Arama

Arda Turan

Güncelleme: 29 Eylül 2016 Gösterim: 115.954 Cevap: 6
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Şubat 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

Arda Turan

Ad:  Arda Turan1.jpg
Gösterim: 653
Boyut:  47.4 KB

(d. 30 Ocak 1987 İstanbul)
Sponsorlu Bağlantılar
Türk orta saha oyuncusudur.

Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da futbol oynamaktadır.

9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer olmuştur.

2005/06 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönmüş ve Şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir. Takip eden süreçte ilk kez çağrıldığı A millî takım adına, özel maçta Lüksemburg karşında forma giymiş ve A millî takımın sürekli oyuncusu olmuştur. 78 kez genç millî formayı giymiştir.

Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir.

Arda Turan üstün top tekniği ile başta Inter Milan başkanı olmak üzere birçok kişiyi mest etmiştir. Oynadığı İtalya-Türkiye maçındaki başarısıyla Inter Milan başkani Massimo Moratti'nin kadrosunda görmek istediği oyuncuların başında gelmektedir. Arda şampiyonlar liginde Galatasaray Bordeaux maçında Jurietti'ye kafa atmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:38
Biyografi Konusu: Arda Turan nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
28 Mart 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ad:  Arda Turan2.jpg
Gösterim: 701
Boyut:  41.0 KB
Arda Turan

(d. 30 Ocak 1987, İstanbul),
Sponsorlu Bağlantılar
Türk orta saha oyuncusu.

Kulüp
9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Fatih Terim'in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde 2004-05 sezonunda A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer olmuştur.

2005-2006 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönmüş ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir.Ve dikkatleri üzerine çekti.

Kısa zamanda ilk 11'in değişmez ismi oldu.Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir. Ancak Galatasaray'ın 3-1 mağlup olduğu Bordeaux maçında rakip oyuncu Jurietti'ye attığı kafa ile oldukça tepki toplamıştır.

Arda Turan üstün top tekniği ile dikkat çekmektedir.Geçen sezon toplamda 34 maçta oynamış 7 gol atmıştır. Süper Lig'te 24 maçta 4 gol atmıştır.

Millî Takım


İlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi.78 kez genç millî formayı giymiştir. Arda Turan 20'sı A millî olmak üzere toplam 100 kez millî formayı giymiştir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:39
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Haziran 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arda Turan,
Ad:  Arda Turan3.jpg
Gösterim: 669
Boyut:  34.6 KB

İstanbul
doğumlu Türk orta saha oyuncusu. Şu anda Galatasaray'da forma giymekte. Galatasaray altyapısından yetişmiş olan futbolcu, genç yaşına ve a takım'a henüz yeni çıkmış olmasına karşın, milli formayı giyme şansı buldu.

Arda Turan, 30 Ocak 1987'de İstanbulun Fatih ilçesinde dünyaya geldi. 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başladı. Top tekniği ve mücadeleci yapısıyla Altıntepsispor'da dikkat çeken Arda, 12 yaşında Galatasaray altyapısına transfer oldu. Galatasaray PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giyen genç oyuncu, George Hagi döneminde A takıma alındı. Bu dönemde forma şansı bulamayan Arda, kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer oldu. 78 kez genç milli formayı giyen ve 2005 - 2006 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönen Arda, Şampiyonlar ligi eleme turunda, Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetti. Takip eden süreçte ilk kez çağrıldığı A milli takım adına, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi.

Galatasaray A Takımı ile çıktığı 2. resmi maçında (Kayserispor) yine fileleri havalandıran genç oyuncu, geleceğin Hagi'si olarak gösterilmekte. Aynı zamanda Turan, Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux karşısında çıktığı ilk grup maçında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

Euro 2008'de grup maçlarından 2. si olan, İsviçre karşılaşmasının 90+2. dakikasında attığı golle takımımızı 2-1 lik üstünlüğe taşımış ve maçın adamı seçilmiştir. Doping testine gitmiş ortalardan kaybolmuş olması sebebiyle maçın adamı ödülünü onun yerine Fatih Terim almış, sonradan Çek Cumhuriyeti maçı öncesi yaptığı basın açıklamasında; "Çek Cumhuriyeti maçında da maçın adamı seçilir, bu sefer kendim alırım ödülü, sağlık olsun" diyerek kendine olan güvenini ortaya koymuştur.
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:39
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye

Kaptan'a Aston Martin yakışır

Galatasaray’da kaptanlık görevinin ve 10 numaralı formanın sahibi olan yıldız futbolcu Arda Turan, 650 bin TL'ye Aston Martin'in DB9 modelini satın aldı.

Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Arda Turan'ın aldığı İngiliz yapımı olan Aston Martin'in en büyük özelliği iç mekanında kesinlikle plastik kullanılmaması. Aston Martin tasarımcıları 'evinizin oturma odasında plastik kullanımılyorsa otomobilinizde de olmamalı' diyerek iç mekanda plastik herhangi bir malzemeye vermemişler. Tamamı el yapımı olan Aston Martin'lerin DB9 modeli 2+2 kişilik oturma düzenine sahip tek kapılı coupe bir otomobil. 5935 cc'lik V12 motor, DB9'a 6000 devirde 470 beygir güç ve 5000 devirde 600 Nm tork sağlıyor. 0 - 100 km/s hızlanması sadece 4.8 saniye süren DB9 306 km/s maksimum hıza sahip.

