Arama

Emmanuel Eboue

Güncelleme: 15 Aralık 2015 Gösterim: 14.865 Cevap: 4
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Ağustos 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Emmanuel Eboué
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar



  • Doğum tarihi: 4 Haziran 1983
  • Doğum yeri: Abidjan, Fildişi Sahili
  • Boyu: 1,78 m
  • Mevkii: Sağ Bek, Sağ Açık, Defansif Orta Saha
  • Millî takım kariyeri>
    • 2004-2011 / 22px Flag of Cote d27Ivoiresvg Fildişi Sahilleri 61 (gol-2)
Emmanuel Eboué (d. 4 Haziran 1983, Abidjan, Fildişi Sahili) Fildişili futbolcu. Arsenal FC'de oynamaktadır. Aslen defansta sağ bek ve ortasahada sağ açık pozisyonlarında oynayan oyuncu, yeri geldiğinde defansif orta saha, stoper ve sol bek mevkilerinde de görev yapabiliyor.

Kariyeri
Eboue futbol hayatına Kolo Toure'nin de oynadığı ünlü ASEC Mimosas takımının alt yapısında başlamıştır. 2002 yılında ASEC'in Belçikalı besleyici takımı KSK Beveren'e transfer oldu ve bu takımda 3 sezon forma giydi. Belçika'da gösterdiği performansla Arsenal gözlemcilerinin dikkatini çekti ve Arsene Wenger'in isteğiyle bu takıma transfer oldu.

Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 21:51
Biyografi Konusu: Emmanuel Eboue nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Ağustos 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye


Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray'ın her konuda anlaşmaya vardığı Emanuel Eboue ile sözleşme imzaladığı ve oyuncunun bu akşam İstanbul'a geleceği belirtildi.

Sarı - kırmızılıların tüm pürüzleri ortadan kaldırdığı ve sözleşme imzaladığı Fildişili yıldız, saat 20.00'de Atatürk Havalimanı'na ineceği ve sağlık kontrollerinin ardından basına tanıtılacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi, sarı - kırmızılı kulüp Emmanuel Eboue'nin transferi için görüşmelere başlandığını öğle saatlerinde borsaya bildirmişti. Konuyla ilgili resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Galatasaray Sportif A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada profesyonel futbolcu Emmanuel Eboue ve Kulübü Arsenal FC ile transfer görüşmelerine başladığını bildirmiş ve şu ifadele yer verilmişti: ''Profesyonel futbolcu Emmanuel Eboue ve Kulübü Arsenal FC ile resmi görüşmelere başlanmış olup gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir.''

Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 21:51
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Ağustos 2011       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Arsenal'den transfer edilen oyuncu için İngiliz kulübüne 3.5 milyon, Fildişi Sahilli yıldıza ise yıllık 3 milyon Euro verilecek. Havalimanında ilginç bir olay yaşandı.


Bir taraftarın atkı verdiği Eboue, atkıyı almayarak taraftara geri verdi. Sonrasında açıklama yapan oyuncu "G.Saray atkısı olduğunu anlamadım” dedi.

GALATASARAY bir yıldıza daha imzayı attırdı. Sarı kırmızılılar, bir aydan bu yana peşinde koştuğu Emmanuel Eboue’yi renklerine bağladı. Fatih Terim’in kadrosunda görmek istediği 28 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu dün İstanbul’a geldi ve Muslera, Ujfalusi, Melo, Selçuk ile Ceyhun’un ardından o da resmen Galatasaraylı oldu.

Hürriyet’in günler önce transferini duyurduğu Eboue’nin alınmasıyla sarı kırmızılılarda sağ kanat operasyonu da başarıyla tamamlanmış oldu.

G.Saray’ı ve İstanbul’u Song’a sordu
Arsenal’den ayrılacağını açıklayan ve temmuz ayının ortalarında temasa geçilen Emmanuel Eboue, sarı kırmızılı yöneticilere “Ben Galatasaray’a seve seve gelirim. Ancak önce kulübüm Arsenal’i ikna etmeniz gerekiyor” demişti.

