Arama

Lebron James

Güncelleme: 9 Şubat 2014 Gösterim: 13.262 Cevap: 2
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
27 Eylül 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Lebron James
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

82954 9917 Background5

Şu anda Amerika’da NBA Playoff’larının heyecanı yaşanıyor yaşanmasına ama çok değil sadece bir ay sonra, playofflarda Konferans finalistlerinin veya şampiyonlarının belirleneceği maçlar oynanırken, 22 Mayıs’da draft lottery’si çekilip, 26 Hazirandaki 2003 NBA Draftında ilk sıradan seçim yapacak takım belirlendiğinde, gündeme oturacak tek konu, seneye bu şanslı takımın kadrosuna katacağı 18 yaşındaki LeBron James olacak.

NBA aslında sadece bir basketbol ligi değil. Müthiş pazarlama stratejileri ile milyarlarca doların aktığı, bir çok iş sahası yaratan, inanılmaz büyüklükte, muazzam bir pazar. Yani, sadece 3-4 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği, 20-25 oyuncu üzerinde dönen sıradan bir lig değil NBA. Ligde yer alan çok oyuncunun kullandığı ayakkabıdan formaya, banttan bilekliğe kadar basketbol severlere parlak spotlar altında yeni alışveriş ve tüketim sahası yaratan, büyük bir pazarlama şirketi aslında. Ve bu şirket üzerindeki ilgiyi kaybetmemek, yayılma ve pazarlama alanını daha da genişletmek için, eski yıldızların süresi dolduğunda yenilerini ortaya çıkartmak adına büyük çalışmalar da yapmakta. (Magic Johnson, Michael Jordan, Kobe Bryant gibi oyuncuların tüm dünyaca tanınması, Yao Ming’i lige dahil edilerek Çin pazarına Amerikan ürünlerinin sokulması gibi.)

Dr.J ve Kareem Abdul-Jabbar’la başlayan bu pazarlama ve gençlerin gözünde yeni starlar, örnek alınacak fenomenler yaratma projesinin ürünleri daha sonra Magic Johnson ve Larry Bird olmuştu. Bu iki yıldız yaşlanınca ise yerlerini Michael Jordan, Charles Barkley, Dennis Rodman gibi oyuncular aldı. Daha sonra Grant Hill’i piyasaya süren ama sakatlıklardan dolayı istediği verimi alamayınca tekrar Jordan’a dönen bu şirket şimdi ise Kobe, Iverson, Garnett, T-Mac gibi oyuncularla gündem oluşturmakta. Kobe, Iverson, T-Mac gibi günümüzün yıldızlarının yerini ise gelecek 3-5 yıl içindeki Carmelo Anthony ve LeBron James alacak.

26 yıldır düzenlenen ülkenin lise son sınıf oyuncularını içeren en prestijli organizasyonu olan McDonald’s All-America maçı 26 Mart’ta Cleveland’da yapıldı. 2 gün evvel yapılan Slam Dunk şampiyonasında birincilik ödülünü alan LeBron James, maçta da 27 sayı, 7 ribaund, 7 asist üreterek Doğu takımına galibiyeti getirdi ve MVP ödülüne ulaştı. 5 gün sonra, Illinois Chicago’da yine gelenekselleşen EA Sports Roundball Classic maçına çıkan James, bu maçta da 28 sayı, 6 ribaund ve 5 asist ile takımına galibiyeti getirerek 2.MVP ödülünü aldı. 17 Nisan’da liseli olarak ülke çapında düzenlenen son maçına geleneksel Jordan Capital Classic maçıyla çıkan James, 34 sayı, 12 ribaund ve 6 asist ile 3.MVP ödülünü alarak lise kariyerine veda etti.