James Bond filmlerinde sıkça rastlana bu otomobil Türkiye'nin ünlü isimleri tarafında da seviliyor. Cem Yılmaz, Mehmet Germiyanlıgil ülkemizde Aston Martin denilince akla gelen ilk isimler. Aktör Sean Connery'de Aston Martin düşkünü ünlülerden sadece biri...
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:24
cilgin16 - avatarı
cilgin16
Ziyaretçi
6 Aralık 2011       Mesaj #5
cilgin16 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Arda Turan4.jpg
Gösterim: 715
Boyut:  37.5 KB

Arda Turan'ın Hayatı


Kulüp Kariyeri


İstanbul Esenyurt’ta doğmuştur. 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor’da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Fatih Terim’in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğü döneminde 2004-05 sezonunda A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Zafer Şakar’la Vestel Manisaspor’a transfer olmuştur.

2005-2006 sezonunun sonunda Galatasaray’a geri dönmüş ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir.
Kısa zamanda ilk 11′in değişmez ismi olan Arda Turan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir.
4 Mayıs 2008 günü oynanan şampiyonlukta önemli Sivasspor maçında kariyerinin ilk hat-trick başarısını göstererek takımın sahadan 5-3 galip ayrılmasında önemli rol oynamıştır.

Milli Takım Kariyeri


İlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi. Ayrıca ilk golünü 25 Mayıs 2008 de Uruguay’a kafayla atarak Türkiye 1-0 öne geçmiştir. 11 Haziran 2008 günü oynanan İsviçre – Türkiye maçında son dakikada galibiyet golünü atarak, UEFA tarafından maçın adamı seçilmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir.Arda Turan, 15 Haziran 2008 tarihinde Türkiye – Çek Cumhuriyeti maçında takımının ilk golünü atarak galibiyette büyük pay sahibi olmuş ve Türkiye, EURO 2008′de Çeyrek Finale yükselmiştir. Arda Turan Türk Milli Futbol Takımı’nın EURO 2008′de Yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibidir ama yarı final maçında ceza nedeniyle oynamayacaktır. A Milli takımda 22 maçta toplam 3 golü vardır.

Başarılar


Galatasaray
  • Turkcell Süper Ligi: 1 (Süper Lig 2007-08)
  • UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında “Maçın oyuncusu” (FC Bordeaux)
Türkiye
  • Avrupa Futbol Şampiyonası maçın oyuncusu (2008) Turnuvadaki ilk maçı (İsviçre)
Milli Takım Golleri
  • 25 Mayıs 2008 Bochum, Almanya Uruguay 2-3 Hazırlık
  • 11 Haziran 2008 Basel, İsviçre İsviçre 2-1 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası
  • 15 Haziran 2008 Cenevre, İsviçre Çek Cumhuriyeti 3-2 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:39
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
29 Eylül 2016       Mesaj #6
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Arda-Turan.JPG
Gösterim: 506
Boyut:  44.6 KB

ARDA TURAN

30 Ocak 1987 yılında Bayrampaşa' da doğdu. Annesi Yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşi Okan Turan’dır. Babası Adnan Turan, başarılı futbolcunun yetiştiği kulüp olan Altıntepsi Makelspor‘da başkanlık yapmaktadır. La Liga ekiplerinden Barcelona ve Türkiye Millî Takımı forması giymektedir. Genellikle sol kanatta oynayan Turan sağ kanat ile forvet arkası pozisyonlarında da görev yapabilmektedir.

Arda Turan, Türkiye futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı sporcusu olarak kabul edilmektedir. Profesyonel futbol kariyerine Türkiye’de başlayan Arda Turan, 1999 ile 2000 yıllarında Altıntepsi Makelspor ve 2000 ile 2005 yılları arasında da Galatasaray kulüplerinin altyapılarında forma mücadelesi vermiştir. Başarılı bir altyapı sürecini geride bırakan Arda Turan, 2004 yılında profesyonel olmuştur. İlk profesyonel sözleşmesini altyapısında da mücadele etmiş olduğu Galatasaray ile yapan Arda Turan, burada kendisini geliştirme imkanı da bulmuştur. 2004 yılında Galatasaray kadrosunda yer almaya başlayan Arda Turan, 2006 yılında tecrübe kazanması sebebiyle Türkiye Süper Ligi ekiplerinden Manisaspor’a kiralanmıştır. Manisa ekibinde yarım sezon forma mücadelesi veren Arda Turan, bu kısa dönemde kendisine verilen görevleri sahada içinde titizlikle yerine getirmeye çalışmış ve Galatasaray yönetiminin de takdirini toplamıştır. Manisaspor forması giydiği 6 aylık dönemde toplam 15 Süper Lig müsabakasına çıkan Arda Turan, bu müsabakalarda rakip filelere 2 de gol bırakmıştır.