Fildişi Sahilli yıldız ayrıca Arsenal’den yakın dostu olan Alexander Song’un dayısı Galatasaray’ın eski futbolcusu Rigobert Song’dan Türkiye ve Galatasaray hakkında bilgiler aldı. Emannuel Eboue, bu oyuncudan edindiği olumlu referans sonrası, sarı kırmızılı kulübün teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Ayağının tozuyla kampa katılacak
Nitekim, dün akşam 19.50 uçağı ile İstanbul’a gelen Emmanuel Eboue ayağının tozuyla yeni takımının bugün başlayacak yurt dışı kampına katılacak.
Emmanuel Eboue için sarı kırmızılı kulübün kasasından uzun süren pazarlık sonrası Arsenal’e verilmek üzere 3.5 milyon Euro bonservis bedeli çıkacak.
Sarı kırmızılı takımla 4 yıllık sözleşme imzalayacak olan Eboue ise yılda yaklaşık olarak 3 milyon Euro garanti para alacak. Eboue daha sonra yeni takımının kampına katılacak.

Gözler Keita ve diğer transferlerde
Sağ kanadın yanı sıra stoper mevkiinde de forma giyen Eboue’nin transferinin ardından şimdi gözler Abul Kader Keita ile sol kanada yapılacak takviyeye çevrildi. Arda Turan’dan boşalan yer ve sol kanat için ilk düşünülen isim Arshavin’di. Ancak, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger bu transferin önüne engel oldu. Yabancı olarak sol taraf için düşünülen isimler ise Yossi Benayoun ve Lucho Gonzalez.

Öte yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bugün Abdul Kader Keita’nın menajeri ve amcası olan Alfred Obrou bir görüşme gerçekleştirecek.

Galatasaray atkısı olduğunu anlayamamış
G.SARAY’ın yeni transferi Eboue dün İstanbul’a gelirken Atatürk Havalimanı’nda ilginç bir olay yaşandı. Fildişili yıldızı havalimanında G.Saray Menajeri Cenk Ergun karşılarken, bir taraftarın atkı verdiği Eboue, atkıyı almayarak taraftara geri verdi. Olay sonrası açıklama yapan Eboue, “Beyaz renkli olduğu için G.Saray atkısı olduğunu anlamadım” dedi.
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 21:51
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
8 Aralık 2011       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arsenal

Eboué Arsenal formasıyla ilk maçına, sözleşme imzalamasından bir kaç gün sonra bir FA Cup maçında Stoke City karşısında çıktı. Fakat ilk sezonunda daha çok Arsenal'in rezerve takımıyla maçlara çıkan Eboué, sadece 1 lig maçında forma giyebildi. 2005-06 sezonunda Lauren'in sakatlanmasıyla kendine şans doğan Eboué, Lauren'in sakatlığının uzun sürmesiyle sezonun geri kalanında da formayı bırakmadı. 2006-07 sezonuna da iyi bir başlangıç yapan Eboué, Eylül ayında Arsenal Ayın Oyuncusu seçildi. Fakat daha sonra millî maçta yaşadığı sakatlık yüzünden Ekim ayında forma giyemedi. 2006 ve 2007 yıllarını ara ara sakatlanarak geçiren Eboué, sağlam olduğu dönemlerde çoğunlukla maçlara ilk 11'de çıktı. Mayıs 2007'de sözleşmesini uzatarak kendisine güvenini gösteren Arsène Wenger, Bacary Sagna'nın takıma katılmasıyla Eboué'yi sağ açık pozisyonunda denemeye başladı. 2008-09 sezonunda çok başarılı bir performans gösteremeyen Eboué, sakatlıktan kurtulan sağ açık Theo Walcott'un arkasında yedek kalmaya başladı. 2010 yılı sonunda bir kez daha Arsenal'le olan sözleşmesini uzattı ve takımdan ayrılacağı yönündeki spekülasyonları bitirmiş oldu. 2010-11 sezonunda toplamda 27 lig maçında görev alan Eboué, 1 de gol attı.

Galatasaray

2011 yazında Gervinho'nun Arsenal'e transferiyle gözden düşen ve 27 numaralı forması da Gervinho'ya verilen Eboué, Tottenham ve Roma takımlarından gelen teklifleri geri çevirerek 16 Ağustos'ta 3,5 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu ve takımla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray'daki ilk resmi golünü Süper Lig'in 2011-12 sezonunun 13. haftasında oynanan Gençlerbirliği deplasmanında kaydetmiştir.
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Aralık 2015       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Emmanuel Eboue

Ad:  Emmanuel Eboue.jpg
Gösterim: 507
Boyut:  63.3 KB

Benzer Konular

23 Nisan 2012 / Jumong Spor ww
2 Haziran 2011 / The Eniqmatic Spor ww
17 Kasım 2015 / careless_WhispeR Sinema ww
18 Mayıs 2011 / Efulim Müzik ww
3 Nisan 2013 / wolfmann Taslak Konular