NBA’in, lise ve üniversite de yetenekleri ile sivrilen oyuncular arasından, aile yaşantısı, davranışları ve kişiliği ile hayranlık duyulan ideal model oyuncu yaratma yolunda, 5-10 yıllık dönemlerde ortaya çıkardığı, Dr.J ile başlayan Magic Johnson ve Larry Bird ile devam eden, Michael Jordan’la üst noktaya ulaşan, Grant Hill (sakatlıklardan dolayı istenilen verim alınamamış ve tekrar Jordan’a dönülmüştü), Kobe Bryant, Allen Iverson, Kevin Garnett ve Tracy McGrady gibi oyuncularla yürüttüğü bu stratejinin ortaya çıkardığı son oyuncu LeBron James, NBA’in ve basketbol dünyasının yeni süperstarı olma yolunda ilerliyor.
Önümüzdeki aylarda uzun uzun kendisinden bahsedeceğimiz, draft döneminde hemen hemen her dergide görebileceğiniz LeBron James’i, size bu ay kısaca tanıtmaya ve özelliklede son oynadığı ve MVP ödüllerini kaptığı 3 geleneksel maça biz göz atalım istedim.
LeBron çılgınlığı
2003 NBA Draftına katıldığı taktirde (ki büyük bir ihtimalle katılacak) 1.numaradan seçileceği düşünülen ve özellikle geçen yazdan bu yana fenomen haline getirilen James, 30 Aralık 1984 doğumlu ve 2.03 boyunda. 16 yaşında lise 2.sınıftayken, 25.3 sayı, 7.4 ribaund, 5.5 asist ortalamaları ile Ohio eyaletinde adını duyuran James, ilk olarak gündeme USA Today tarafından en iyi lise takımı ilk 5’ine seçilerek gelmişti. Yaz sezonunda adidas ABCD kampında yeteneklerini bir kez daha sergileyen James, kendisini takip eden bir çok Amerikalı basketbol otoritesi tarafından “Kobe ve T-Mac karışımı bir oyuncu” olarak tanıtılmış, lise 2.sınıfta olmasına rağmen “NBA’e şimdiden hazır, 3.sınıfın sonunda imkan yaratılsa rahatlıkla NBA’de oynar” denilerek basketbol severlerin aklına ve diline dolanmaya başlamıştı.
Bu tip söylentilerin her yıl onlarca genç oyuncu için yayıldığı ve çoğu NCAA dönemine geldiğinde fos çıkan Amerika’da, James fırtınası 2002 yılının ortalarında tekrar hareketlendi. 2001-02 sezonunda James, Amare Stuodemire (NBA’de Suns forması ile harika bir çaylak sezonu geçirdi ve şu anda “Rookie of The Year ödülünün en büyük 3 adayından biri) ile birlikte Amerika’nın en iyi lise oyuncusundan biri olarak gösterilen Carmelo Anthony (Bu sezon Syracuse Üniversitesinde forma giydi ve freshman senesinde takımına tarihlerindeki ilk NCAA şampiyonluğunu getirdi) ile 10 Şubat günü oynadıkları maç ile adını bir defa daha tüm Amerika’ya duyurdu. Son sınıf öğrencisi Carmelo’nun sürüklediği Oak Hill Lisesi ile 3.sınıf öğrencisi LeBron’un okulu Akron St.Vincent-St.Mary Lisesi maçı iki oyuncunun şovu şeklinde geçti. Maçta iki takımın toplamda ürettiği 138 sayının 70’ine bu iki oyuncu imza atarken, Carmelo 34 sayı, 11 ribaund; LeBron 36 sayı, 10 ribaund ve 5 asist ile maçı tamamladı. Belki kazanan taraf 72-66’lık skorla Carmelo’nun okulu olmuştu ama daha zayıf oyunculardan kurulu Akron’un yıldızı LeBron kendini önemli oyunculara karşı göstermeye başlamıştı. Zaten bu maçta Carmelo’yu izlemeye gelen bir çok NBA scoutcusunun listesinin başına LeBron adı o gün yazıldı. Sezon sonunda LeBron eyaletin sayı krallığında ilk sırayı almıştı almasına ama asıl dikkati çeken istatistikler asist krallığında 2., ribaund krallığında ise 4.olmasında yatıyordu.
Son Lise yılı ve genç yaşta popüler olmanın getirdiği sorunlar
