Arama

Sinan Bolat

Güncelleme: 19 Kasım 2014 Gösterim: 3.493 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
19 Kasım 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Sinan Bolat
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

sinanbolatbesiktas
  • Doğum tarihi: 3 Eylül 1988
  • Doğum yeri: Kayseri, Türkiye
  • Boyu: 1. 88 m
  • Mevkii: Kaleci
Sinan Bolat, Türk kaleci. Belçika vatandaşlığına da sahiptir. Standart Liege takımına 2008 - 2009 sezonunda 130.000 $ karşılığında K Racing Clup Genk takımından alınmıştır. Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda 9 Aralık 2009 tarihinde oynanan Standard Liege-AZ Alkmaar maçının 90+4 dakikasında, takımı Standard Liege'in beraberlik golünü atarak takımının Avrupa Kupaları'na UEFA Avrupa Ligi 3. Tur'dan devam etmesini sağlamıştır.
Biyografi Konusu: Sinan Bolat nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sinan Bolat
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

250px Sinan Bolat GS

Sinan Bolat
(d. 3 Eylül 1988; Kayseri), Türk millî kaleci. Belçika vatandaşlığına da sahiptir.Türkiye takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir. Sinan Bolat aynı zamanda Türkiye Millî Takımı'nda da oynamaktadır.

İlk yılları

Sinan Bolat 1988 yılında Kayseri'de 2 erkek ve 1 kız çocuklu ailenin 4. çocuğu olarak doğdu. Bolat ailesi 1993 yılında, yani Sinan 5 yaşındayken Belçika'nın Neerpelt bölgesine göç etti. Belçika'ya geldiği yıl Neerpelt futbol kulübünün altyapısında top oynamaya başlayan Bolat, bir müsabaka esnasında kalecinin sakatlanmasıyla kaleye geçti ve bir daha kaleyi bırakmadı. Neerpeltte bir yıl oynadıktan sonra aile olarak Zonhoven bölgesine taşındı. Taşındıktan sonra Zonhoven takımında kaleci olarak futbol hayatını devam ettirdi. Zonhoven takımında bir yıl oynadıktan sonra, senenin sonuna doğru o zamanlar birinci lig ekibi olan Genk ile yapılan hazırlık maçında 11'de başladı. Genk'e karşı çok güzel bir oyun sergileyen Bolat, Genk'in dikkatini çekti ve denenmek üzere antrenmanmlara çağırıldı.

Racing Genk

Henüz 7 yaşındayken Genk ekibinin beğenisini kazanan Sinan Bolat, bu takıma transfer oldu. Genk'in altyapısında 13 sene kalan Bolat, henüz 15 yaşındayken Genk'in A takımında idmanlara başladı. 16 yaşına geldiğinde de A takımının ikinci kalecisi olarak kadroya girdi. A takım kadrosuna dahil olduktan sonra 10 defa ilk 11'de yer buldu.

2006-07
2006-07 sezonunun son maçında Brussels karşısında sahaya çıkan Bolat, böylece kariyerinin ilk maçına çıkmış oldu. Bu maçta ise kalesinde 3 gol gördü.

2007-08
Sonraki sezon ise zaman zaman ilk 18'e alınan futbolcu, ikisi oyuna sonradan dahil olmak üzere 4 lig maçına çıktı. Nisan ayında elindeki kırık nedeniyle sezonu erken kapadı.

2008-09
2008-09 sezonunun ilk yarısında zaman zaman ikinci kaleci olsa da forma şansı bulamadı. Oynadığı müsabakalarda Standard Liege ekibinin dikkatini çeken ve izleme listesine alınan Bolat, Genk'te mutlu olduğunu ve ayrılmayacağımı iletti. Bir kaç sezon daha Genk'te devam ettikten sonra bazı sorunlar yaşamaya başladı. O sıralarda Standar Liege'in yanı sıra Türkiye'den ve Almanya'dan çok ciddi teklifler alan Bolat, seçimini Standard Liege'den yana kullandı.

Standard Liege


2009 Sinan Bolat, 2009 yılının başında bir başka Belçika ekibi Standard Liege'e transfer oldu. 26 Şubat 2009'da Braga ile oynanan maçta Liege formasını ilk kez giyerken, ilk kez de bir UEFA maçına çıktı. Sezon son yedi haftasında takımının kalesini korudu ve sadece 2 gol yedi. Son hafta eski takımı Genk karşısında 1-0'lık galibiyet alınarak sezonu Anderlecht ile aynı puan ve aynı galibiyet sayısı ile kapattı ve bu nedenle şampiyonluk play-off'u oynandı. Liege, bu iki maç sonunda lig şampiyonu olurken, Bolat iki maçta da kaleyi korudu ve sadece 1 gol yedi. Böylece kariyerindeki ilk Belçika Ligi şampiyonluğunu yaşamıştır. Aynı zamanda Sinan Bolat kupanın kaderini de belirledi. 2. maçın 90+5.dakikasında Bryan Ruiz'in penaltısını çıkaran Sinan Bolat, kupanın en büyük kahramanlarından biri oldu.

