ile ortaya çıkıveriyor. Haberlerden, maçlara, yeteneklerden görüşlere, icatlardan tanıtımlara milyarlarca video bu sitede hayat buluyor ve tüm dünyanın karşısına çıkıyor.

Son günlerde adını hepimizin sıkça duyduğu facebook'da yine en etkililerinden sitelerin.. Artık kullanıcı kitlesi bir çığ gibi büyüyor tüm dünyada.. Ve sitenin şu anki değeri ülkemizdeki en büyük tv kanallarından daha fazla.. Bunu olayın ciddiyetini görmemiz açısından söylüyorum.. Artık internet en etkili silah tüm dünyada...

Uzun lafın kısası internet artık yaşam biçimimizi, kıyafetimizi, konuşmamızı, arkadaşlıklarımızı, kültürümüzü, ahlak yapımızı, aile bağlarımızı, yemek ve uyku alışkanlıklarımızı, yani herşeyimizi ama her şeyimizi etkiliyor. İnternetle yatıp internetle kalkıyoruz. Yoksa itirazı olanınız mı var?Msn Happy



---------- Mesaj tarihi 10:12 ---------- Önceki mesaj tarihi 10:10 ----------

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

19 Nisan 2011 / Misafir Cevaplanmış
8 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Eylül 2010 / Misafir Cevaplanmış
8 Mayıs 2011 / Misafir Taslak Konular