Yazın bir çok spor dergisine kapak olan James, 30 Kasım’da ki sezonun ilk maçında oyundan atılarak tekrar gündeme geldi. Çok şişirildiği ve bu yaşta bu kadar büyütülmeyi kaldıramadığı konuşulurken, son derece iyi maçlar çıkartarak, tekrar basının ve halkın olumlu ilgisini toplayan James, Amerika tarihinde ilk defa bir lise maçının ulusal televizyonda naklen yayınlanmasına bile sebep oldu. Bu maçın uzun bir özetini gördüğümde (bu maç geçen sezon Carmelo’nun takımı olan Oak Hill Lisesiyleydi) ilk izlenimlerim aslında LeBron’un çok abartıldığı yolundaydı. Tamam fiziği kusursuzdu, T-Mac tarzında bir oyuncuydu ama çoğu şut seçimi yanlış ayrıca potadan uzaklaştıkça şut yüzdesi de oldukça düşüktü. Belki takımı skor üretemeyince sazı eline almış ve bir pivot gibi potaya sırtı dönük olarak kolay sayılar da üretmişti ama “bumu yani LeBron fenomeni dedikleri şey” diye düşünmeden de edememiştim. Fakat ard arda 2 pozisyonda topla içeri yüklenerek bulduğu sayıları, blokladığı bir topun ardından yaptığı muazzam smacı ve maçı çeviren basketleri attığını görünce “evet demek buymuş LeBron James” dedim.
Hummer ve forma olayı!
NBA scoutçıları tarafından oldukça yakından takip edilen ve bazı yazarlar tarafından “fiziksel olarak diğer oyunculara göre çok üstün olduğundan bu kadar başarılı” yorumları yapılan James, üstüne üstlük annesinin banka krediyle 100bin dolarlık Hummer H2 cip hediye alması ile yıpratılma çabaları içerisinde girilmesini ve şutu yeterli değil diyenlere cevabını 4 gün sonra 14 Ocak’ta oynanan Mentor Lisesi maçında, 17/11 üç sayılık ile oynayarak 50 sayılık performansı ile verdi.
Bu maçın 1-2 gün ardından “Next Urban Gear and Music” mağazasının hediye ettiği 845 dolarlık değerindeki iki forma -biri 395 dolarlık Gale Sayers'in 40 numaralı Chicago Bears forması, diğeri ise 450 dolarlık Wes Unseld'in 41 numaralı Washington Bullets forması- yüzünden, ününü kullanarak maddi kazanç elde edip amatör ligler kuralını çiğnediği gerekçesi tekrar gündeme oturan ve bir süreliğine basketbol kariyeri durdurulan James, 1 maçlık aradan sonra bir üst mahkeme kararı ile tekrar basketbola dönüş yaptı ve 8 Şubat’ta L.A.Westchester Lisesi karşısında kariyerinin en yüksek rakamı olan 52 sayıya ulaşarak kendi deyimi ile “kendini basketboldan koparmaya çalışanlara” karşı en güzel cevabı verdi.
Bilet fiyatları arttı ama O kendini izlemeye gelen seyirciyi mutlu etmeyi ihmal etmedi
NCAA maçlarından daha yüksek bilet fiyatlarına rağmen maçlarda onu izlemeye gelen seyirciler gittikçe çoğaldı ve Akron St.Vincent-St.Mary Lisesinin maçları ful çekmeye başladı. James’de kendini izlemeye gelen ve üzerlerinde “King James” yazılı t-shirtler giyen hayran kitlesine gerçek bir basketbol resitali sergiledi. ESPN2 kanalında naklen verilen Oak Hill Lisesi maçı ile başlayan seride, playoff’larda Talimadge Lisesi maçına kadar 18 maçta 20 sayının altına düşmezken, 12 kere 30, 5 kere 40 ve 2 kere 50 sayı barajını geçen James, maçların 9’unda da double-double yaparken, takımı bütün sezonda sadece 1 kere (26 Ocak’ta 25 sayı, 15 ribaund ve 8 asist gerçekleştirdiği Buchtel Lisesi maçında) mağlup oldu. %56’lık şut yüzdesi ile 30.4 sayı, 9.7 ribaund, 4.9 asist, 2.9 top çalma ve 1.9 blok ortalamaları ile sezonu tamamlayan James takımını şampiyonluğa taşırken, Yılın en iyi oyuncusu ödüllerini de topladı. Artık sezon bitmiş ve kendini Amerika’nın diğer liseli yıldızları karşısında gösterme zamanı gelmişti.
Slam Dunk Şampiyonu
26 yıldır düzenlenen ülkenin lise son sınıf oyuncularını içeren en prestijli organizasyonlarından biri olan McDonald’s All-America maçından 2 gün önce, 24 Mart akşamı Cleveland'daki Woodling Gymnasium'da gerçekleştirilen POWERade Jam Fest Slam Dunk Şampiyonasına katılan LeBron James, spektaküler smaçları ile tanınan Shannon Brown'u geride bırakan 270 puan üzerinden 250 puan toplayarak rekor bir puan ile şampiyonluğa ulaştı. Daha önce Jerry Stackhouse, Vince Carter, Baron Davis, son 3 yılda da sırasıyla DeShawn Stevenson, David Lee (Florida Univ.) ve Carmelo Anthony’nin kazandığı şampiyonaya, 23 numaralı forma Michael Jordan adına emekliye ayrıldığı için 32 numaralı forma ile katılan James’i, Cavaliers’ın yıldız oyuncularından Darius Miles, Carlos Boozer, DaJuan Wagner, DeSagana Diop ve eski yıldız oyunculardan Larry Nance'da izlemeye gelmişti.
