Arama

Joseph Pilates

Güncelleme: 16 Aralık 2015 Gösterim: 2.478 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
30 Ekim 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Joseph Hubertus Pilates (9 Aralık 1883 - 9 Ekim 1967)
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Joseph_Pilates.jpg
Gösterim: 412
Boyut:  17.2 KB
Pilates tekniğine adını veren Joseph Pilates, 1883 yılında Düsseldorf Mönchengladbach'ta dünyaya geldi. Güçlü bir bünyeye sahip olmayan Joseph, çocukluk yıllarında astım ve romatizma gibi ağır hastalıklar geçirdi.
Bir aile hekimi tarafından kendisine verilen anatomi kitabı sayesinde daha çocukken insan vücudunu incelemeye başladı. Kitabın her bir sayfasını anlamak ve öğrenmek için kendi beden hareketlerinden faydalandı. Jimnastikçi bir baba ile doğa hekimi bir annenin oğlu olan Joseph, Yoga ve Zen meditasyonu ile de ilgilendi. Kendi vücudunda deneyimlediği değişim ile Joseph Pilates mottosu haline gelen çok basit gerçeğin farkına vardı: "Hareket iyileştirir."
Çelimsiz bir vücuda sahip olduğu için kayak ve jimnastik yaparak kaslarını geliştirdi. 1912 yılında İngiltere'ye taşınarak sirk cambazlığından boksörlüğe kadar değişik işler yapan Joseph, bir süre İngiliz dedektiflerine dövüş esnasında korunma yöntemleri konusunda eğitmenlik yaptı.
İngiltere'de bulunduğu sırada, 1. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla Joseph Pilates, "yabancı düşman" ilan edilerek Alman uyrukluların alıkoyulduğu Lancaster bölgesinde bir kampa alındı ve daha sonra "Contrology" diye adlandıracağı metodunu oluşturacak orijinal egzersizlerini bu kampta geliştirmeye başladı. Kampta bulunanlara, güreş ve kendini koruma sanatı tekniklerini öğretti, hastalarla özel olarak çalıştı, hastabakıcılık yaptı. Joseph'in kendi geliştirdiği egzersizler ve aletler ile yaptırdığı çalışmalara katılanlar kampın en güçlü ve sağlıklı grubu haline geldi. 1918 yılındaki veba salgınında İngiltere'de pek çok kişi hayatını kaybederken, kampta yaşayanların hiç etkilenmemesi üzerine bu olay bir mucize olarak adlandırıldı ve Joseph'in egzersizleri o günden sonra hayat kurtaran teknikler olarak anılmaya başladı.
Savaş sona erdikten sonra Almanya'ya dönen Joseph, metodunu geliştirmeye devam etti, bu metodu ile askerleri ve şehir polislerini eğitti. Almanya'nın politik durumunu beğenmediği için 1925'te A.B.D.'ne göç etti. Bu yolculuk sırasında eşi Clara ile tanıştı ve 1926'da New York'ta halen faaliyetlerine devam eden ilk stüdyosunu açtı. Pilates metodu kısa sürede özellikle Graham ve Balanchine dansçıları arasında yaygınlaştı. Çok kısa bir süre içinde, "Contrology" -şimdiki adıyla Pilates- dansçıların kaslarının güçlenmesi, dengelerinin gelişmesi ve tedavileri için vazgeçilmez bir unsur haline geldi.
Joe Amca -ki böyle anılmayı çok severdi- 87 yaşındaki ölümüne kadar dansçılar, atletler ve daha pekçok kişi ile çalışmalarına devam etti. Clara stüdyodaki çalışmaları 10 yıl daha sürdürdü.


Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2015 00:11
Biyografi Konusu: Joseph Pilates nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

29 Ekim 2012 / ThinkerBeLL Sağlıklı Yaşam
13 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
23 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Spor ww
24 Kasım 2015 / Efulim Sinema ww