Arama

Mike Tyson

Güncelleme: 26 Kasım 2015 Gösterim: 53.383 Cevap: 1
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
2 Ekim 2006       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Mike Tyson ( 30.06.1966)

Sponsorlu Bağlantılar

Mike Tyson, 30 Haziran 1966 yılında Brooklyn'de doğdu. ABD'li boksör, 1985 (Mart)'te yaptığı ilk profesyonel maçında rakibini 1. rauntta nakavtla yendi. 22 yaşında dünyanın en büyük boksörleri arasında adı geçmeye başladı ve kısa bir süre sonra Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonluğu'nu kazandı (1988). 1991'e kadar yaptığı 36 maçı da kazanan Tyson, ilk mağlubiyetiyle Buster Douqlas ile yaptığı karşılaşmada tanıştı.

Aynı yıl, Amerika Güzellik Kraliçesi'ne tecavüz olayı, Mike Tyson'un skandallar zincirinin ilk ve en önemli halkasıydı. Bu suçtan dolayı hapse giren Tyson, orada müslümanlığı seçti ve Malik Abdülaziz ismini aldı. Cezası biter bitmez, bir barda çıkardığı kavga yüzünden kendisini tekrar mahkemede buluyordu. Yumrukları kadar yasa dışı olaylarıyla da anıldı. Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Dünya Boks Birliğinin (WBA) ağır siklet şampiyonluğu ünvanlarını elde etti. 1996'da Holyfield'a yenilerek WBA ünvanını kaptırdı.

1997'de Evander Holyfield ile yaptığı ünvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını ısırdığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İki yıl men cezası alan Tyson'un Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandı. Tyson, 1999 yılında tekrar ringlere döndü.

8 Haziran 2002'de Memphis'te, Lennox Lewis ile Mike Tyson arasında yapılan Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası karşılaşmasında kazanan taraf Lennox Lewis oldu. Lennox Lewis, karşılaşmada pek varlık gösteremeyen Tyson'ı sekizinci roundda yenerek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu ünvanını aldı.

HAKKINDA YAZILANLAR

Mike Tyson'a acı bir son... Hala 40 milyon dolarlık borcu var...
Milliyet 13 Haziran 2005

Adını ilk kez en genç dünya şampiyonu olduğunda duymuştuk Tyson'ın. Sonra skandallarıyla gündeme geldi. Bokstan elde ettiği serveti yok edip borç batağına saplanan Tyson, son maçında yine cebini doldurdu. Yenilen Tyson, 5 milyon dolar, maçında galibi McBride 150 bin dolar aldı.

Bir dönem spor dünyasının en korkutucu figürlerinden birisi olan Mike Tyson şimdilerde içine düştüğü borç batağından kurtulabilmek için çıktığı ringlerde kariyerinin en zor dakikalarını yaşıyor. Bundan tam 19 yıl önce Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu'na ulaşarak bu unvanı elde eden en genç boksör olan Tyson son olarak önceki gün İrlandalı Kevin McBride karşısında sadece altıncı raunta kadar ayakta kalabildi. Maçın hakemi Joe Cortez altıncı raundun sonunda Mike Tyson'ın maça devam edemeyeceğine hükmedip McBride'ı teknik nakavtla galip ilan ederken bu sonuç McBride dahil herkes için sürpriz olmuştu. Tyson kariyerinde hiçbir ağır sıklet boksörüne karşı galibiyeti bulunmayan rakibini yenemeyeceğini anlayınca altıncı rauntta, rakibine kasten kafa atmış ve İrlandalının kaşını açmıştı.

Bu maç öncesi son olarak geçen temmuzda ringe çıkan ve o maçta da Britanyalı Danny Williams'a nakavtla yenilen Amerikalı boksör önceki akşam kariyerindeki altıncı yenilgisini yaşadı. Kariyerindeki 50 galibiyetten 44'ünü nakavtla kazanan Mike Tyson maç sonrası bu sporu daha fazla yapamayacağını, şimdiye dek sadece faturalarını ödemek için dövüştüğünü itiraf etti ve boksu bıraktığını açıkladı.

Maç sonrası hayranlarından böyle bir maçı izlemek için para vermek zorunda kaldıkları için özür dileyen Tyson "Kendimi 120 yaşında gibi hissediyorum. Dövüşerek ve bu kalibrede rakiplere yenilerek bu spora ve kariyerime saygısızlık ediyorum. Sanırım bir daha dövüşmeyeceğim" diye konuştu.

Bu maçı kazanan McBride sadece 80 bin sterlinin sahibi olurken kaybeden Mike Tyson'ın kazancı 2.75 milyon sterlindi. Amerikalı boksörün halen 40 milyon dolara yakın borcu bulunuyor. Bu borcu kapayabilmek için Tyson'ın yedi maça çıkması gerekiyordu fakat bırakma kararının sonrasında boksörün bu borçları nasıl kapatacağı bilinmiyor. Kevin McBride ise maç sonrası "O çok güçlü bir dövüşçü. Belki de tüm zamanların en iyisi. Bu nokta Mike Tyson için yolun sonu olabilir ama benim için de yolun başı" dedi.


*
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 00:12
Biyografi Konusu: Mike Tyson nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
26 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Mike Tyson

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Mike Tyson.jpg
Gösterim: 4647
Boyut:  26.3 KB


Benzer Konular

18 Mart 2009 / estudiantes Spor ww
31 Mayıs 2008 / KisukE UraharA Bilim ww
21 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Sinema ww
20 Şubat 2007 / MaKaLeLe Taslak Konular