McDonald’s All-America Maçı
26 Mart’ta Cleveland Gund Arena'da oynanan ve 18.728 kişinin izlediği 26.McDonald's All-America maçında 27 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile oynayan ve Doğu takımına Batı karşısında 122-107'lik galibiyeti getiren LeBron James MVP ödülüne ulaştı. Böylece LeBron, tüm Amerika’daki en iyi son sınıf lise oyuncularına karşı verdiği ilk sınavında gayet başarılı olmuştu. Geçen sene aynı maçta harikalar yaratması beklenen Amare’nin sadece 10 sayı, 7 ribaund; Carmelo’nun 19 sayı, 4 asist ürettiğini maçın MVP’sinin ise 26 sayı, 4 asist ve 3 top çalma rakamları ile şu anda Duke Üniversitesinde oynayan J.J.Redick olduğunu belirteyim.
EA Sports Roundball Classic Maçı
James’in McDonald’s maçındaki harika performansının yankıları devam ederken sadece 5 gün sonra Illinois Chicago’da yine gelenekselleşen EA Sports Roundball Classic maçına çıktı. Chicago Bulls’un efsane United Center Salonunda düzenlenen 19.678 seyircinin izlediği maçta 28 dakika oyunda kalan James, 15/12 ikilik, 7/4 faul ve 6/0 üç sayı başarısı ile
28 sayı, 6 ribaund ve 5 asist ile takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu. Çok çekişmeli geçen ve 29 defa skorda liderliğin değiştiği maçta, son 39 saniye içinde çok kritik bir ribaund alıp ardından tüm sahayı geçerek attığı turnike ile Batı takımına 120-119'luk galibiyeti getiren James, birbirinden güzel smaçlarıyla 23 numaralı forması ile United Center'da onu izlemeye gelen seyircilere de ufak bir şov yaptı. James'in dışında Batı takımında en çok göze batan oyuncu McDonald's All-America maçında da James'den sonra NBA yolunda en hazır oyuncu izlenimini veren Charlie Villanueva olurken, genç oyuncu maçı 18 sayı, 5 ribaund ile tamamladı.
McDonald's All-America ve EA Sport Roundball Classic maçlarından sonra şimdi herkes Nisan’ın 17’sinde düzenlenecek ve Amerika'nın en başarılı Liseli oyuncularını son defa karşı karşıya getirecek Jordan Capital Classic maçını beklemeye başlamıştı. Bu maç ile LeBron James son defa liseli olarak ülke çapında düzenlenen bir maçta forma giyecek ve ardından çok büyük bir sürpriz olmazsa NBA Draftını bekleyecekti.
Lise’li olarak son maçı, Jordan Capital Classic
17 Nisan’da liseli olarak ülke çapında düzenlenen son maçına çıkan LeBron, Jordan Capital Classic maçında 34 dakika forma giyerken 20/10 ikilik, 6/5 faul, 10/3 üçlük başarısı ile 34 sayı, 12 ribaund, 6 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile siyah takımın MVP ödülünü alarak lise kariyerine veda etti. Maçı Gümüş takım 107-102 kazanırken, Shannon Brown’da 27 sayı, 8 asist ve 3 ribaund ile takımının MVP ödülünü aldı.
Evet, henüz profesyonel olmadan peşinde adidas ve nike gibi iki büyük firmayı koşturan James, NBA’e adım atmadan büyük bir hayran kitlesi yaratmış durumda. Daha 18 yaşında olmasına rağmen 100bin dolarlık Hummer cipe binen, her hareketi basın tarafından izlenen LeBron James, şu anda Syracuse'u NCAA Şampiyonluğuna ulaştıran Carmelo'nin son dönemlerdeki başarısından ve sürekli manşetlerde kalmasından oldukça etkilenmiş durumda. Michael Jordan’dan “üniversitede tecrübe kazanmanın önemi” hakkında ayak üstü bir nasihatta alan James'in lise’deki not ortalamasının düşüklüğünden dolayı bir Üniversitede okuyabilme ihtimali şu an için bulunmuyor. Ama şu da bir gerçek ki, James üniversite deneyimi almak isterse ve herhangi bir üniversiteyi tercih ederse, herhalde o üniversitede yaz okulu veya notlarını yükseltecek sınav türü şeylerle işi kılıfına uyduracaktır. Bekleyelim ve NBA’in yeni süperstarını yaratmasını izleyelim…




