Arama

Ethem Pülgir

Güncelleme: 25 Kasım 2014 Gösterim: 1.604 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ethem Pülgir
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

230px Ethem Ercan PC3BClgir

Ethem Ercan Pülgir
(d. 2 Nisan 1993, Samsun), Türk futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'da oynamaktadır.

Kulüp takımları kariyeri
Futbola Kaynarcaspor altyapısında başladı daha sonra Kartalspor altyapısında oynadı ve 2011 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takımı alındı. Kartalspor için ilk karşılaşmasını 11 Eylül 2011 tarihinde Elazığspor'a karşı oynadı.2011 yılında profesyonel olan Ethem, profesyonel olduğu yıl 17 maça çıkma başarısı gösterdi. Oyun tarzıyla kendisini taraftara sevdiren Ethem, bir sezon önce Kartalspor’da kiralık oynayan ve taraftarın sevgilisi olan Semih Kaya’nın yerini de doldurmuş oldu. Bu sayede U-19 Milli takım hocası Feyyaz Uçar’ın dikkatini çeken oyuncu 2012’de İrlanda ile yapılan maçta ilk kez aday kadroya çağrılmayı başardı. Bu maçta forma giymese de milli takım kapısını artık ona açılmış oldu. 2013-14 sezonunda Kartalspor’un TFF 2.Lig’e düşmesiyle oyuncuya Süper Lig takımları ve PTT 1.Lig takımları talip oldu ama genç oyuncu kulübü Kartalspor ile devam kararı aldı. Beşiktaş JK, Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor gibi kulüplerin bu dönemde Ethem’i kadrosuna katmak istediği yönünde haberler çıktı. İlk devreyi Kartalspor’da geçiren Ethem 13 maça çıktı ve 1 de gol atma başarısı gösterdi. 2013-14 ara döneminde Kayseri Erciyesspor ile anlaştığı yönünde haberler çıksa da bonservis problemini çözen Bursaspor, oyuncuya 3,5 yıllık imza attırdı.

Bursaspor

2013-14 ara transfer döneminde ise İbrahim Öztürk, Serdar Aziz ve Renato Civelli'ye alternatif arayan Bursaspor ile 3,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Normalde 300.000 Euro bonservisi olan Ethem için Bursaspor serbest kaldığından dolayı herhangi bir bedel ödememiştir. Ethem bu transfer sonrası basın mensuplaruna "Büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Çok çalışıp, kendimi göstermek istiyorum. Öncelikli hedefim çalışmak. Takımda Musa’yı tanıyorum. Milli Takım’dan arkadaşım. Bana yardımcı oldu, teşekkür ediyorum. Serdar Aziz çok iyi bir stoper. Onun izinden gitmeye çalışacağım. Örnek aldığım futbolculardan bir tanesi. Bursaspor’da ilk hedefim kalıcı olmak. Zaman neyi gösterir bilemeyiz ama öncelikli hedefim bu. Babamı kaybettik. Çok üzüldüm. Bir üzüntülü bir de sevinçli haber aldım. Mekanı cennet olsun keşke bu günleri görebilseydi." açıklamalarında bulundu.

Milli takım kariyeri
U-21 takımıyla henüz 19 yaşındayken Hollanda’ya karşı yapılan özel maçta ilk milli maçına çıktı ve ondan sonra U-20 ve U-21’in vazgeçilmez oyuncularından oldu. Yazın Türkiye'de yapılan U-20 Dünya Kupası’nda da 4 maça çıkma başarısı gösteren genç stoper yaz boyunca birçok Süper Lig takımının dikkatini çekti.
Biyografi Konusu: Ethem Pülgir nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

24 Aralık 2016 / Tiglon Asker tr
16 Ocak 2008 / KisukE UraharA Felsefe tr
22 Eylül 2008 / Kral_Aslan Siyaset tr
14 Mayıs 2009 / Kral_Aslan Asker tr
19 Haziran 2008 / Misafir Edebiyat tr