2009-10
2009-10 sezonunda takımının birinci kaleciliğine devam etti. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 6 maçta da forma giydi. Grubun son maçında AZ Alkmaar ile oynanan maçı 1-0 mağlup götürürken, 90+6'da attığı kafa golüyle, Şampiyonlar Ligi tarihinde penaltı dışında gol atan ilk kaleci olmayı başararak Belçika temsilcisinin UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmesini sağladı. Aynı turnuvada çeyrek finale kadar çıktılar. Ancak aynı başarıyı ligde gösteremediler. O sezon 44 maça çıkan Sinan Bolat, takımı ile Belçika Süper Kupası'nı kazanırken, 3960 dk sahada kaldı. Kalesinde 55 gol gören Sinan, 11 maçta ise kalesini gole kapattı. Sinan Bolat o sezon Chelsea'ye transfer olan Thibaut Courtois'nın ardından Belçika Ligi'nin en iyi 2.kalecisi seçildi. Sezon sonunda ise Manchester United ve Arsenal FC'in oyuncuyu takip ettiği iddia edildi.

2010-11
2010-11 sezonu başında adı Galatasaray SK Fenerbahçe SK ve Beşiktaş JK ile anılan Sinan, kulübünün 3.000.000 Euro bonservis bedeli talep etmesinin ardınan kulübünde kaldı. O sezon ilk maçına Dominique D'Onofrio yönetiminde SV Zulte-Waregem karşısında çıkan Bolat, kalesini gole kapatamadı. Eliaquim Mangala, Sébastien Pocognoli ve Steven Defour, Axel Witsel ve Christian Benteke gibi oyuncuların arkasında kaleyi koruyan isim olan Sinan Bolat, sezonun ilk 10 haftasında 90'ar dakika forma giydi. 11.haftada ise yan bağlarından sakatlanan Bolat, 33.dakikada sahayı terketti. 12.haftadaki Brügge maçında sahalara dönen Sinan Bolat, bu maçta birkez daha sakatlandı ve 45.dakikada sahayı terketmek zorunda kaldı. Kaleyi tekrardan alması lig sonunu buldu. Ligi ikinci olarak bitirirlerken, Belçika Kupası'nın sahibi oldular. O sezon tüm turnuvalarda 27 maçta forma giyen Sinan, 9 maçta kalesini gole kaparken 22 gol gördü.

2011-12
2011-12 sezonu öncesinde Türkiye Milli Takımı'na seçilen Sinan Bolat, Robinson Zapata ile yolları ayıran Galatasaray'ın gündemine geldi. Daha sonra Galatasaray'ın Fernando Muslera'yı transfer etmesiyle kulübünde kalan Sinan Bolat o sezonda da Liege kalesini korumaya devam etti. Jose Riga'nın takımında ilk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde FC Zürih karşısında 27 Temmuz 2011 tarihinde çıktı. İlk maç 1-1, ikinci maç ise 0-1 sonuçlanınca Standart Liege yoluna UEFA Kupası'nda devam etti. Avrupa Kupası elemelerinde Helsingborgs IF karşısında çıktı bu maçta kalesini gole kapattı. O sezon UEFA Avrupa Ligi'nde takımı ile Son 16'ya kadar yükselen Bolat, Son 16'da Alman ekibi Hannover 96'ya boyun eğdi ve turnuvadan elendi. 2011-12 sezonunda toplamda 49 maça çıkan Sinan Bolat, 56 gol yerken 17 maçta kalesini gole kapattı.

2012-13
2012-13 sezonu öncesi diz bağlarından sakatlık geçirerek devre arasına kadar forma giyemedi. Teknik direktör Ron Jans Sinan Bolat'ın formasını Eiji Kawashima'ya verdi. Sakatlıktan döndükten sonra ise Sinan Bolat kadro dışı bırakıldığı için sezonu maç oynamadan kapatmış oldu. Sezon sonunda ise Allan Mc Gregor ile yollarını ayıran ve kaleci arayışlarına giren Beşiktaş'ın transfer listesine girdi. Daha sonra ise yüksek maliyeti nedeniyle transferden vazgeçen Beşiktaş, Tolga Zengin ile anlaştı.