Son düzenleyen careless_WhispeR; 17 Temmuz 2009 19:36
Biyografi Konusu: Lebron James nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
27 Eylül 2007       Mesaj #2
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
amerikanın "en iyi oyuncusu" denmesine rağmen sürekli kobe ve o'neil gibi oyuncuların arkasında kalmış bitürlü ön plana çıkamamış iyi bir basketci...
Sponsorlu Bağlantılar
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
9 Şubat 2014       Mesaj #3
Just fly - avatarı
VIP Beşer
LeBron James
Vikipedi, özgür ansiklopedi

lebron james

LeBron Raymone James (söyleniş /ləˈbrɒn/; d. 30 Aralık 1984), Kral James lakaplı Miami Heat'te forma giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu. 2.03 boyunda 113 kg ağırlığında bulunan James Kısa forvet ve Uzun forvet pozisyonlarında görev almaktadır. 18 yaşındayken, 2003 NBA Draftı'nda Cavaliers tarafından ilk sıradan seçildi.
Henüz NBA'de oynamaya başlamadan, Nike firması ile 100 Milyon dolar'a yakın ayakkabı kontratı imzaladı. Ardından da, NBA'de birçok "En Değerli Oyuncu" rekoru kırdı. İlk yılında, NBA Yılın Çaylağı Ödülü'nü kazandı ve bu sezonu takip eden üç sezonda da NBA All-Star'a ve NBA'in en iyi takımına seçildi. Takımı Cavaliers'ın 2006 ve 2007 sezonlarında art arda 2 kez playoff'a kalmasında önemli rol oynamıştır. 2007 playoff'larında takımı Cavaliers'ı, 1992'den beri ilk kez Doğu Konferans Finali'nde ve tarihinde ilk kez de NBA Finalinde yer almıştır.
James, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Birleşik Devletler'in kadrosunda da yer almıştır. All-star 2008'de de MVP (En Değerli Oyuncu) ödülünü almayı başarmıştır. All-star 2006'da da MVP olmuştur. 12.000 sayı barajını aşan en genç basketbolcu olmuştur. Bu arada 2008 sezonunda 30 sayı 7 asist 7 ribaund ortalamasını geçen 2. oyuncu olmuştur. 5 Şubat 2009 tarihinde oynanan New York Knicks takımına karşı 52 sayı 11 asist 9 ribaund ile oynamıştır. 2010-2011 sezonunda normal sezonda Orlando Magic'e karşı 51 sayı, 11 ribaunt ve 8 asistle oynamıştı. 2009,2010,2012 ve 2013 yılında MVP ödüllerini alarak NBA tarihindeki yerini almış ve 5 senede 4 kez En değerli oyuncu ödülünü almıştır. LeBron James, NBA'de ki en iyi oyuncular arasında gösterilir. 2012 NBA finalinde Miami Heat, Oklahoma City Thunder'ı 4-1 yenerek şampiyon olmuştur. Lebron James kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşamıştır. Ayrıca finalde MVP olmuştur. 16 Ocak 2013'te oynanan Warriors-Heat maçında kariyerinde 20 bin sayıya ulaşarak bu sayıya ulaşan NBA tarihindeki en genç oyuncu oldu. Aynı zamanda bu maçta 3.000'inci asist barajını aştı. 2013 NBA Finallerinde San Antonio Spurs ile karşılaşan Miami Heat ve LeBron James, seriyi 4-3 ile geçerek üst üste 2. kez NBA şampiyonu olmuşlardır.

NBA kariyeri

2003/04 sezonu
Çok bereketli bir yıl olan 2003 draftında LeBron James Cleveland Cavaliers tarafından 1. tur 1. numaradan seçilmişti. Cleveland da ki ilk maçında Sacramento Kings karşısında 25 sayı, 9 asist,6 ribaund ve 4 top çalma ile oynadı.[1] LeBron bu sezonda en genç 1000 sayıya ulaşan oyuncu ve en genç 40 sayı üzerine çıkan oyuncu oldu.[2] Çaylaklar maçında ise 33 sayı attı fakat yenilgiye engel olamadı. Sezon sonunda da Carmelo Anthony ile çekiştiği Rookie of the Year ödülünü kazandı..[3] Çaylak sezonunda 20.9 sayı,5.9 asist ve 5.5 ribaund ortalamaları tutturdu ki 20 sayı 5 ribaunt 5 asist istatistiklerini çaylak yılında yapan 4 kişiden biridir. Diğerleri Micheal Jordan Oscar Robertson ve Tyreke Evans'tır.[4] ve 2004 yazında bronz madalya kazanan Amerika Birleşik Devletleri takımında yer aldı.

2004/05 sezonu
James Dallas Mavericks karşısında serbest atış atarken.
2004/2005 sezonunda All-Star'a seçilen LeBron 13 sayı,6 asist ve 8 ribaundla oynamasına karşın takımını yenilmekten kurtaramıyordu.Aynı sene NBA'in en iyi 2. takımına seçilen ve istatistiklerini 27.2 sayı, 7.2 asist, 7.4 ribaund, ve 2.2 top çalmaya yükselten kralın istatistikleri sonucu takımı Cleveland Cavaliers 42 galibiyet ve 40 mağlubiyetle kendi normal sezon rekorunu kırıyordu.Ama bu rekor onları Playoff'a taşımaya yetmiyordu.[5]

2005 - 2010 sezonu
Bu yüzden 2005/2006 sezonunda 5 kez haftanın en iyi oyuncusu seçildi.9 kez 35 sayının üzerine çıkan ki bunu 3. yılında sadece Michael Jordan ve Kobe Bryant yapmıştı, sezon sonu istatistiklerini 31.4 sayı,7.0 ribaund ve 6.6 asist şeklinde noktalayan ayrıca sezonu 30 sayı ortalamasıyla bitiren en genç oyuncu rekorunuda kıran ve inanılması güç bir performans sergiliyen LeBron James takımını 50-32 gibi bir normal sezon rekoruna daha taşımıştı.Sezonun en önemli eğlence organizasyonu olan All-Star maçında 29 sayı,6 ribaund ve 2 asistle oynayan LeBron maçın MVP'si seçilmişti.Bu bir rekor daha anlamına geliyordu ve o da;bir All-Star maçındaki en genç MVP seçilen oyuncu rekoru.LeBron bunu yaparken daha 21 yaşından 51 gün almıştı.Playofflarda Washington Wizards'la karşılan LeBron'un takımını seriyi 6 maç sonunda kazanıyorlardı.Bu seriyi 37.5 sayı ile tamamlıyordu.Yarı finalde Detroit Pistons'la karşılan kral ve takımı LeBron'un 30.8 sayı, 8.1 ribaund, ve 5.8 assistle oynamasına rağmen elenmekten kurtulamıyorlardı.Osezonun başında kendisini 4 yıllığına Cleveland'a bağlayacak 60 milyon dolarlık kontrata imza atıyordu. 8 Temmuz 2010'da ESPN'de yayınlanan The Decision adlı programda kadrosunda Dwyane Wade ve Chris Bosh'u bulunduran Miami Heat ile anlaştığını açıklamıştır. Miami'ye giderek artık çok daha olgun olduğunu göstermiştir. Ayrıca bugüne kadar görülmemiş bir ilgiyle NBA Tarihi'nde bir ilk yaşatmıştır ve ne kadar özel bir oyuncu olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nde Michael Jordan'ın veliahtı olarak gösterilmektedir.Miami Heat'de Dwyane Wade ve Chris Bosh ile süper üçlü oluşturan James, birçok otoriterin güvenin zedelemiş olsa da halen NBA'deki en iyi oyunculardan biri olarak gösterilir.