2009-10 sezonunda, 22 yaşındayken Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığına getirildi ve 10 sırt numarası verildi. Arda Turan, Galatasaray forması ile birer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Arda Turan Galatasaray forması ile 189 maç oynadı 44 gol attı.

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli almıştır. Sözleşmede, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktır" maddesi de yer almaktadır.

Sahip olduğu potansiyele Türkiye şartlarında tam anlamıyla ulaşamamış olan Arda Turan, İspanyol ekibinde ilk zamanlardan itibaren kısa sürede kulübe adapte olmayı başarınca sıra dışı bir performans ortaya çıkmıştır. Atletico Madrid forması giydiği dönemde top kaptırmaya ve neredeyse hatalı pası bulunmayan Arda Turan, kısa sürede takımı için kilit rol oynamaya başlamıştır. Pozisyon bilgisini de geliştiren Arda Turan, Madrid ekibinin en büyük yıldızlarından biri olmayı başarmıştır. 2011 yılında transfer olduğu Atletico Madrid ile 4 sezon geçiren Arda Turan, burada La Liga, İspanya Kral Kupası zaferleri elde etmiştir. Ayrıca kıtasal bazda da UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası kaldıran Arda Turan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de final oynama başarısı göstermiştir. Arda Turan, Atletico Madrid'de geçirdiği 4 yıl boyunca mücadele ettiği 177 karşılaşmada 22 gol attı, 32 de gol pası verdi.

7 Temmuz 2015 tarihinde 41 milyon Euro (7 milyon başarı bonusları dahil) bonservis bedeli karşılığında İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer oldu. Rüştü Reçber ve Seyit Cem Ünsal'dan sonra Barcelona forması giyen 3. Türk oyuncu oldu. Arda Turan'ın, İspanyol devi Barcelona ile anlaşması sadece Türkiye ve İspanya'da değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Katalan temsilcisinin, yıldız oyuncuyu alarak transfer savaşından galip çıktığı vurgulandı.

İspanyol Basını, Arda Turan'a Övgüler Yağdırdı


Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında Takımı Mönchengladbach'a karşı 1-0 yenik durumdayken 60. dakikada oyuna giren ve Neymar'ın atmış olduğu muhteşem pası şık bir vuruş ile gole çeviren Arda Turan, bir kez daha İspanya basınında gündem oldu. İspanyol ve Katalan basınının önde gelen gazetelerinin övgü dolu sözler ile bahsettiği milli oyuncu için en dikkat çekici manşeti Marca gazetesi attı. Ünlü İspanyol gazetesi, "Arda Barcelona'dır" manşeti atarken, haberde milli oyuncunun oyuna girmesi ile takımı ateşlediği ve galibiyetteki en önemli pay sahibi olduğu yazıldı.

Katalan basınının önemli yayın organlarından olan El Mundo Deportivo gazetesi de Arda Turan'ı manşetlerine taşırken, "Arda, Luis Enrique için bir gol daha attı" diye yazdı. Gazete Arda'nın 9 maçta 5 gol attığını belirtirken, takımın Suarez ve Messi'den sonraki en golcü 3'üncü ismi olduğuna dikkat çekti.

2-1 Barcelona'nın üstünlüğü ile biten maçtan sonra Arda Turan hakkında açıklamalarda bulunan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise, "Geçen sezondan bu yana Arda ile çok mutluyum. Geldiği durumda adapte olmak kolay değildi. Her zamana üst düzeyde. Burada önemli oyuncularımız var. Beraberliği de hep birlikte yakaladık. Rafinha ve Arda tüm oyuncularımıza ihtiyacımız olduğunun açık bir örneğidir" dedi.

BAŞARILARI



Galatasaray


  • Süper Lig - 2007-08
  • Türkiye Kupası - 2004-05
  • Türkiye Süper Kupası - 2008

Atletico Madrid


  • UEFA Süper Kupası - 2012
  • UEFA Avrupa Ligi - 2011-12
  • La Liga - 2013-14
  • Copa del Rey - 2012-13
  • Supercopa de Espana - 2014
  • UEFA Şampiyonlar Ligi ikinciliği - 2014

Barcelona


  • UEFA Süper Kupası - 2015
  • FIFA Dünya Kulüpler Kupası - 2015
  • La Liga - 2015-2016
  • Copa del Rey - 2015-2016
  • Supercopa de Espana - 2016

Milli Takım


  • Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü (1) - 2008

Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
29 Eylül 2016       Mesaj #7
Safi - avatarı
SMD MiSiM
arda turan golleri

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

21 Mayıs 2008 / Misafir Sinema tr
12 Ocak 2010 / _KleopatrA_ Tiyatro tr
29 Eylül 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
19 Aralık 2007 / kompetankedi Felsefe tr
 A.Arda
24 Şubat 2013 / Pollyanna Üyeler Hakkında