Porto

2013-14 sezonu öncesinde Beşiktaş ve Kayserispor'un da transfer listesinde yer alan milli kaleci Sinan Bolat, Portekiz devi Porto ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Portekiz ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Sinan Bolat ile 2018 yılına kadar resmi sözleşme imzalandığı bildirildi. Helton ve Fabiano gibi isimlerin arkasında A takım ile şans bulamayan Sinan, sadece kupa maçlarında yedek kaleci olarak kadroya girdi. Portekiz ikinci liginde mücadele eden B takım ile ise yalnızca 4 maça çıktı ve 4 gol yedi.

Kayserispor


2013-14
320px Sinan Bolat2714
Sinan Bolat Kayserispor formasıyla.

2013-14 sezonunun ilk yarısında kalesini Ertuğrul Taşkıran ve Gökhan Değirmenci'ye emanet eden Kayserispor, devre arasında kaleci arayışlarına girdi ve aslen Kayserili olan Sinan Bolat ile satın alma opsiyonlu olarak 500.000 Euro garanti ücret karşılığında yarım sezonluk kiralık sözleşme imzaladı. Bolat, sarı kırmızılı forma ile ilk maçına 1 Şubat 2014'te Kasımpaşa SK maçında çıkarken, 57 numaralı formayı tercih etti. Bu maçta ise kalesini gole kapattı. . 2 Mart 2014 günü oynanan Erciyesspor maçında Yasin Öztekin'in penaltısını kurtaran Bolat,takımının 4-0 mağlup olmasını engelleyemedi. Süper Lig'de 14 karşılaşmada forma giydi. 4 maçta kalesini gole kapatan Bolat, 49 kurtarış yaptı ve 23 gol yedi. Kayserispor sezon sonunda küme düştü ve Sinan Bolat ile sözleşme imzalamadı.

Galatasaray


2014-15 2014-15 sezonu öncesinde Ufuk Ceylan ve Aykut Erçetin ile yollarını ayıran Galatasaray, 2014-2015 sezonu için 1.300.000 Avro sabit transfer ücreti ve 20.000 Avro maç başı ücreti karşılığında Sinan Bolat'ın 1 yıllığına kiralandığını açıkladı. Sinan Bolat, Fernando Muslera ile 22 Temmuz 2014 günü Galatasaray'ın Viyana'daki kampına katıldı. Sinan Bolat transfer sonrasında "Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğimi için çok mutluyum. Çalışmak için sabırsızlanıyorum. Galatasaray'da Muslera gibi Eray gibi çok önemli kaleciler var. Böyle iyi kalecilerin olması rekabeti arttıracaktır. 4. yıldız açısından önemli bir sezon. Elimizden geleni yapıp taraftarlarımıza bu hediyeyi vermek istiyoruz." ifadelerinde bulundu. Sinan Bolat Galatasaray formasıyla ilk maçına ise Macar temsilcisi Honved karşısında hazırlık maçında çıkmıştır. Rakibin serbest vuruş golüne engel olamasa da takımı 2-1 galip gelmiştir.

Milli takım kariyeri

640px Sinan Bolat2711
Milli Takım formasıyla Sinan Bolat

2008'de Toulon turnuvası için ilk kez Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı kadrosuna çağrıldı ama 3 maçta da forma giymedi. Şubat 2009'da ise ilk kez U-21 forması giydi.
2 Haziran 2009'da Azerbaycan ile oynanan hazırlık maçında ilk kez kadroya çağrılan Bolat, forma giyemedi. 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde iki kez kadroya çağrıldı ama burada da yedek bekledi. 10 Ağustos 2011'de Estonya karşısında ilk kez milli formayı giydi. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde son maç dışında bütün maçlarda yedek bekleyip, Azerbaycan ile oynanan son maçta milli kaleyi ilk kez bir resmi maçta korudu. Play-off'larda da Hırvatistan ile 0-0 berabere biten ikinci play-off maçında forma giydi. 29 Şubat 2012'de Slovakya ile oynanan hazırlık maçında ilk kez kalesinde gol gördü.

Başarılar


Standard Liege
  • Belçika Birinci Ligi: 2008-09
  • Belçika Kupası: 2010-11
  • Belçika Süper Kupası: 2009


Benzer Konular

2 Ekim 2006 / GusinapsE Sinema tr
12 Eylül 2009 / KisukE UraharA Sinema tr
2 Eylül 2009 / Daisy-BT Edebiyat tr
10 Haziran 2009 / KisukE UraharA Spor tr
10 Mart 2009 / Harry Kewell Spor tr