Miami Heat
2010 - 2011 Sezonu
2010-2011 NBA sezonunda Miami Heat sezonun büyük şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriliyordu. Sezon içindede bunu gösterdiler. LeBron James ve Dwyane Wade çok iyi uyum sağladılar. LeBron, normal sezonda 5 kere Doğu Konferansında haftanın ve 2 kerede ayın oyuncusu seçildi. Normal sezonu 26.7 sayı, 7.5 ribaunt, 7.0 asist, 1.6 top çalma ortalamalarıyla bitiren James, sezonun en iyi ilk 5'ine ve savunma beşine seçildi. Miami Heat ise 58 Galibiyet, 24 Mağlubiyet ile Güneydoğu Grubu ilk sırada, Doğu Konferansını ise 2. sırada tamamladı ve NBA Playofflarının ilk turunda Philadelphia 76ers ile rakip oldular. İlk turu 4-1 ile rahat geçen Heat'te LeBron, 24.2 sayı, 10.1 ribaunt ve 6.2 asist ortalamalarıyla bitirdi ve 2. turda Boston Celtics'in rakibi oldular. Boston Celtics'i 4-1 ile eleyen Miami Heat'te LeBron, 28 sayı, 8.2 ribaunt ve 3.6 asist ortalamaları ile bitirdi ve Miami Heat Doğu Konferansı finaline yükseldi. LeBron bu serideki son maçta maç 87-87 iken maçın son 1 dakikasında 10 sayı birden attı. Konferans Finalinde Miami, Chicago ile eşleşti. Bu serideki ilk maçı Chicago Bulls 103-82 kazandı. O maçta LeBron James 15 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist ile oynadı. Serideki diğer maçların hepsini kazanan Miami Heat, tarihinde 2. kez NBA Finalleri'ne yükseldi. Rakipleri Dirk Nowitzki'li Dallas Mavericks oldu. Final serisinde favori gösterilen taraf Miami Heat'ti. İlk maçı 92-84 kazanan ekip Miami Heat oldu. LeBron bu maçta 24 sayı, 9 ribaunt ve 5 asist ile mücadele etti. 2. maçı 95-93 ile kazanan Dallas Mavericks oldu. Dirk Nowitzki'nin maçın bitimine 26 saniye kala attığı 3'lük maçın kazanılmasında önemliydi. LeBron bu maçta 20 sayı 8 ribaunt ve 4 asist ile oynadı. Serideki 3. maçı kazanan taraf 88-86'lık skor ile Miami Heat oldu. LeBron James bu maçta 17 sayı, 3 ribaunt ve 9 asist ile oynadı ve standartlarının altında kaldı. 4. maçı kazanan 86-83'lük skor ile Dallas Mavericks oldu ve seride durum 2-2'ye geldi. 8 sayı, 9 ribaunt ve 7 asist ile oynayan LeBron çok eleştiri aldı. Final serisindeki 5. maçı 112-103'le kazanan taraf yine Dallas Mavericks oldu. LeBron James bu maçta 17 sayı, 10 ribaunt ve 10 asist ile triple-double yaptı. Maçın son çeyreğinde sadece 2 sayı atan James, yine eleştirilere maruz kaldı. Serinin 6. maçını kazanan 105-95'lik skor ile Dallas Mavericks oldu ve NBA tarihinde ilk defa şampiyon oldu. LeBron bu maçta 21 sayı, 4 ribaunt ve 6 asist ile oynadı. Seriyi ise 17.8 sayı, 7.1 ribaunt ve 6.8 asist ortalamaları ile bitirdi. LeBron James, final serisindeki performansı ile yoğun eleştiriler aldı. Playofflarda ise 23.7 sayı, 8.4 ribaunt ve 5.9 asist ile oynadı.

