Arama

Craig Jones

Güncelleme: 16 Aralık 2015 Gösterim: 1.419 Cevap: 0
mhmmdcngz - avatarı
mhmmdcngz
Ziyaretçi
6 Ağustos 2014       Mesaj #1
mhmmdcngz - avatarı
Ziyaretçi
Craig Jones August 2008

Sponsorlu Bağlantılar
Craig Jones (d. 16 Ocak1985 Northwich - ö. 4 Ağustos2008 Londra) İngiliz Motosiklet yarışcısı. Britanya'nın en parlak motosiklet yarışçısı olarak görülüyordu. 3 Ağustos 2008 Supersport şampiyonası Brands Hatch yarış pistinde ağır yaralandı ve bu olaydan birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

Kariyer
Craig Jones 1996'da, daha 11 yaşındayken Junior Mini Moto Şampiyonası'nda kendisinden tesirli bir başarı göstermiştir. Bu şampiyonada yer alan toplam sekiz yarışı kazandı ve yarışlardaki pol pozisyonlarını da kazandı. 1999 ve 2000 yıllarında Britanya Superteen Şampiyonası'na katıldı. 2002'de Jones, British Junior Superstock Şampiyonası'nı Roundstone Suzuki Takımı adına kazandı. Ertesi sene Triumph Valmoto adına Britanya Supersport Şampiyonası'na katıldı. 2004'te Valencia ve Silverstone'da Supersport şampiyonası'na katıldı.
2005 sezonunda Craig Jones, Northpoint Honda'ya geçti. CBR600 motosikletiyle British Supersport Serisi'nin favorileri arasında gösteriliyordu, ancak Leon Camier'in ardından şampiyonayı 2. sırada tamamlamıştır. Dünya Şampiyonası yarışlarına üç kez katılmıştır. Silverstone'daki yarışta ambreyaj'ında çıkan sorunlar nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kalmıştır. Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentindeki yarış pistinde 6.lık, Britanya'nın Brands Hatch yarış pistinde 8.lik kazanarak sezonu 17. olarak kapatmıştır.

Supersport-Şampiyonası
2007 senesinde Honda CBR600RR motosikletiyle Revè Ekerold Honda Racing takımı ile Supersport Şampiyonasının tüm yarışlarına katıldı. Sezon içinde büyük bir ilerleme kaydetti ve iki kere ikinci, bir kere üçüncü olarak adından söz ettirdi. Ayrıca bir kez pol pozisyonu kazandı. Sezonu 94 puanla 5. sırada bitirdi.
2008 sezonunda Parkalgar Racing takımına geçen Jones, yarışlara yine bir Honda motosikletiyle katılıyordu. Eli kırıldığı halde, ilk sezonun yarısı geçildiğinde podyumda üç kere yer almıştı. İlk galibiyetini kutlamak artık zamana kalmıştı, ama 3 Ağustos 2008 tarihinde koşulan sezonun dokuzuncu yarışında Brands Hatch Pisti'nde geçirdiği kazada ölümcül şekilde yaralandı. Birkaç saat sonra da hayatını kaybetti. Olay nedeniyle durdurulan yarışta 2. olarak ilan edilen Jones'un, şampiyonayı da 5. sırada bitirdiği gösterildi.

Ölümcül Kaza
Brands Hatch yarış pistindeki yarışa kötü hava koşulları damgasını vurdu. Supersport Şampiyonası'nun sekizinci ayağı, bir süre yağmur yüzünden başlamadı, ancak daha sonra "yağmur yarışı" olarak belirlendi. Yarışın 7. turunda pilotlar ıslak pistte yarışı sürdürüyordu. Yarışı Kuzey İrlandalı Jonathan Rea lider olarak götürürken, Craig Jones ikinci, Andrew Pitt üçüncü sırada devam ediyordu. Hızlı ve sağa doğru yokuş şeklinde olan Clark virajı geçilirken "hi-side" nedeniyle kontrolünü kaybeden Jones, bir anda kendini asfaltta buldu. Hemen arkasındaki Avustralyalı Andrew Pitt'in ön tekeri bu sırada kafasına çarptı. Jones hareketsiz ve bilinçsiz şekilde pistte yatıyordu. Bunun üzerine yarış hemen durduruldu ve ilk müdahele zaman geçirilmeksizin yapıldı. Pistin içindeki Strecken Tedavi Merkezi'ne kaldırılan Jones, 4 kez yeniden hayata döndürüldü ancak ciddiyetini hala koruyan durumu nedeniyle ağır yaralı halde Royal London Hastanesi'ne kaldırıldı. Orada bitkisel hayata giren Jones, birkaç saat sonra, 4 Ağustos 2008 saat 0:32'de kafasına aldığı büyük darbeden dolayı hayatını kaybetti.
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2015 01:51
Biyografi Konusu: Craig Jones nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

11 Ağustos 2010 / careless_WhispeR Sinema ww
12 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
27 Aralık 2014 / KisukE UraharA Müzik ww
24 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
6 Ağustos 2014 / mhmmdcngz Müzik ww