2011/12 sezonu
2012 sezonu lokavt nedeniyle geç başladı. LeBron James sezonun ilk döneminde harika bir performans gösterdi ve Miami Heat harika bir seri yakaladı. LeBron inanılmaz performans gösteriyordu ama takımın diğer süperstarı Dwyane Wade kendi standartlarının altında kalıyordu. Chris Bosh'da gereken katkıyı veriyordu ve Heat sezonun ilk yarısını harika geçirmişti. All-Star arasından sonra Heat düşüşe geçti. LeBron James biraz ritmini kaybetti ve Wade'de sezon boyunda donuk performansını bu dönemde de devam ettirdi. Heat ve LeBron yeniden ritmini buldu ve sezon başındaki dönemine geri döndü. LeBron James'in durdurulamaz performansı devam ediyordu. Bosh ise kendinden istenilen katlıyı veriyordu. Dwyane Wade sakatlıklarından dolayı kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyordu. Miami Heat takımı inişli çıkışlı ama geneliyle iyi bir sezon geçirerek Playoffs'lara giriyordu. LeBron James 2011-2012 sezonunun En Değerli Oyuncu Ödülü'nü aldı ve LeBron en iyi kariyer yıllarından birini geçiriyordu. LeBron sezonu 27.1 sayı, 7.9 ribaunt ve 6.2 asist ortalaması ile kapattı. Playofflara 2. sıradan katılan Heat, New York Knicks'in rakibi oldu. Seriyi 4-1 ile rahat geçen Heat'te LeBron James, seriyi 27.8 sayı, 6.2 ribaunt ve 5.6 asist ortalaması ile bitirdi. Bu istatistiklerin yanında New York'un süperstarı Carmelo Anthony'i harika savundu. 2. turda rakipleri İndiana Pacers oldu. Heat'in seriyi rahat geçeceği düşünülüyordu ama öyle olmadı. Serinin 1. maçında Chris Bosh sakatlandı ve 3 hafta sahalardan uzak kalacaktı. Bosh sakatlandıktan sonra LeBron 4 numara oynamaya başladı. Takımın tüm yükünü sırtına alan James, serinin 4. maçında efsane performan gösterdi. 40 sayı, 18 ribaunt ve 9 asist ile mücadele eden James, enfes playoff maçlarından birini izletti. Miami geriye düştüğü geriyi zorda olsa 4-2 kazandı. LeBron James bu seriyi 30 sayı, 10.8 ribaunt, 6.8 asist ortalamaları ile bitirdi ve efsane bir seri geçirdi. Chris Bosh'un yokluğunda takımın harika taşıdı ve Doğu Konferansı Finalinde çıkardı. Doğu Konferansı Finali'nde rakipleri Boston Celtics'ti. İlk 2 maçı Miami kazandı. Ardından Boston'da oynanan 2 maçı Boston alında seriye 2-2'lik eşitlik geldi. Ardından Miami'de oynanan maçı 94-90'lık skorla Boston Celtics kazandı ve 2-0 geride olduğu seride 3-2 öne geçtiler. LeBron James ve arkadaşları serinin 6. maçında Boston'ın evinde oynanan karşılaşmayı 98-79'luk skorla rahat kazandı. LeBron bu maçta uzun zaman hatırlanacak efsane performans ortaya koydu. LeBron bu maçta 45 sayı, 15 ribaunt ve 5 asistle harika oyun ortaya koydu ve seriyi 7. maça taşıdı. 7. maçta da Miami, Boston'u 101-88 yenerek seriyi kazandı ve NBA Finallerine yükseldi. LeBron bu seride 33.7 sayı, 11 ribaunt ve 3.8 asist ortalamalarıyla yine müthiş bir seri çıkardı. NBA Finallerinde rakipleri Kevin Durant'lı Oklahoma City Thunder'dı. Seride Oklahoma favori gösteriliyordu. İlk maçı Oklahoma City Thunder 105-94 kazandı. LeBron James bu maçta 30 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Oklahoma'da ki 2. maçı Miami Heat 100-96 kazandı ve seriye 1-1'lik eşitlik getirdi. LeBron bu maçta 32 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist ile oynadı. Miami'de ki 3. maçta Heat maçı 91-85'lik skorla maçı kazandı ve seride 2-1 öne geçti. LeBron 29 sayı, 14 ribaunt ve 3 asist ile yine iyi performans gösterdi. Final serisinin 4. maçını 104-98'lik skorla kazanan yine Miami Heat oldu. Bu maçta James 26 sayı, 9 ribaunt ve 13 asist ile mücadele etti ve LeBron harika playoffs performansını devam ettirdi. 5. maçı kazanan ise 121-106'lık skorla yine Miami Heat oldu, seriyi 4-1 ile kazanan Heat, NBA şampiyonluğunu ilan etti. LeBron bu maçta 26 sayı, 11 ribaunt ve 13 asist ile oynadı. Son maç LeBron James'e yardımcı çok isim çıktı. Mike Miller bu maç 7/8 üçlük attı. Diğer şutörlerin attığı üçlük basketlerle takım 14 isabet buldu ve NBA Finallerinde atılan en fazla 3'lük oldu. LeBron James bu seriyi 28.6 sayı, 10.2 ribaunt ve 7.4 asist ortalamaları ile efsane final serisi çıkardı. Finallerin en değerli oyuncusu oldu ve hem normal sezon, hem de finallerin MVP'si olan Tim Duncan'dan sonra ilk oyuncu oldu. LeBron James, 2012 playoffs serilerinde toplam 30.5 sayı, 9.7 ribaunt 5.3 asist ve 1.9 top çalma istatistikleriyle oynadı.

2012/13 sezonu
Bu sezona son şampiyon parolası ile giren Miami Heat, şampiyonluğun favorisiydi. Sezona girilirken LeBron James ve Miami Heat sezona iyi bir giriş yaptı. LeBron James sezonun başında kendini fazla yormadan 2. viteste oynuyordu ama takımı Heat, oldukça iyi grafik çiziyordu. Sezona yavaş yavaş girilirken LeBron James oyununu biraz daha üst seviyeye çekti. Kendi standartlarının bile üzerinde oynayan LeBron, kariyerinin en iyi dönemini geçiriyordu. Miami Heat sezonun en mükemmel olaylarından birini gerçekleştirdi. LeBron önderliğinde takım 27 maç üst üste galibiyet kazanarak mükemmel başarıya imza attı. Bu seri, NBA tarihinin en uzun 2. maç kazanma serisiydi. Sezon bittiğinde ise Miami Heat 66 galibiyet ve 16 mağlubiyet ile NBA birincisi olarak playofflara girdi. LeBron James, 2012/13 sezonunda da ligin MVP'si oluyordu. Harikalar yarattığı 2012/2013 sezonundaki istatistikleri 26.8 sayı, 8 ribaunt, 7.3 asist, ve 1.7 top çalma idi. Saha içi isabet oranı ise inanılmazdı. 56.5 gibi ortalama tutturan James, %40 ile üçlük attığı sezonu cezbettirici rakamlarla kapatıyordu. Rakipleri ilk turda Milwaukee Bucks'tı. Seriyi 4-0 ile çok rahat geçen LeBron ve arkadaşlarının rakipleri Chicago Bulls'tu. Bu seriyi 4-1 ile geçen Heat, Konferans finaline yükseldi. Rakip ise İndiana Pacers'tı. Serinin ilk maçında LeBron James, takımını son saniye basketiyle galibiyete taşırken, bu maç serinin zorlu geçeceğinin habercisiydi. LeBron ve arkadaşları bu seriyi çok zorda olsa 4-3 kazanarak NBA finallerine yükseldiler. Rakip ise San Antonio Spurs'tu. Serinin ilk maçını Tony Parker önderliğinde kazanan Spurs, 2. maçta Miami Heat'e engel olamadı ve seri 1-1 oldu. 3. maçı kazanan taraf Spurs'tu ve 2-1 öne geçtiler. 4. maçta seriyi eşitleyen Miami, durumu 2-2 yaptı. Serinin 5. maçını kazanan San Antonio Spurs, 3-2 öne geçti ve NBA şampiyonluğuna çok yaklaştı. Serinin 6. maçı Miami'de idi. AmericanAirlines Arena, tarihin en güzel maçlarından birine ev sahipliği yaptı. Maçı 103-100'lük skorla Miami Heat oldu ve seri 7. maça uzadı. Bu maça tutuk başlayan LeBron James, kafa bandı düştükten sonra adeta başka kimliğe büründü. Kafa bandı düştükten sonra takımını sırtladı ve maçın sonlarına doğru Heat, maça ortak oldu. Maçın bitimine çok az kala taktik faullerde Kwahi Leonard, 2 serbest atışın birini sayıya çevirdi ve maç 95-92 oldu. Son topta LeBron James, hedefi bulamadı ama ribaunt'u alan Chris Bosh, topu Ray Allen'a verdi ve Allen attığı 3'lükle maçı uzatmaya taşıdı. Uzatma periyodunu 103-100 kazanan taraf ise Heat oldu ve seri 7. maça gitti. 7. maçta ise LeBron James önderliğindeki Miami Heat, maçı kazanarak tarihindeki 3. şampiyonluğunu kazandı. LeBron ise 2. yüzüğünü kazanmıştı. Son maçta rakip potaya 37 sayı bırakan James, maçın kahramanıydı. Seriyi 25.9 sayı, 8.4 ribaunt, ve 6.6 asist ortalamaları ile bitiren LeBron, yine Finallerin En Değerli Oyuncu'su seçildi. Playoff istatistiği ise 25.3 sayı, 10.9 ribaunt, 7 asist, ve 2.3 top çalma idi.

All Alone

Benzer Konular

6 Kasım 2009 / ThinkerBeLL Spor ww
24 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Müzik ww
14 Nisan 2009 / careless_WhispeR Sinema ww
26 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Taslak Konular
11 Ağustos 2015 / Just fly Ünlülerin Fotoğrafları